Kuşumun cinsiyeti nedir ? Dişiyse yuvalık önerileri alabilir miyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan noipet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

noipet

iyikus.com Üyesi
Kuşumu dişi olarak aldık ve bir uıldır bizimle :) Fakat bir yıldır ceresi ne tam olarak krem oldu ne de kahverengi o yüzden artık erkek diye düşünmeye başladık. Diğer erkek kuşumla bir dargın bir barışık takılıyorlar.
Fakat son zamanda kuşum ahşap tünekleri aşırı kemirmeye başladı dişi ve yuva yapmak mı istiyor ?

Öyleyse nasıl bi yuvalık almalıyım ? Hasır olanlardan mı , ahşap kare olanlardan mı tercih etmeliyim? Boyutu ne kadar olmalı?Yuvalığın içinde neler olmalı : kum? talaş? folluk?

Fikirlerinizi bekliyorum :)

Ekli dosyalar

• 176150940_556023185363798_2395930390453461642_n (1).jpg
    176150940_556023185363798_2395930390453461642_n (1).jpg
    159.9 KB · Görüntüleme: 2
Kuşunuzun cinsiyeti kesin olarak Dişi.

Yuvalık konusuna gelirsek, en az 20x20x20cm ölçülerinde ahşap kare bir yuvalık almanızı öneririm. Yuvalığın folluğu olması hem temizliğin kolaylığı açısından hem de dişinin yumurtaları kolay toplaması yönünden ekstra kolaylık sağlar. Folluk taban malzemesi olarak siyah çam talaşı alabilirsiniz.
Benim kullandığım yuvalık şu;

Oyla 0
Kuşumu dişi olarak aldık ve bir uıldır bizimle :) Fakat bir yıldır ceresi ne tam olarak krem oldu ne de kahverengi o yüzden artık erkek diye düşünmeye başladık. Diğer erkek kuşumla bir dargın bir barışık takılıyorlar.
Fakat son zamanda kuşum ahşap tünekleri aşırı kemirmeye başladı dişi ve yuva yapmak mı istiyor ?

Öyleyse nasıl bi yuvalık almalıyım ? Hasır olanlardan mı , ahşap kare olanlardan mı tercih etmeliyim? Boyutu ne kadar olmalı?Yuvalığın içinde neler olmalı : kum? talaş? folluk?

Fikirlerinizi bekliyorum :)
disi

Oyla 0
Geri