Kuşumun kapsülleri geçmiyor?

GülşahM.

Forum Sakini
Benim erkek kuşumun kafasında çok sayıda kapsül var uzun zamandır böyle özellikle dişi kuşumdan ayırınca böyle oldu stres mi yaptı bilmiyorum Dişi kuşumda mantar çıktığı için ayrı bakmak zorundayım. Röhnfried Bt amin forte kullanıyorum hatta bu sefer çok kullandım haftada 3 gün ama geçmiyor, yem olarak kabına aspur ve yulafı fazla miktarda koymaya başladım ama hala düzelmedi. Şuan halsizliği yok ama tüyleri kötü gözüküyor. Önerdiğiniz takviye ve vitamin varsa yazarsanız çok sevinirim 🙏

Şuan aynı durumu yaşıyoruz erkek kuşum şuanda o kadar tüy döktü ki tüy kalitesi çok düşük duruyur
Toparlanmayi bekliyoruz fazla vitamin zehirlenmeye sebep olabilir takviyeleri doğru ölçüde verip sürecin bitmesini beklemekten başka çare yok

Şuan aynı durumu yaşıyoruz erkek kuşum şuanda o kadar tüy döktü ki tüy kalitesi çok düşük duruyur
Toparlanmayi bekliyoruz fazla vitamin zehirlenmeye sebep olabilir takviyeleri doğru ölçüde verip sürecin bitmesini beklemekten başka çare yok
Hocam bir de sanki kanadı titriyor. Veteriner ona ilaç uygulama demişti ama acaba triflucan versem mi bulaşmış olma ihtimali var galiba bir de bu kuşumun yaşı da küçük değil üreticiden almıştım 4 yaşlarında demişlerdi. Kanadında titreme var sanki

Hocam bir de sanki kanadı titriyor. Veteriner ona ilaç uygulama demişti ama acaba triflucan versem mi bulaşmış olma ihtimali var galiba bir de bu kuşumun yaşı da küçük değil üreticiden almıştım 4 yaşlarında demişlerdi. Kanadında titreme var sanki

Şuan aynı kuşum 4 yaşında ve kanadında titreme var çok hafif
Daha önce benim kuşumun sağlık sorunu olmadığı için takipteyim

Kapsülleri yumuşatmak için ılık sirkeli su ile sprey iyi geliyor, eski sultan papağanımda bu şekilde o dönemleri atlatmıştık,
ayrıca eğer kuş elden korkmuyorsa cımbız yardımıyla kapsüller kırılabilir kuşun canını acıtmadan.

Kapsülleri yumuşatmak için ılık sirkeli su ile sprey iyi geliyor, eski sultan papağanımda bu şekilde o dönemleri atlatmıştık,
ayrıca eğer kuş elden korkmuyorsa cımbız yardımıyla kapsüller kırılabilir kuşun canını acıtmadan.
Katılıyorum banyo çok iyi geliyor benim kuşlarım bugün banyo yapmak istemedi o yüzden sprey yardımı ile şu püskürtme yaptım

Teşekkür ederim yarın su püskürtme yapayım banyoya girmiyor benimkiler

Geri