Kuşumun göğsünde sivilce gibi şeyler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mangoo

Forum Sakini
Hocalarım merhaba yine ben

Benden sıkılmış olabilirsiniz belki ama yine bir problemimiz var. Yeni aldığımız sultanı severken bugün elime bişey takıldı. Elime yatırdığım zaman bana göre sağ tarafında ( onun sol tarafı) 2 tane sivilce gibi bişey var sanki ucu beyaz sivilce gibi duruyor. Sizce bunlar nedir ? Korkmam gerekiyor mu ?

Ekli dosyalar

• a2336edb-ef96-4132-a7be-72ac4ff9f750.jpeg
    a2336edb-ef96-4132-a7be-72ac4ff9f750.jpeg
    61.8 KB · Görüntüleme: 8
  • c542a597-cd34-42d4-8836-29320609a81f.jpeg
    c542a597-cd34-42d4-8836-29320609a81f.jpeg
    85.8 KB · Görüntüleme: 7
  • b1317a1e-c9a2-47d3-9204-2f0db0ae8bae.jpeg
    b1317a1e-c9a2-47d3-9204-2f0db0ae8bae.jpeg
    97.6 KB · Görüntüleme: 8
Tüy kisti ur gibi birşey cerrahi müdahale ile temizlenirse iyi olur. Kuşu anestezi yapmaya gerek yok iki dakikada hallolur..

Tüy kisti ur gibi birşey cerrahi müdahale ile temizlenirse iyi olur. Kuşu anestezi yapmaya gerek yok iki dakikada hallolur..

Daha çok küçük hocam 2 kuş kaybettim zaten. 1-2 saat önce gördüm strese girdim. Temizlenmese bir problem olur mu ? Kendi kendine geçme ihtimali var mı ?

Daha çok küçük hocam 2 kuş kaybettim zaten. 1-2 saat önce gördüm strese girdim. Temizlenmese bir problem olur mu ? Kendi kendine geçme ihtimali var mı ?

Kendi kendine geçmez temizlenmezse şişlik büyüyebilir iltihap yapabilir kuşuda rahatsız eder. Ur kalemleri falan var ama tavsiye etmiyorum ben. Üstte video attım izleyin o şekilde temizlenmesi gerekiyor..

Kendi kendine geçmez temizlenmezse şişlik büyüyebilir iltihap yapabilir kuşuda rahatsız eder. Ur kalemleri falan var ama tavsiye etmiyorum ben. Üstte video attım izleyin o şekilde temizlenmesi gerekiyor..

İzledim hocam şimdi ben kesinlikle yapamam onu zaten. Hayvana daha çok zarar veririz hiç bir işe yaramaz. Ankara’da o işi yapabilecek tek yer uğur pet sanırım. Zaten doğru düzgün kuştan anlayan da yok. Veteriner fakültesine bile çok güvenemiyorum burda yazılanları okuduktan sonra

İzledim hocam şimdi ben kesinlikle yapamam onu zaten. Hayvana daha çok zarar veririz hiç bir işe yaramaz. Ankara’da o işi yapabilecek tek yer uğur pet sanırım. Zaten doğru düzgün kuştan anlayan da yok. Veteriner fakültesine bile çok güvenemiyorum burda yazılanları okuduktan sonra

Bir süre takip edin bakalım şişlik büyüyormu kuş rahatsız oluyorum diye. Sıkıntı olmazsa kalsın. Ama sürekli gözlemleyin. Hatta diğer bölgelerinide kontrol edin yeni oluşumlar çıkıyormu bakın..

Bir süre takip edin bakalım şişlik büyüyormu kuş rahatsız oluyorum diye. Sıkıntı olmazsa kalsın. Ama sürekli gözlemleyin. Hatta diğer bölgelerinide kontrol edin yeni oluşumlar çıkıyormu bakın..

Önce yarın öbür gün götüreyim diye düşündüm. Sonra dediğiniz gibi bi takip edeyim ona göre 1 hafta 10 gün sonra büyürse götürürüm diye düşündüm hocam. Bi kaç kere oraya baktım kendiside huylandı şuan baktırmıyor kaçmaya çalışıyor. Yarın sevme bahanesiyle bakacam hocam

Bide hocam kuşları kontrol edeyim dedim daha önce diğer kuşumun kuyruk tüyleri döküldü orası açık kaldı demiştim. Şimdide kontrol ederken baktım yeni kapsül falan gözükmüyor. Sanırım 1 tanesi de kanlı kapsül çok ayırt edemedim. Kuyruk tüyü olduğu için mi böyle gözüküyor. Bu kuşu dişi mi yoluyor anlamadım aynı şekilde ense kısmında da hafif bir boşluk var gibi

Ekli dosyalar

• 9199c33b-5777-4aa4-bcdb-9c2a9ae9bedc.jpeg
    9199c33b-5777-4aa4-bcdb-9c2a9ae9bedc.jpeg
    147.2 KB · Görüntüleme: 5
  • ba20c345-2873-4a85-830f-575bba675719.jpeg
    ba20c345-2873-4a85-830f-575bba675719.jpeg
    118.3 KB · Görüntüleme: 5
kanlı kapsül gibi ama çekmeyin, kendisi geliştirebildiği kadar götürsün. Diğer kuşunuzda ise hocalarımın dediği gibi ur benzeri bir oluşum.

kanlı kapsül gibi ama çekmeyin, kendisi geliştirebildiği kadar götürsün. Diğer kuşunuzda ise hocalarımın dediği gibi ur benzeri bir oluşum.

Kanlı kapsül gibi bende düşündüm hocamda sonra da aklıma kuyruk turuncu olduğu için gelen kapsülde turuncu olabilir mi diye de düşündürdü. Peki hocam önceden tüy doluydu o kısım tekrar çıkar mı ? Hayvan kel gibi gözümün önüne gelince moralim bozuluyor. Dişi mi yoluyor acaba çünkü ensesinde de biraz boşluk var gibi. Normal dururken bişey yok ama kafasını falan yere doğru eğince açıklık gözüküyor ufak tefek kapsül var oralarda gerçi kuyruk kısmında da gördüm ama eskisi gibi sık olmayacak sanırım. Diğer kuşu da 1 hafta 10 gün kadar takip edip daha sonra büyüme gibi bir şey olursa veterinerden destek almayı düşünüyorum

Kanlı kapsül gibi bende düşündüm hocamda sonra da aklıma kuyruk turuncu olduğu için gelen kapsülde turuncu olabilir mi diye de düşündürdü. Peki hocam önceden tüy doluydu o kısım tekrar çıkar mı ? Hayvan kel gibi gözümün önüne gelince moralim bozuluyor. Dişi mi yoluyor acaba çünkü ensesinde de biraz boşluk var gibi. Normal dururken bişey yok ama kafasını falan yere doğru eğince açıklık gözüküyor ufak tefek kapsül var oralarda gerçi kuyruk kısmında da gördüm ama eskisi gibi sık olmayacak sanırım. Diğer kuşu da 1 hafta 10 gün kadar takip edip daha sonra büyüme gibi bir şey olursa veterinerden destek almayı düşünüyorum
tüy dönemi banyo sıklığını, b kompleksleri arttır hocam. Düzelebilecek bir tüy

Hocam bir de konudan bağımsız ama bi powerchol kullanan hocalarım yanıtlarsa sevinirim. 10 gün önce kadar aldım ama kokusu biraz keskin gibi normal şartlarda böyle mi yoksa benim üründe mi bir sıkıntı var ? Daha önce hiç kullanmadığım için kokusunu bilmiyorum

Mantar döküntü gibi de oluyor ya deride,acaba mı dedim. Ama kist de olabilir demiştim.

Son durum ne? Veterinere gittiniz mi

@Umit. hocam takip edin demişti. 2 gündür bakıyorum aynı gibi duruyor hocam. 1 hafta 10 gün kontrol edip ona göre bir şey yapmayı düşünüyorum. Şimdilik aynı ebatta duruyor. Keyfi yerinde sadece normal yeme geçiremedik daha 😊 darı ve yulaf yiyor arada ağzına denk gelirse aspur yiyor

Hocam bir de konudan bağımsız ama bi powerchol kullanan hocalarım yanıtlarsa sevinirim. 10 gün önce kadar aldım ama kokusu biraz keskin gibi normal şartlarda böyle mi yoksa benim üründe mi bir sıkıntı var ? Daha önce hiç kullanmadığım için kokusunu bilmiyorum
Evet keskin bir kokusu var,b vitamininin çok çok ağırı yada bozulmuş kavun gibi bir koku.Her sabah midem bulanarak ekliyorum kuşlarımın sularına.

Geri