Hangisi daha iyi olur hocam hangisini alayım? Dışkı fotolarını sabah atarım ama yine aynı şekilde dışkı olursa siz görene kadar almış olayım diye soruyorum.
Hepsi aynı ilaç zaten üstte yazdıklarımdan biri olur..
Hangisi daha iyi olur hocam hangisini alayım? Dışkı fotolarını sabah atarım ama yine aynı şekilde dışkı olursa siz görene kadar almış olayım diye soruyorum.
Hepsi aynı ilaç zaten üstte yazdıklarımdan biri olur..
İlacı almasına alın ama başlamakta acele etmeyin. Birkaç gün gözleyelim kabarma halsizlik vs başlarsa ilaç başlarsınız. Aksi taktirde başlamazsınız. Ben dışkıyı biraz da açlıkdışkısına benzettim. Ama kesin değil tabi.
Zayıf beslenmesinin sebebi acaba rahatsızlığı olabilir mi? ya da hala bebeklikten çıkamadı mı? Böyle durumlarda çok yönlü düşünmek gerekiyor bu nedenle dışkılardan da yola çıkarak aldığınız ilacı öncelikle 3 gün kullanınız. Sonrasında probiyotik desteğiyle devam etmelisiniz.
Kuluçkada değillerse diğer kuşlara kısa süreli (3 gün örneğin) verilebilir. İç parazit için sorun oluşturmaz.
Enromis gibi ilaçları genelde yarım dolu suluğa 6 damla civarı kullanıyorum ben.
Enromis %20 lik bu yüzden tam dolu suluğa 5 damla yeterli. Sultan için bu oranı 6-7 damlaya çıkarabilirsiniz..
Diğer kuşlara kullanmayın. Antibiyotikler önlem amaçlı kullanılmaz. Gereksiz antibiyotik kullanımını yıllardır önermiyoruz..
Siz göz damlası ve enromisi duruma göre 5-7 gün kadar kullanın. 3. ve 5. günlerde durum güncellemesi yapın kontrol edelim...