Kuşumun karnı şişti!!!😲

Sündüs Dağcı

iyikus.com Üyesi
Merhabalar öncelikle ilgileriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ederim.
Dışı kuşumun karnı iki gündür şiş ve bu durum beni korkutuyor daha önce hiç yavrusu olmadı bu durum üstündede durdum fakat hiç yuvasına girip çıkmadığı için farklı bir hastalığı olabilirmi diye bu durum beni düşündürüyor lütfen bu konuda bilgisi olanlar bana yardımcı olursa sevinirim. Videosu aşağıdaki ekte mevcuttur.

Ekli dosyalar

Sorun tamamıyla gitmiş gibi durmuyor.
Evet zayıflıyor giderek veterinerede getirdim. 2 gün öncesine kadar balon gibiydi şuan iyi Allaha şükürki. 2 gün boyunca kafesde aspur yemişti sonra şişti aniden şuan düzeliyor. Biraz dinlensin tekrar elma sirkesi vericem 2 gün kadar süreyle hem solunum yolu tedavisi hem muhabbet kuşlarında yağlanma yazısındaki tedaviyi uyguladım 3 gün arayla ağır gelmesinden korkuyorum.

Evet zayıflıyor giderek veterinerede getirdim. 2 gün öncesine kadar balon gibiydi şuan iyi Allaha şükürki. 2 gün boyunca kafesde aspur yemişti sonra şişti aniden şuan düzeliyor. Biraz dinlensin tekrar elma sirkesi vericem 2 gün kadar süreyle hem solunum yolu tedavisi hem muhabbet kuşlarında yağlanma yazısındaki tedaviyi uyguladım 3 gün arayla ağır gelmesinden korkuyorum.
Elma sirkesi kullanmanızın çok da faydası olmayacaktır.

Maalesef olmuyor sürekli yem yiyor ama keyfi yerinde ve kuş sayım çok olduğu için bazen ilgilenmek de zorlasiyor her hafta birisi hastalanıyor ve veterinere gidiyoruz sürekli. Şuan elma sirkesini kestim tekrar solunum yolu tedavisine başladım ve vitamin veriyorum sabahalari yarından itibaren mama da hazırlamaya basliycam. Kuşumda bu arada yağlanma yok çok aspur yediği için olmuş şişkinliği veterinere gidince tüm kabarikligi geçti ve orda iyileşti birden keyfi yerine geldi.

Sizin öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Normalde kuşlarım hastalanmazdı bu yıl başladı rahatsızlıklar ve bu yüzden maalesef bir kuşumu kaybettim. Tekrar aynı duruma düşmek istemem. Forumdaki çoğu tespit doğru olsada çoğu değil maalesef bu yüzden hala güven sorunu yaşıyorum.

bu dişi kuşun şişkinliği mi? Kursak enfeksiyonu olabilir ya da hava kesesi akarları. Şişkinliğe sebep olabilir.
Dışı kuşumun karnı indi şuan normal haline döndü. Solunum yolu rahatsızlığı olduğu için dikkat ediyorum. Şehir dışında oldugum için vodeosunu atamıyorum. 1 hafta sonra atarım.

Sorun tamamıyla gitmiş gibi durmuyor.
Maalesef gitmedi kas erimesi gerçekleşmiş ve çok zayıflamış. Durumu tekrar edince tekrar veterinere getirdim ve şuan hazırladığı ilaç ve verdiği ilaçları kullanıyorum. Biraz toparladı ama tedavisi yarın bitiyor. Tedaviyi kestiğimde eski haline tekrar dönmesi söz konusu olabilir çünkü sürekli tekrarlıyor durumu ve her seferinde farklı rahatsızlıkları ortaya çıkıyor bir süre karantinada bu şekilde ilerliycez.

Bana da yağlanma gibi gelmedi sanki kursakta vs bir sorun var
Kas erimesi sorunu varmış. Üşüdüğü için kendini kabartıyormuş. Dışı kuşum yabani olduğu için biraz kendine dokunulmasından hoşlanmıyor ve bu yüzden sorununu anlamak çok zor. Şuan veteriner hekiminin gözetiminde tedavi görüyor yarın tedavisi bitiyor. Tekrar kontrole getirip nasıl bir yol izliycez duruma göre bakıcam. Şuan karantinada ve sıcak su torbası ile kafesini ısıtıyorum böylece üşümesine azda olsa engelleyebiliyorum çünkü çok üşüyor kafese ısı girince biraz rahatlıyor. Umarım iyileşir diğer kuşlarımı gözlemlemekdede bu yüzden sıkıntı çekiyorum kış ayına giriş yaptığımız için uçuramıyorum uçarken üşütebilir. Yaklaşık 3 aydır bu şekilde umarım iyileşir ve geceleri rahat uyur tek istediğim bu...

Geri