Kuşumun neyi var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dalin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Dalin

Yarışma Kazananı
Merhaba kuşum 3 gundur cok halsiz uyukluyor dıskısıda bu sekılde. Ve arada kafesin altına gıdıyor orda durmak ıster gıbı bende yukarıya goturuyorum tunegıne. Suan tunekte uyuyor. Gece oldugu ıcın resminı cekemedım. Dışkısı bu sekılde ne yapmamız lazım ev sıcak usutmedı,tuyde de degil. Yemde cok cok az yedı. Suyu zaten oldum olası içmez nadıren ıcer. Ne yapmalıyız1000067990.jpg

Yumurtlama süreci bitmiş. Bir süre kuluçkada zaman geçirmesini sağlayınız. O sırada hormonal dengesini nötrleyecektir. 8-10 gün sonra yumurtalar alınabilir.
Hocam kuşumuz 1 haftadır kuluçkaya devam etti. Artık hali kalmadı zayıflamış yuzu bıle yaslanmış gibi artık kaldırsak mı yuvalıgı ama yumurtalarını cok sahipleniyor ne yapsak asama asama 1000070315.jpg1000070316.jpg

Kısa süreli stresleri olur elbette ancak sorun olmayacaktır. Zaten alınmazsa eğer 10-14 gün içinde tekrar çiftleşme eğilimine geçecektir.

Bence yumurtaları alıp tekrar yumurtlamasını hızlandırmamak daha iyi sizin kuş açısından çok zorlandı yımurtlayacakken ve vücudun besin depolamasına fırsat tanımak lazım yumurta süreci başlamadan. Özellikle D vitamini fosfor bakır kalsiyum folik asit vs gibi depolarını doldurmasını saplayıp sonra yumurtalar alınmalı. Yoksa süreç tekrarlayıp duracak.
Öncelikle birkaç gün elektrolit desteği verin sonra Bt amin forte veya benzeri ürünler kullanılmalı calsiyum verikmeli vs..

Bence yumurtaları alıp tekrar yumurtlamasını hızlandırmamak daha iyi sizin kuş açısından çok zorlandı yımurtlayacakken ve vücudun besin depolamasına fırsat tanımak lazım yumurta süreci başlamadan. Özellikle D vitamini fosfor bakır kalsiyum folik asit vs gibi depolarını doldurmasını saplayıp sonra yumurtalar alınmalı. Yoksa süreç tekrarlayıp duracak.
Öncelikle birkaç gün elektrolit desteği verin sonra Bt amin forte veya benzeri ürünler kullanılmalı calsiyum verikmeli vs..
Tamamdır hocam dedıgınız takviyeli verelim

Geri