Kuşumun Nesi Var? Yardım edin lütfen

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan esrak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

esrak

Yeni Üye
Merhaba kuşum Pıtır son günlerde özellikle geceleri bu vik vik sesini çıkarmaya başladı. Gündüzleri bu durum azalıyor fakat birkaç gecedir oldukça artıyor bu durum. Sanki nefes almakta zorluk çekiyor gibi. Kuyruğu da inip kalkıyor sürekli. Solunumla alakalı bir şey olabileceğini düşündüm. Daha önce hiç herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığından şu an ne yapabileceğimi pek bilmiyorum. Kuşum 5 6 yaşlarında. Yardımcı olur musunuz lütfen. Aşağıya videosunu bırakıyorumEkli dosyayı görüntüle WhatsApp Video 2023-12-30 saat 04.21.39_d145fd26.mp4

Çözüm
Merhaba aramıza hoşgeldiniz

Kuşunuz da solunum yolu enfeksiyonu var
Bu ilaçlardan birini temin ediniz
Solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar: Doksisiklin, tilmikosin, tylosin yada klaritromisin etken maddeli ilaçlar kullanılır. Doksisiklin etken maddeli ilaçlar; monodoks kapsül (eczane), doksimis (veteriner). Klaritromisin etken maddeli ilaçlar; macrol şurup (eczane). Tilmikosin etken maddeli ilaçlar; lavotil (veteriner). Tylosin etken maddeli ilaçlar; tylonet (veteriner)..

Solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar: Doksisiklin, tilmikosin, tylosin yada klaritromisin etken maddeli ilaçlar kullanılır. Doksisiklin etken maddeli ilaçlar; monodoks kapsül (eczane), doksimis (veteriner). Klaritromisin etken maddeli ilaçlar; macrol şurup (eczane). Tilmikosin etken maddeli ilaçlar; lavotil (veteriner). Tylosin etken maddeli ilaçlar; tylonet (veteriner)..

Çözüm

Merhaba teşekkürler hoşbulduk
Söylediğiniz ilaçlardan eczaneden macrol şurubu temin ettim. İlk yazdığımdan beri düzenli olarak kullanıyorum fakat herhangi bir değişiklik olmamakla birlikte kuşuma ilacı maalesef içirmekte oldukça zorlanıyorum. Geri çıkarıyor ağzında tutup. Belki de o yüzden faydası olmuyor olabilir emin değilim. Acaba önerebileceğiniz başka bir şey var mı iyi gelebilecek? Onu böyle görmek beni çok üzüyor oldukça durgun ve kuyruk atımıyla hızlı nefes alması devam ediyor

Dutch care 4 birds orni mix ürününü temin edin hem enfeksiyonlarda hem de olası solunum problemlerinde etkilidir tedaviden sonra muhakkak probiyotik kullanın orjinal olduğundan emin olabileceğiniz bir yerden temin edin

Merhaba dediğiniz şeyi maalesef hiçbir yerde bulamadım. Sorduklarım da o güvercinler için kullanılıyor dedi. Ben de solunum yollarında bağışıklık güçlendirici vitamin aldım şu an onu kullanıyorum burada okuduğum bazı bitkisel işe yarayabilecek şeyleri de deniyorum fakat hala bir değişiklik yok gibi sanki şu anki durumu böyle ne yapabilirim bilmiyorum

Ekli dosyalar

İlerlemiş bir solunum yolu sorunu var ne yazık ki. Burun deliklerini öncelikle kontrol edelim. Tıkanıklık varsa temizlenmeli. Ortam hava kalitesi iyileştirilmeli.
Doksisiklin etken maddeli bir ilaç mutlaka kullanılmalı.

İlerlemiş bir solunum yolu sorunu var ne yazık ki. Burun deliklerini öncelikle kontrol edelim. Tıkanıklık varsa temizlenmeli. Ortam hava kalitesi iyileştirilmeli.
Doksisiklin etken maddeli bir ilaç mutlaka kullanılmalı.
Merhaba ilaç kullanımlarım işe yaramadığı için bugün uzman bi veterinere götürdüm kuşumu. 3 çeşit ilaç verildi. Şu an onları kullanıyorum. Beslenmeden kaynaklı bir solunum yolu sorunu olmuş. Fazla tahıl ağırlıklı beslemişiz sanırım. İlaçlar iyi geliyor gibi bi tedavi sürecine girdik. İnşallah daha da iyi olur. Sizlere de teşekkür etmek istedim. İlgilenip sorularımı cevapsız bırakmadığınız için çok sağ olun

Merhaba ilaç kullanımlarım işe yaramadığı için bugün uzman bi veterinere götürdüm kuşumu. 3 çeşit ilaç verildi. Şu an onları kullanıyorum. Beslenmeden kaynaklı bir solunum yolu sorunu olmuş. Fazla tahıl ağırlıklı beslemişiz sanırım. İlaçlar iyi geliyor gibi bi tedavi sürecine girdik. İnşallah daha da iyi olur. Sizlere de teşekkür etmek istedim. İlgilenip sorularımı cevapsız bırakmadığınız için çok sağ olun
Umarım tez zamanda iyileşir kuşunuz

Geri