Çok teşekkürler.basit vazelin alıp 3-5 gun günde 1 kez sürüp takip edin
basit vazelin alıp 3-5 gun günde 1 kez sürüp takip edin
Cevaplarınız için teşekkürler. Tavsiyelerinizi deniycem. Umarım iyileşir.Aktardan susam yağı alıp kulak pamuğu ile sürmeniz yerinde olacaktır cere kısmınada burun deliklerine çok yaklaştırmadan ( nefes almasına sıkıntı vermemek adına ) sürebilirsiniz birde kuşunuz tüy döneminde b vitamini yulaf vermenizi öneririm ayrıca kafesinde kalamar kemiği , tahta tünek, mineral blok kullanırsanız kuş bundan sonraki dönemlerde bu işlemlere gerek duymadan kendi gagasını temizleyecektir geçmiş olsun
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Terramycin kullandım. İşe yaramaya başladı. Kafesi ve tahta tünekleri temiz tutmaya gayret ediyorum. Umarım iyileşir ve tekrarlamaz.Scaly mites bu pullu akar, genelde sade vazelin ya da herhangi bir bitkisel yağ öneriliyor, susam yağı, zeytin yağı, tatlı badem yağı vs. ama çok nadir de olsa bitkisel yağlarda alerjik sıkıntılar çıkabilir. Sade,kokusuz vazelin daha etkili ve güvenli gibi, 3 günde bir akşamları gagasına ve ceresine ( burun deliklerine dikkat ederek) iyice yedirerek sürebilirsiniz, ayaklarında varsa ayaklarına da sürün, kafesi ve tahta tünekleri de iyice temizlemek de fayda var.
kuşunuz iyileşti mi acaba ?Cevabınız için çok teşekkür ederim. Terramycin kullandım. İşe yaramaya başladı. Kafesi ve tahta tünekleri temiz tutmaya gayret ediyorum. Umarım iyileşir ve tekrarlamaz.