Kuşumun ırkı, cinsiyeti ve yaşı nedir ?

Maviş Paşa

Forum Sakini
Petshoptan aldım haliyle tam yaşını cinsini bilmiyorum. Kuş sevdirmiyor ama ele omza geliyor 2.5 yaşında konuşan kuş almıştık konuşturur diye ama konuşmadı. Onu verdik başkasına bu sefer hiç konuşmadı. Kuşum strese girmiş olabilir mi ? Bir üretici konuşmuyorsa dişidir demiş. Sonra küsmüştür demiş. 11 aylık kadar Sultan papağanı var yanında oyun oynarken kıskanıyor onun harici iyiler. Kuşum dişi mi erkek mi ? Gök maviydi rengi yeşil de oluyor bazı kısımları ve kulak yeri de koyu mavi gibi oluyor. Bu normal midir ? Erkekse niye konuşmuyor küsmüş müdür. ? Ve son olarak küsen kuş nasıl düzelir. Ne yapmam lazım. 20211211_132005.jpg20211111_185422.jpgIMG-20220215-WA0012.jpegIMG-20220207-WA0006.jpeg

Kuşunuz erkek gibi duruyor petshoptan ne zaman aldınız? Henüz geç değil konuşması için hala konuşabilir. Bol bol ilgi gösterip söylemesini istediğiniz kelimeleri sürekli tekrar etmelisiniz. Dişi kuşum vardı 15 kelime söylüyordu dişilerin konuşması daha zordur halbu ki. Dediğim gibi bol bol konuşacaksınız kuşunuzla hala konuşabilir.. Youtubetan konuşan muhabbet kuşlarını açıp onlarıda dinletebilirsiniz :)

Irkı nedir kuşun ? Birde yanına yavru alsam konuşur mu ? Eylülde aldım Petshoptan 1 aylık demişti. 6 aylık diye düşünüyorum ama ne Kızgınlık ceresi belli oldu. Nede konuşması. Normalde de ötüyor oynuyor oyuncak falan.

Irkı nedir kuşun ? Birde yanına yavru alsam konuşur mu ? Eylülde aldım Petshoptan 1 aylık demişti. 6 aylık diye düşünüyorum ama ne Kızgınlık ceresi belli oldu. Nede konuşması. Normalde de ötüyor oynuyor oyuncak falan.
Yanına kuş alırsanız hiç konuşmaz kuşlar yanlarında bir eş ya da başka bir kuş olunca sizin söylediklerimizi asla önemsemeyecek ve dinlemeyecektir. Kesinlikle tek başına olmalı ve sürekli ilgilenmelisiniz :)

Yanında başka kuş varken konuşması daha zor evet ama ilgilenilirse o şekilde de konuşur. Ayrıca her kuşun karakteri kendine özgüdür. Elinize alıp yüzünüzü biraz yakınlaştırarak söylemesini istediğiniz kelimeleri 3 5 defa tekrar edin bunu 2 3 gün yapsanız ezberler zaten. Benim kuşum bazen 1 kere duyduğunu söylüyor ama günlerce duyduğu şeyi söylemiyor.

Yanına kuş alırsanız hiç konuşmaz kuşlar yanlarında bir eş ya da başka bir kuş olunca sizin söylediklerimizi asla önemsemeyecek ve dinlemeyecektir. Kesinlikle tek başına olmalı ve sürekli ilgilenmelisiniz :)
Diğer kuşu ilk almakla hata ettik verdik ısırıyo diye kalsaydı yine konuşmazdı sanırım. Papağanı taklit ediyor zaten onun gibi ötüyor. İlgileniyorum hep. Sürekli farklı değişik oyuncak veriyorum. Sabahtan geceye kadar dışarıda. Tek kalmıyor hiç ben olduğum zaman konuşuyorum olmayınca ses açıyom dinliyor hep bazen umursamıyor oyun oynuyor

Yanında başka kuş varken konuşması daha zor evet ama ilgilenilirse o şekilde de konuşur. Ayrıca her kuşun karakteri kendine özgüdür. Elinize alıp yüzünüzü biraz yakınlaştırarak söylemesini istediğiniz kelimeleri 3 5 defa tekrar edin bunu 2 3 gün yapsanız ezberler zaten. Benim kuşum bazen 1 kere duyduğunu söylüyor ama günlerce duyduğu şeyi söylemiyor.
Çıkarmaya çalışıyor ama net diyemiyor. Çekiniyor Olabilir mi ki. Kuzenimin kuşları var bazen hepsi bir arada oluyor değişiklik olsun diye stres falan olunca gitsin diye. İyi mi yapıyom kötü mü bilmiyorum ama. Sağlık olsun artık. Sabahtan akşama kadar konuşurum ses açarım kafese koymam hiç. Umarım stres falan değildir

Çıkarmaya çalışıyor ama net diyemiyor. Çekiniyor Olabilir mi ki. Kuzenimin kuşları var bazen hepsi bir arada oluyor değişiklik olsun diye stres falan olunca gitsin diye. İyi mi yapıyom kötü mü bilmiyorum ama. Sağlık olsun artık. Sabahtan akşama kadar konuşurum ses açarım kafese koymam hiç. Umarım stres falan değildir
Direk net bi şekilde söylemesini beklemeyin zaten o kendi tekrar ede ede duya duya daha iyi söyler bence ses de açmayın gerek yok bırakın kendi istediği gibi ötsün çok da önemli değil konuşup konuşmaması. Kafese de girsin arada onlar gün içinde de uyuyorlar çünkü

Heryerde uyuyolar zaten sıkıntı yok. Papağan muhabbetin kafese giriyor, muhabbet papağanın kafese. ? Oynuyorlar durdukları yerde uyuyolar genelde oyundalar hep zaten. Umarım zamanla konuşur. İyi olsun da.

buna asla katılmıyorum :) iyi bir eğitim verildiyse çok kalabalık olsa bile unutmuyor. Ancak yine ilgi gerekiyor bu süreçte. Arkadaşı var diye ilgi kesilirse dediğiniz olur

buna asla katılmıyorum :) iyi bir eğitim verildiyse çok kalabalık olsa bile unutmuyor. Ancak yine ilgi gerekiyor bu süreçte. Arkadaşı var diye ilgi kesilirse dediğiniz olur
O zaman ben çiftleşmelerini istediğim için olabilir hocam mesela tek kaldı yine konuşuyor ama eşi varken yanında eşine kur yaparken abuk subuk şeyler söylüyor :D

Sizin kuşunuz küsmüş size bence. Benim kuşum 2 yıldır eşli ve konuşmayı, evcilliği hiç aksatmadı. Ha tek olumsuz yanı kafesini kıskandığı için ısırma oranı arttı diyebilirim.

Geri