Kuşumun bir kanadı kısa ne yapmam gerekiyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Szesty
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Szesty

Yeni Üye
Merhabalar yavru bir kuş aldık, yerden çok az yükseliyor uçamıyor, konuşmuyor, kafese koymaya çalıştığımızda da eli kanatıyor. Bir kanadı kısa gibi geliyor acaba kuşa bir şey mi yapmışlardır kanadı büyüyünce uçar mı? Kafesin içinde kuşu sevebiliyorum fakat saldığımda benden korkuyor. Asıl sormak istediğim kanadı büyür mü?20220820_172555.jpg

Kuşunuz Yavru değil öncelikle bunu belirtmek isterim
Daha farklı açıdan resim ve kanadı açıp resim atarsanız sevinirim
Uçmasın diye kanat çekmiş olabilirler birden fazla kanat eksikliği var

farklı açılandan görsel gerekiyor ve kanat tüylerinin dipleri kontrol edilmeli. Şişme ya da kırıklı tüy kökleri var mı bakmalısınız

Ekli dosyalar

• 20220820_182520.jpg
    20220820_182520.jpg
    312.1 KB · Görüntüleme: 7
  • 20220820_182427.jpg
    20220820_182427.jpg
    953.2 KB · Görüntüleme: 7
  • Screenshot_20220820-182941_Gallery.jpg
    Screenshot_20220820-182941_Gallery.jpg
    144.1 KB · Görüntüleme: 7
Kanat tüyleri uzamayabilir. Bunu en iyi süreçte anlayabiliriz ancak ya stres kaynaklı döktü ya da doğuştan gelen bir problem. Tollyamin forte / bt amin forte gibi iyi b kompleks vitaminlerle 1 ay durumu gözlemlemek lazım. Uzamazsa muhtemelen tüy sorunu olan bir kuş :(

Kanat tüyleri uzamayabilir. Bunu en iyi süreçte anlayabiliriz ancak ya stres kaynaklı döktü ya da doğuştan gelen bir problem. Tollyamin forte / bt amin forte gibi iyi b kompleks vitaminlerle 1 ay durumu gözlemlemek lazım. Uzamazsa muhtemelen tüy sorunu olan bir kuş :(
Teşekkür ederim inşallah uzarlar :((
Peki yetişkin bir kuş insana alışabilir mi?

Elbette çok yoğun ilgi ve sabırla alıştırmak mümkün ancak işinizin çok zor olduğunu söylemem gerek :) O kritik evreyi biraz geçmiş gibi.

Merhabalar yavru bir kuş aldık, yerden çok az yükseliyor uçamıyor, konuşmuyor, kafese koymaya çalıştığımızda da eli kanatıyor. Bir kanadı kısa gibi geliyor acaba kuşa bir şey mi yapmışlardır kanadı büyüyünce uçar mı? Kafesin içinde kuşu sevebiliyorum fakat saldığımda benden korkuyor. Asıl sormak istediğim kanadı büyür mü?Ekli dosyayı görüntüle 25314
Merhaba kuşunuz iyileşti mi uçuyor mu?Merak ettim Benim kuşumda durduk yere böyle oldu yükseğe uçamıyor

Merhaba annemlerdeki muhabbet kusumuzun ucamadigini farkettik sol kanadi sag kanadindan kisa. Kimse ellemedi. Kafesine baktigimda yerde 2 3 tane koklu kanat tüyü gordum. Tekrardan uzar mi? Resim video yarin cekip atabilirim ancak. Yapmamiz gereken bir sey var midir vitamin takviyesi vs?

Merhaba annemlerdeki muhabbet kusumuzun ucamadigini farkettik sol kanadi sag kanadindan kisa. Kimse ellemedi. Kafesine baktigimda yerde 2 3 tane koklu kanat tüyü gordum. Tekrardan uzar mi? Resim video yarin cekip atabilirim ancak. Yapmamiz gereken bir sey var midir vitamin takviyesi vs?
BT amin Forte gerwit kullanabilirsiniz
Kuşun tüy rahatsızlığı yok ise bunlar çok işe yarar
Resim ve video görme şansımız var mı?

Geri