Kuşumun kaçınması normal mi?

GülşahM.

Forum Sakini
Merhaba arkadaşlar daha önce bu kuşumun artık uçamadığına dair bir konu açmıştım. 2 kuş besliyorum ve uçamayan kuşumun diğer kuşuma göre çok fazla kaşındığını düşünüyorum. Daha önce bir üreticiye gösterdiğimde erkeğe kur yaptığını söylemişti ama bana pek normal gelmiyor. Zaten araları pek iyi değil kavga ettikleri zaman ayırıyorum kafesleri bu kadar şiddetli kaşınmasının sebebi ne olabilir

Ortamda bir bit sorunu varsa hızla yayıldığından diğer kuşunuzda da benzer davranışlar olmalıydı. Ne sıklıkla banyo yapıyorlar? Bu hareket kaşınma olabileceği gibi tüy bakımı yapıyor da olabilir.
Dış parazit ise veterinerlerden vilmectin gibi bir ürün almak lazım ilk aşamada

Ortamda bir bit sorunu varsa hızla yayıldığından diğer kuşunuzda da benzer davranışlar olmalıydı. Ne sıklıkla banyo yapıyorlar? Bu hareket kaşınma olabileceği gibi tüy bakımı yapıyor da olabilir.
Dış parazit ise veterinerlerden vilmectin gibi bir ürün almak lazım ilk aşamada
Dış parazit düşündüm bende hocam ama nasıl anlayacağım onu bilemedim hastalık yokken ilaç vermekte sakıncalı olur diye korkuyorum emin değilim. Benim kuşlarım hiç banyo yapmıyor,çok denedim banyoluğa su koydum girsinler diye yaz aylarında bile girmediler bi de düşürüyorlar banyoluğu atıyorlar yani😅

Dış parazit düşündüm bende hocam ama nasıl anlayacağım onu bilemedim hastalık yokken ilaç vermekte sakıncalı olur diye korkuyorum emin değilim. Benim kuşlarım hiç banyo yapmıyor,çok denedim banyoluğa su koydum girsinler diye yaz aylarında bile girmediler bi de düşürüyorlar banyoluğu atıyorlar yani😅
vilmectin daima kullanılması gereken ürünlerden. Yaklaşık 3 ayda 1 damla kullanılıyor sadece. Bu nedenle ihmal edilmemeli. Akla sadece parazit gelmeli, bir çok tüy akarları ve mantar durumlarının da önüne geçmek için gerekli bir ürün.

vilmectin daima kullanılması gereken ürünlerden. Yaklaşık 3 ayda 1 damla kullanılıyor sadece. Bu nedenle ihmal edilmemeli. Akla sadece parazit gelmeli, bir çok tüy akarları ve mantar durumlarının da önüne geçmek için gerekli bir ürün.
Ben ilk defa duydum böyle bir şey daha önceki kuşlarımda da kullanmadım

enseye damlatılıyor.
Hocam kuşlarımı dışarı çıkardım uçamayan kuşum kanatlarını sürekli kaldırıyor böyle her ikisini de anlayamadım sorunu ne bu kuşun sanki sinirsel bir şey bir de Röhnfried Bt Amin Forte B vitaminini aldım bölünmüş şekilde satılıyormuş orijinal üründür inşallah. Bir de bir sorum daha olacaktı hocam buna benzer bir durum yaşan kuş sahibi ile konuştum onunda kuşu benim gibiymiş bana D vitamini verdikten sonra uçmaya başladığını söyledi. Onu söyleyince aklıma geldi benim kuşum Güneş hiç sevmiyor yazın güneşe koyduğumda sürekli rahatsız olup kafeste yer değiştiriyordu acaba kızın dediği gibi D vit eksikliğinden mi böyle? Bir de D vitamini de alsam hem B hem de D vitamini aynı hafta içerisinde verebilir miyim sorun olur mu

Uçuş tüyleri yani uzun kanat tüyleri dökülmüş. Bu tüyleri eksik olan kuşlar bir süre verimli uçamaz. Uzamaya başlamışlar ama :)
Güneşe çıkartıldığında kafesin bir kısmı gölge kalmalıdır. Her tarafı güneş alan kafeslerde rahatsız olacaklardır. Hatta sağlığını bozacaktır. D vitamini de mutlaka kullanmalısınız.

Uçuş tüyleri yani uzun kanat tüyleri dökülmüş. Bu tüyleri eksik olan kuşlar bir süre verimli uçamaz. Uzamaya başlamışlar ama :)
Güneşe çıkartıldığında kafesin bir kısmı gölge kalmalıdır. Her tarafı güneş alan kafeslerde rahatsız olacaklardır. Hatta sağlığını bozacaktır. D vitamini de mutlaka kullanmalısınız.
Hocam ama sanki ilk uçamadığı zaman kanatları var gibi bir bakar mısınız ilk uçamadığı zaman çekmiştim burada da mı uzun tüyleri dökülmüş sizce ben pek anlamıyorum. Bir de tavsiye ettiğiniz d vit ilaç markası var mı?

Hocam ama sanki ilk uçamadığı zaman kanatları var gibi bir bakar mısınız ilk uçamadığı zaman çekmiştim burada da mı uzun tüyleri dökülmüş sizce ben pek anlamıyorum. Bir de tavsiye ettiğiniz d vit ilaç markası var mı?
bazısı var ama eksikleri de var. D vit olarak ürün çok ama eczaneden devit 800 ya da 1000 lik alınabilir. Kuş ürünü olarak almak isterseniz de nekton calci plus öneririm. Versele laganın da aynı ada sahip ürünü de olur.

bazısı var ama eksikleri de var. D vit olarak ürün çok ama eczaneden devit 800 ya da 1000 lik alınabilir. Kuş ürünü olarak almak isterseniz de nekton calci plus öneririm. Versele laganın da aynı ada sahip ürünü de olur.
Benim kız tüy dönemindeymiş zaten bugün kafasından anladım ama uçamayacak derecede yapıyor mu bu dönemler o beni şaşırttı erkek kuşumun tüy döneminde uçamama problemi olmamıştı. Anladım teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• IMG_20230106_105458-min.jpg
    IMG_20230106_105458-min.jpg
    360 KB · Görüntüleme: 2
Geri