Kuşumun göğsünde sivilce gibi şeyler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İlacı almasına alın ama başlamakta acele etmeyin. Birkaç gün gözleyelim kabarma halsizlik vs başlarsa ilaç başlarsınız. Aksi taktirde başlamazsınız. Ben dışkıyı biraz da açlıkdışkısına benzettim. Ama kesin değil tabi.

İlacı almasına alın ama başlamakta acele etmeyin. Birkaç gün gözleyelim kabarma halsizlik vs başlarsa ilaç başlarsınız. Aksi taktirde başlamazsınız. Ben dışkıyı biraz da açlıkdışkısına benzettim. Ama kesin değil tabi.

Yani hocam şöyle söyleyim eski konulardanda biliyorsunuz yeme düşüremiyoruz. O yüzden sabah çıkarken 1 tane küçük darı koyuyorum kafese onu ben evden çıkana kadar bitiriyor. Daha sonra yemlik başında görüyorum yulaf falan yiyor. Akşam ben eve gelince de hem tartıyorum hem hassas terazinin haznesine yemi döküyorum. Ordan bişeyler yiyor. Akşamdan sabaha kadar yaptığı dışkıları da ekliyorum.

Ekli dosyalar

• e29123f6-ca00-459a-be75-97289e5fc49f.jpeg
    e29123f6-ca00-459a-be75-97289e5fc49f.jpeg
    169.3 KB · Görüntüleme: 2
  • 7075d8c1-4008-40d2-852b-f533a73f8f04.jpeg
    7075d8c1-4008-40d2-852b-f533a73f8f04.jpeg
    235.2 KB · Görüntüleme: 2
  • f1400959-a21c-45de-afee-3442bcd5fd7f.jpeg
    f1400959-a21c-45de-afee-3442bcd5fd7f.jpeg
    114.5 KB · Görüntüleme: 2
Zayıf beslenmesinin sebebi acaba rahatsızlığı olabilir mi? ya da hala bebeklikten çıkamadı mı? Böyle durumlarda çok yönlü düşünmek gerekiyor bu nedenle dışkılardan da yola çıkarak aldığınız ilacı öncelikle 3 gün kullanınız. Sonrasında probiyotik desteğiyle devam etmelisiniz.

Zayıf beslenmesinin sebebi acaba rahatsızlığı olabilir mi? ya da hala bebeklikten çıkamadı mı? Böyle durumlarda çok yönlü düşünmek gerekiyor bu nedenle dışkılardan da yola çıkarak aldığınız ilacı öncelikle 3 gün kullanınız. Sonrasında probiyotik desteğiyle devam etmelisiniz.

Valla bilmiyorum hocam bende artık kafayı yemek üzereyim hayvan bi normal yese anlayacaz ne olduğunu onu da çözemiyoruz. 2 tane sevda var onlar gibi yediğiniz görmedim hiç. Normal yem yesin diye darı vermemeye çalışıyorum. Bu sefer aç kalıyor. Gözü 4 gündür geçmedi. Dışkı bozuldu. Hepsi üst üste geliyor benimde psikoloji bozuldu iyice. 2 tane kuş kaybettik zaten daha önce buna da bişey olursa diğerlerini de verip bırakacam bu hobiyi

Hocam biraz önce enromis aldım. Bunu kaç damla kaç ml kullanmamız gerekiyor. Birde Sevda takımımda arada yeşil leke bırakan dışkı oluyor onlarda da önlem amaçlı kullanmam da sakınca olur mu ? Temmuz ortası gibi iç parazit yapacam sıkıntı olur mu ilaçtan dolayı?

Kuluçkada değillerse diğer kuşlara kısa süreli (3 gün örneğin) verilebilir. İç parazit için sorun oluşturmaz.
Enromis gibi ilaçları genelde yarım dolu suluğa 6 damla civarı kullanıyorum ben.

Kuluçkada değillerse diğer kuşlara kısa süreli (3 gün örneğin) verilebilir. İç parazit için sorun oluşturmaz.
Enromis gibi ilaçları genelde yarım dolu suluğa 6 damla civarı kullanıyorum ben.

Yani şuan yuvalıkta yumurta yok görünürde de birşey yok. Yumurta olsun diye gözlerinin içine bakıyoruz ama henüz olmadı 😊 o zaman tüm kuşlara akşam gidince başlayım 3 gün boyunca hepsine veriyorum. Temmuz ortası gibi de nilverimi hepsine kullanıyorum doğru mu hocam ?

Enromis %20 lik bu yüzden tam dolu suluğa 5 damla yeterli. Sultan için bu oranı 6-7 damlaya çıkarabilirsiniz..

Diğer kuşlara kullanmayın. Antibiyotikler önlem amaçlı kullanılmaz. Gereksiz antibiyotik kullanımını yıllardır önermiyoruz..

Siz göz damlası ve enromisi duruma göre 5-7 gün kadar kullanın. 3. ve 5. günlerde durum güncellemesi yapın kontrol edelim...

Enromis %20 lik bu yüzden tam dolu suluğa 5 damla yeterli. Sultan için bu oranı 6-7 damlaya çıkarabilirsiniz..

Diğer kuşlara kullanmayın. Antibiyotikler önlem amaçlı kullanılmaz. Gereksiz antibiyotik kullanımını yıllardır önermiyoruz..

Siz göz damlası ve enromisi duruma göre 5-7 gün kadar kullanın. 3. ve 5. günlerde durum güncellemesi yapın kontrol edelim...

Hocam diğerlerinde de dışkı arada yeşil leke bıraktığı için önlem amaçlı diğerlerinin suluğuna da eklemiştim. Akşam ilk dozu vermiş oldum. Sultanın ilaçtan öncede dışkıları normaldi. Sanırım Selçuk hocamın dediği gibi açlıktan o şekilde oluyordu. Doğru düzgün yem yediğini görmediğim için 2 tane dal darı bırakmıştım kafese biraz önce kafesi temizledim 2-3 dışkı yaptı normal formunda ve lekesiz. Başladığım için 3 gün devam etmem gerekiyor sanırım.

Bir de @doğanay hocam yarım suluğa 6 damla dediği için ben tam suluğa 12 damla koyup Onu da 2 ye bölüp vermiştim. Sorun olur mu ? Yarından itibaren 6 damla şeklinde mi devam edeyim

Geri