Kuşumun geçmeyen ishali

cakilseker

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Kuşum(sultan papağanı, erkek 5 aylık) 2 hafta önce ishal oldu, veterinere götürdük. Geniş spektrumlu bir antibiyotik kullandık. Düzelir gibi oldu ama yine bozuldu. Tekrar götürdüğümüzde protozoa olduğunu söyleyip 2 farkli ilaç başladı. Bugun antibiyotiğin son günüydu. Ilk iki gün düzelir gibi olsa da son beş gündür yine ishal. Ilk başlarda baya dağınıktı. Şimdi ise bu şekilde. Probiyotik kullanıyorum bir haftadır suyuna. 2 gün once de bt -amin forte kullandım. Fotoğrafını ekliyorum. Bir de kuş baya zorlanıyor kaka yaparken baya ıkınıyor. Hareketi yemesi normal. Yalnız ara ara çok titriyor.

Yaramazlık peşinde

Son düzenleme:
Kliniği aradım ama cevap veren olmadı, geniş spektrumlu bir antibiyotik(ilk hafta 6 gün kullandık , işe yaramadı) . 2. Hafta ise, biri gram negatiflere diğeri ise protozoa 'ya etkili iki ilaç başladım demişti.(7 gun kullandım, ilk başta düzelir gibi oldu şimdi hala aynı) Dışkı analizi yapılmamıştı. Hoca'ya da mesaj attım ama cevap vermedi. Tekrar gitsem yine antibiyotiğe boğucaklar gibi hissediyorum kuzumu. Sizin görüşünüz nedir? Düzelir mi? Biraz dinlendirip başka bir veteriner mi denemeliyim? Yemesi içmesi çok iyi. Ara ara sadece mukus atıyordu , o kesildi. 2 hafta önce yumurta gibi çok kötü kokusu vardı dışkının, kokusu da kalmadı şimdi. Suluğun neredeyse yarısını içiyordu, düzeldi. Biraz önce suyuna gerwit damlattım. Hapşuruyor da . Aslında ne zaman dal darı versem hapşuruyor ilk aldığımdan beri. Sabahları dışkısı daha iyi, akşama doğru 4 te çok fazla titremeye başlıyor. O saatlerde dışkısı bozuluyor. Sabaha kadar bu şekilde sulu dışkı atıyor. Sabah tekrar düzeliyor anlam veremiyorum.

Son düzenleme:
Geri