Kuşumun Kanadı Kanıyor [ Acil ]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Koray P.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Koray P.

Yeni Üye
Merhaba engelli bir kuşum var yürüyemiyor diğer kuşuma özenerek uçmak istiyor. Akşamları halının üzerine bırakıyorum biraz otursun diye. Akşam yine uçmaya çalışırken havalandı ve halıya düştü. Düşme esnasında kanadı ters geldi ve uzun tüylerinden biri ters dönerek koptu. Bu esnada çok hızlı bir sekilde kan kaybına ugradı gördüğüm için hemen müdahale ettim kanamayı durdurdum.
Yarın veterinere götüreceğim.
Veterinere daha önce gittiğinde bu ilaçları vermişti bunlar su anda antibiyotik gibi fayda eder mi ?
Kanaması durdu ama mikrop kapsın istemiyorum ne yapabilirim yarına kadar.
Yardımlarınızı bekliyorum..

Selçuk bey teşekkürler. Bu kuşum gayet sağlıklı bir hayvandı. Tünekde durabilen. Sonrasında ayaklarını kullanamamaya başladı yeni yeni bu olaylar oluyor simdide uyurken boynunu geri itmeye basladı. Bu forumdan yeni haberim oldu. Bununla ilgilide buraya konu açacağım.

Şimdi söyle söyleyeyim. Bu kuşumun ayağını diger kuş emin olmamakla birlikte istemeden ısırdı çünkü kavga bile etmezler. Sonrasında veterinere götürdük. Ayağına pansuman yaptılar. Uzun süre pansuman kaldı çünkü kanama durmuyordu. Pansumanla beraber. Bu size attığım ilaçları verdiler birde yeşil bir sıvı ve krem renkte bir sıvı daha. Bunlarıda ağızdan hergün verdik. Yanlız bu sıvıların içerisindeki içerikleri bilmiyorum.

Sonrasında kuş günden güne ayaklarını kullanmayı kaybetti yarın veterinere gittiğimde de bu durumu anlatacağım.
Yani bizde bu ilaçlardan mı oldu diye çok merak ediyoruz. Gerçi veteriner bunlardan değil diyecek tabiki ama bilemiyoruz.

Sonuç olarak bu çocuğu iyileştirmek istiyoruz. Bu forumdan da yararlanacağız.

İlaçlar

Ayak tutmama durumu çok farklı nedenlerden gelişebilir :( Tekrardan düzelmesi söz konusu olmaz muhtemelen. Kafes düzenini buna göre organize etmek gerekiyor.

3 aydır bizde yavru bir kuş.
Takviye olarak suya katılan normal petshoplarda satılan vitaminlerden var.
Onun harici başka bir takviye kullanmadık.
Sebze ve yumurta maması tarzında seyler extradan yediriyoruz.

Geri