Kusumun kuyrugunu oglum kopardı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ezgi k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ezgi k

Yeni Üye
Herkese iyi günler bugün muhabbet kuşumla oglum oynarken ben görmedim bir şekilde kuşun kuyruğunu koparmış hemen getirdi yanıma baktım kanama hiç yok hafif kızarıklık vardı. Bi kaç saat oldu kafesinde ama gözlerini kapatiyo ve yemlige gidip yem yiyemiyor dengede duramıyor düşüyor tünekten bu durum düzelir mi tam da konuşmaya başlamıştı 😔

Herkese iyi günler bugün muhabbet kuşumla oglum oynarken ben görmedim bir şekilde kuşun kuyruğunu koparmış hemen getirdi yanıma baktım kanama hiç yok hafif kızarıklık vardı. Bi kaç saat oldu kafesinde ama gözlerini kapatiyo ve yemlige gidip yem yiyemiyor dengede duramıyor düşüyor tünekten bu durum düzelir mi tam da konuşmaya başlamıştı 😔

Anlaşılan kuyruk kopmasından daha fazlası var. Kuş biraz hırpalanmış olabilir.. Bir süre kafesten çıkarmayın dinlensin. Yapıcak pek fazla birşey yok malesef...

üzerine oturmuş ya da ezmiş olabilir. kuşun min 20 sn net videosunu görmek gerekir

videoyu youtube ya da streamable.com üzerinden paylaşabilirsiniz

üzerine oturmuş ya da ezmiş olabilir. kuşun min 20 sn net videosunu görmek gerekir

videoyu youtube ya da streamable.com üzerinden paylaşabilirsiniz
Herşey 1 dakikada oldu aslında olaydan sonra kusu kafesine koydum boynu sürekli sağ tarafa ve gözler kapalı şekilde öne doğru düşüyor bide hiç uçamıyor dönüyor debeleniyor yerinde ters dönüyor 4-5 aylık bu arada

Tüy eksikliklerinde uçuş dengesi bozuluyor. Yine de yaşanan durumdan kaynaklı bir stres yaşıyor ve durgun geçiriyor olabilir. Gözlem yapınız :(

Herşey 1 dakikada oldu aslında olaydan sonra kusu kafesine koydum boynu sürekli sağ tarafa ve gözler kapalı şekilde öne doğru düşüyor bide hiç uçamıyor dönüyor debeleniyor yerinde ters dönüyor 4-5 aylık bu arada
İsterseniz beni linç edin ama bu gibi durumlara çok kızıyorum elimde değil çocukta suç yok sizde var ulaşamayacağı biryere koymalıydınız ya da hiç beslememeliydiniz resmen bi facia hayvanın yaşadıkları kim bilir ne kadar korktu ve acı çekti ve çekiyor

Streamable.com dan video ekleyin ama korkarak istiyorum video yu çünkü anlattığıniza göre kuus can çekişiyor
Eve evcil hayvan alırken evdeki ahalinin de durumunu analiz etmek gerekiyor
İlk kuşum eve geldiğinde
Kızım iki yaşındaydı
Kızımın kuşa yaklaşımına karşı hangi odada kalacağına karar verdim
Bazı çocuklar hayvanlara zarar verdiğinin farkında değil ve istemeyerek kötü sonuçlar olabiliyor
Tabiki ama sızın sorumluluğunuzda tedbir sizden takdir Allah'tan demişler
Anlattığıniza göre kuşunuz felç geçirdi veya iç kanama geçiriyor
Üzülerek söylüyorum muhtemelen kaybedeceksiniz
Vakit kaybetmeden acil bir kanatlı uzmana goturulmeli

Streamable.com dan video ekleyin ama korkarak istiyorum video yu çünkü anlattığıniza göre kuus can çekişiyor
İlk kuşum eve geldiğinde
Kızım iki yaşındaydı
Bazı çocuklar hayvanlara zarar verdiğinin farkında değil ve istemeyerek kötü sonuçlar olabiliyor
Katılıyorum.Bu tip acil vakalar da forumlarda vakit geçirmenin anlamı yok.Anlattığınıza göre kuş hareket bile edemeyecek durumda.Acil veteriner gerekli.Burda ki hiç bir tavsiye tıbbi bir müdahale den daha iyi değil.Ayrıca burda tramva kaynaklı kırılma ezilme, gibi durumlara incinme gibi ufak şeyler değil ise birşey yapamıyoruz malesef. kuşun kuyruğunun koptuğunu düşünüyorsunuz ama bence çocuk ezmiş olabilir yada eliyle sıkıştırmış olabilir.Bu kuşun birkaç kemiğinin kırılması iç organlarına zarar gelmesi demek.Hemen acilen bir veteriner e götürün.

Son düzenleme:
Anlaşılan kuyruk kopmasından daha fazlası var. Kuş biraz hırpalanmış olabilir.. Bir süre kafesten çıkarmayın dinlensin. Yapıcak pek fazla birşey yok malesef...
Evet var malesef çok üzgünüm 😔
İsterseniz beni linç edin ama bu gibi durumlara çok kızıyorum elimde değil çocukta suç yok sizde var ulaşamayacağı biryere koymalıydınız ya da hiç beslememeliydiniz resmen bi facia hayvanın yaşadıkları kim bilir ne kadar korktu ve acı çekti ve çekiyor
Linçlik bir durum yok haklisiniz bu benim ilk kuşum değil daha öncede 2 yıl baktım bir kuşa oglum olunca sahiplendirdim.Hersey saniyelik oldu kıskandığı için yapmış öyle söyledi bana konmuyor dedi.kusun durumu bugün daha iyi yemlige gidip yemiş suyunada vitamin koydum iciyor suan daha iyi

İlk kuşum eve geldiğinde
Kızım iki yaşındaydı
Esime aksam baktı kusa kendisi yıllarca guvercin beslemiş boynundada sıkıntı var surekli sallanarak saga cevirmeye calisiyordu videoyu eklemeye calısıcam bide oyle bakin umarim bisi olmaz 1 haftada ele alıştı çok uysal bir hayvan çok üzülüyorum yaşadıklarına ☹

Google hesabımla giriş yaptım upload video yaziyo url istiyor
Bu konu belki size yardımcı olabilir

Maşallah bıçkın bir delikanlı 🌼😍
Umarım ilk ve son olur
Çocuğunuza bu konuda kızmayın ama uyarın ve gözünüz üstünde olsun
Toparlanmış gözüküyor 👍
Ek olarak tahta tünek kullanmanızi öneririm
Plastik tünek ayak mantarıni tetikliyor

Umarım ilk ve son olur
Toparlanmış gözüküyor 👍
Yaa yüreğime su serptiniz teşekkürler ☺️ boynunda biraz sıkıntısı var sağ tarafa doğru biraz bükük buda düzelir umarım. Önerilerinizi dikkate alıcam çok sağolun

Umarım ilk ve son olur
Toparlanmış gözüküyor 👍
merhaba Bulut tum kuşlar için geçerlimi plastik tünekten mantar bulaşması

merhaba Bulut tum kuşlar için geçerlimi plastik tünekten mantar bulaşması
Kuşlar için plastik tünek kullanımı zararlı. Ahşap tünekler kullanılmalı.
Aynı zamanda gagasını da törpüleyebilir diye satılan zımparalı tünekler var veterinerler onları da önermiyorlar. Zamanla ayaklarının altı aşınıyor, zarar görüyor diye.

Son düzenleme:
Geri