Kuşumun Nesi olduğunu bilmiyorum

biricikcik

iyikus.com Üyesi
Herkese merhabalar 👋 İlk kuşum biricik her zaman mesafeli bir kuştu sanıyorum bu dişi olması ile alakalı ancak endişelendiğim konu son zamanlarda asla yanına bile yaklaştırmıyor. İki erkek kuşum var ikisiyle de eş tutmadı bir kuşum biriciği çok fazla bunaltıyor sürekli sırtına çıkmaya çalışıyor ve biricik izin vermiyor. 2. erkek kuşumla da aynı ama ikinci onu pek bunaltmıyor. Sürekli uyku durumunda özellikle 2 gündür sürekli uyuyor bir yere konuyor oradan asla kıpırdamıyor. Nefes alışverişi çok hızlı. Yemesine içmesinde bir sorun yok. Banyo yapmayı çok severdi ama koyuyorum ve girmiyor. Benim şu dünyada en çok değer verdiğim şeylerden biri Biricik o yüzden bu durum beni çok üzüyor. Nedeni ne olabilir? Boş bir kuruntu mu yapıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 20240814_134459.jpg
    20240814_134459.jpg
    483.1 KB · Görüntüleme: 5
  • 20240814_134358.jpg
    20240814_134358.jpg
    252.2 KB · Görüntüleme: 5
  • 20240814_134328.jpg
    20240814_134328.jpg
    366.7 KB · Görüntüleme: 5
  • 20240814_134058.jpg
    20240814_134058.jpg
    281.4 KB · Görüntüleme: 5
Öncelikle maşallah çok tatlı. Göze çarpan ilk sorun aşırı yağlanmış olması ve bir çok bölgesine yayıldığı gözlemleniyor. Dışkısı geçiş dışkısı olduğundan bir hastalığı anlamak için fazla ipucu barındırmıyor. Bir iki gün sebze verebilirseniz eğer kabızlık durumunu hafif toparlayabilirsiniz.

Öncelikle maşallah çok tatlı. Göze çarpan ilk sorun aşırı yağlanmış olması ve bir çok bölgesine yayıldığı gözlemleniyor. Dışkısı geçiş dışkısı olduğundan bir hastalığı anlamak için fazla ipucu barındırmıyor. Bir iki gün sebze verebilirseniz eğer kabızlık durumunu hafif toparlayabilirsiniz.
Hocam yağlanma için öneriniz nedir ve sebzeleri çiğ mi vermeliyim? salatalık ishal yapıyor sebze öneriniz nedir? teşekkür ederim

Kafesini ayırabilirsiniz diğer kuşlar fazla sıkıştırıyorsa stres yapmış olabilir. Yada tüy dönemindeyse oda durgunluk yapar.. Dışkısı kötü değil ama takip etmekte fayda var. Yeni yaptığı dışkılarıda atın buraya..

İkincisi fazla kilolu kuşunuz yağlanmış. Buda nefes alışverişine yansıyor muhtemelen. Vitamin mineral takviyesi kullanıyormusunuz?

Herkese merhabalar 👋 İlk kuşum biricik her zaman mesafeli bir kuştu sanıyorum bu dişi olması ile alakalı ancak endişelendiğim konu son zamanlarda asla yanına bile yaklaştırmıyor. İki erkek kuşum var ikisiyle de eş tutmadı bir kuşum biriciği çok fazla bunaltıyor sürekli sırtına çıkmaya çalışıyor ve biricik izin vermiyor. 2. erkek kuşumla da aynı ama ikinci onu pek bunaltmıyor. Sürekli uyku durumunda özellikle 2 gündür sürekli uyuyor bir yere konuyor oradan asla kıpırdamıyor. Nefes alışverişi çok hızlı. Yemesine içmesinde bir sorun yok. Banyo yapmayı çok severdi ama koyuyorum ve girmiyor. Benim şu dünyada en çok değer verdiğim şeylerden biri Biricik o yüzden bu durum beni çok üzüyor. Nedeni ne olabilir? Boş bir kuruntu mu yapıyorum. Şimdiden teşekkürler.

Çok tatlı duruyor🌼güncel dışkısını da ekleyebilir misiniz? Bu dışkı pek bir ipucu vermez.
Bir uçuş düzeni olsun.🌼
Yem içindeki aspuru azaltabilirsiniz.
Dal darıyı azaltabilirsiniz.
Bunun dışında bu yağlanma durumu ne zamandan beri var?
Yakın zamanda olan bir durum ise yumurtaya hazırlık zamanında da yağlanma görülebiliyor.
İki erkek bir dişi Ayni kafeste mi duruyor?

Kafesini ayırabilirsiniz diğer kuşlar fazla sıkıştırıyorsa stres yapmış olabilir. Yada tüy dönemindeyse oda durgunluk yapar.. Dışkısı kötü değil ama takip etmekte fayda var. Yeni yaptığı dışkılarıda atın buraya..

İkincisi fazla kilolu kuşunuz yağlanmış. Buda nefes alışverişine yansıyor muhtemelen. Vitamin mineral takviyesi kullanıyormusunuz?
Hocam geç cevap verdiğim için çok özür dilerim. Üniversite işleriyle meşgulüm kusura bakmayın. Kuşlardan sadece biri çok sıkıştırıyor ve Biriciğe çok düşkün bir kere kafesleri ayırdım ve Erkek olan etkilendi bundan. Tekrar birleştirdim. Vitamin olarak Gerwit ile Bt amin düzenli kullanıyorum.

Ekli dosyalar

• 20240816_144517.jpg
    20240816_144517.jpg
    244.5 KB · Görüntüleme: 4
Çok tatlı duruyor🌼güncel dışkısını da ekleyebilir misiniz? Bu dışkı pek bir ipucu vermez.
Bir uçuş düzeni olsun.🌼
Yakın zamanda olan bir durum ise yumurtaya hazırlık zamanında da yağlanma görülebiliyor.
Profilimi görebiliyorsunuz eğer bu 1 yıldan fazla oldu çekineli geldiğinde de hafif tombul bir kuştu ama sürekli arttı. Bana son 2 aydır biraz zayıflamış gibi geliyor. Bir de Sürekli tüy kabartan bir kuş o da yapılı gösteriyor diye düşünüyordum. Evet ikisiyle aynı kafeste.. Tavsiyeler için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 20240816_144517.jpg
    20240816_144517.jpg
    244.5 KB · Görüntüleme: 3
Bir uçuş düzeni olsun.🌼
az aspurlu Yem önerisi verir misiniz?
Dal darıyı 2 haftada bir kez veriyordum uzun bir süre vermeyim o halde..

az aspurlu Yem önerisi verir misiniz?
Dal darıyı 2 haftada bir kez veriyordum uzun bir süre vermeyim o halde..
  • Euro Gold
  • Quik
  • Gold Wings
  • Versela Laga Prestij
  • Nature Plan
  • Garden Mix
Bu markalarda aspur oranı daha az olanlar oluyor.
Veya kendiniz seçebilirsiniz.
Bunun dışında
Dışkıdaki ürat kısmının beyaz veya kremsi olması gerekiyor.burda ürat biraz sarımsı. Bu da karaciğer ile ilgili problemleri gösterir.bazende iştahsızlık problemlerini anoreksi gosterbiliyor.
Bence karaciğer problemi var.
Bol bol uçuş iyi olur şuan . İleride
Metiyonin içerikli ürünler denenebilir.
Daha önce yumurtaya hazırlık ile alakalı problem olabilir yazmısim fakat değil.
İştahı ve yeme içmesi nasıl?

Son düzenleme:
Hocam geç cevap verdiğim için çok özür dilerim. Üniversite işleriyle meşgulüm kusura bakmayın. Kuşlardan sadece biri çok sıkıştırıyor ve Biriciğe çok düşkün bir kere kafesleri ayırdım ve Erkek olan etkilendi bundan. Tekrar birleştirdim. Vitamin olarak Gerwit ile Bt amin düzenli kullanıyorum.

Gervitin yanında mineral takviyeside kullanın. Petshoplarda satılan herhangi bir ürün olabilir..

• Euro Gold
  • Quik
  • Gold Wings
  • Versela Laga Prestij
  • Nature Plan
  • Garden Mix
Bu markalarda aspur oranı daha az olanlar oluyor.
Veya kendiniz seçebilirsiniz.
Bunun dışında
Dışkıdaki ürat kısmının beyaz veya kremsi olması gerekiyor.burda ürat biraz sarımsı. Bu da karaciğer ile ilgili problemleri gösterir.bazende iştahsızlık problemlerini anoreksi gosterbiliyor.
Bence karaciğer problemi var.
Bol bol uçuş iyi olur şuan . İleride
Metiyonin içerikli ürünler denenebilir.
Daha önce yumurtaya hazırlık ile alakalı problem olabilir yazmısim fakat değil.
İştahı ve yeme içmesi nasıl?
iştahı yerinde ben bir sorun görmedim ama yarın biraz gözetim altında tutup net bir cevap veririm.

Geri