Kuşumun neyi var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selcand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selcand

Forum Sakini
Merhabalar, uzun süre sonra buraya yazdığım için garip hissediyorum. Muhabbet kuşum pıtış beş yaşında dişi son zamanlarda çok kilo aldığı için ve uçmasında sorun olduğu için veterinere götürdüm. Veteriner hekimimiz film çekti ileri derece karaciğer yağlanması olduğunu söyledi. Nasıl bir yol izlememiz gerektiği hakkında araştırma yapıp döneceğini iletti. Sizlerden de görüş almak istedim filmi ekliyorum fotoğrafını. Teşekkürler şimdiden

Ekli dosyalar

• IMG_9749.jpeg
    IMG_9749.jpeg
    59.1 KB · Görüntüleme: 7
çok geçmiş olsun. İncelemenizi öneririm.
Bu problem çok sık yaşandığı için özellikle beslenme ve egzersiz düzenini değiştirerek soruna uzun vadede çözüm bulabilirsiniz.

merhaba 08/2023 tarihindeki sorunuz için yazdığim şey aynen geçerli, burada da karaciger yağlanması var

kuş bu şekilde yağlı kalmaya devam ederse kalp, damarlar, iç organlar, endokrin sistem ve sinirlerde kalıcı hasar kaçınılmaz olur

hücrelerde insülin direnci gelişir ve mitokondri enerji üretemez , bunun sonucunda pankreas insülin salınımını artırıp iyice harabiyete uğrar. kuş kısır göngüye girer ve yem tüketimi artmaya devam eder. karaciğer yağlanır diyabet başlar

diyeti değistiremiyorsanız hergün uçuracaksıniz kuşu ,başka yolu yok maalesef

yem tuketimini sınırlandırmayı da unutmayınız

Verdiği ilaçların isimlerini burayada yazarmısın..
Bugün görüştüm şöyle bir şey önerdi, darı, aspur yulaf ve mısırı robotta çekip üzerine dekstroz( serum içinde sıvı bi şey) ıslak yerse 0.2 ml kuru yerde 0.5 ml + c vitamini +zurich a d e c vitamini diye bir vitamin. Bir süre normal yem yerine bunları karıştırıp üzerine yukarıdaki şeyleri katmalıymışım. + olarak pişirilmiş yumurta beyazı kaynatma tabi ve süzme peynir gibi şu anlık antibiyotik vs gerek yokmuş. Beslenme düzeni tamamen değişmeliymiş

Bugün görüştüm şöyle bir şey önerdi, darı, aspur yulaf ve mısırı robotta çekip üzerine dekstroz( serum içinde sıvı bi şey) ıslak yerse 0.2 ml kuru yerde 0.5 ml + c vitamini +zurich a d e c vitamini diye bir vitamin. Bir süre normal yem yerine bunları karıştırıp üzerine yukarıdaki şeyleri katmalıymışım. + olarak pişirilmiş yumurta beyazı kaynatma tabi ve süzme peynir gibi şu anlık antibiyotik vs gerek yokmuş. Beslenme düzeni tamamen değişmeliymiş
Bu nasıl diyet?
Vitaminlerin kimisi karaciğerde depolanır,kimisi depolanmaz fazlası vücuttan atılır. Örneğin sürekli A,D,E ve K vitamini sürekli alınmaz çünkü karaciğerde depolanır. Haftada 1 verilebilir bunlar. Sık vermek karaciğere iyice yüksek bindirip kuşu daha kötü hale getirmeye sebep olur. Veterinerin diyet programını uygulamayın. Veterinerlik okumaya gerek yok vitaminlerin karaciğerde depolandığı gibi konuları öğrenmek için.. sık sık vitamin asla vermeyin.
B vitamini haftada 2 kez verebilirsiniz depolanmaz vücutta. Fazlası ise vücuttan atılır zaten.
Gıdaya gelirsek yeşillik verin ıspanak,roka,tere vs. Çok iyi yıkayın ama.
Yeşillik ve sebze sık verin her gün menüsünde sebze olsun farklı farklı.
Dal darı gibi kilo aldıracak şeyler asla vermeyin. Ak darı oranı fazla yem ayarlayın. İçerisindeki tohum çeşitleri karbonhidrat açısından yüksek olanlardan olmasın yani öyle bir yoğunluk olmasın.
Haftada 3 kere enzim içerikli probiyotik verin,kanatlı oil prozim olabilir. Karaciğer koruma takviyesi de alın kuşlar için üretilmiş kaliteli bir ürün alın. Onu da önerilen ölçü ve programda verin sık vermeyin.
Glukoz (dekstroz şekeri) konusuna ise bir şey diyemem bilgili arkadaşlar yazar yazmak isterse.
Ve ekstra spor yapmalı.

Bu nasıl diyet?
Vitaminlerin kimisi karaciğerde depolanır,kimisi depolanmaz fazlası vücuttan atılır. Örneğin sürekli A,D,E ve K vitamini sürekli alınmaz çünkü karaciğerde depolanır. Haftada 1 verilebilir bunlar. Sık vermek karaciğere iyice yüksek bindirip kuşu daha kötü hale getirmeye sebep olur. Veterinerin diyet programını uygulamayın. Veterinerlik okumaya gerek yok vitaminlerin karaciğerde depolandığı gibi konuları öğrenmek için.. sık sık vitamin asla vermeyin.
B vitamini haftada 2 kez verebilirsiniz depolanmaz vücutta. Fazlası ise vücuttan atılır zaten.
Gıdaya gelirsek yeşillik verin ıspanak,roka,tere vs. Çok iyi yıkayın ama.
Yeşillik ve sebze sık verin her gün menüsünde sebze olsun farklı farklı.
Dal darı gibi kilo aldıracak şeyler asla vermeyin. Ak darı oranı fazla yem ayarlayın. İçerisindeki tohum çeşitleri karbonhidrat açısından yüksek olanlardan olmasın yani öyle bir yoğunluk olmasın.
Haftada 3 kere enzim içerikli probiyotik verin,kanatlı oil prozim olabilir. Karaciğer koruma takviyesi de alın kuşlar için üretilmiş kaliteli bir ürün alın. Onu da önerilen ölçü ve programda verin sık vermeyin.
Glukoz (dekstroz şekeri) konusuna ise bir şey diyemem bilgili arkadaşlar yazar yazmak isterse.
Ve ekstra spor yapmalı.
Normalde b vitami için btamin forte genel vitamin için gerwit kullanıyordum ama haftada bir zaten tüy döküm döneminde sadece haftada 2. Şimdiye kadar hergün vitamin hiç kullanmadım. C vitamini ayrı sıvı olarak verdi karaciğeri sorunlu olduğu için hergün kullanmam gerektiği belirtildi. Yeşillik hususunda tek yeşillik yemeyen kuşum diyebilirim diğerleri yerken bir türlü alışmadı, normalde versele laga kullanıyorum yem olarak. Dal darıyı ben uzun zamandır vermiyordum çok kilo aldırdığını bildiğim için veteriner ise aldırmaz dedi.

kısaca, tahılları un haline getirip üzerine şekerli su ekleyip verin demiş

size 2 yıl once yazdığim süreci daha da hızlandırmaktır bu
Şeker ne için bilmiyorum, vitaminler konusunda da o zaman ben normal rutin vitaminlerine devam edeyim. Yemini değiştirmeyim mi versele lagaydı. Günde 2 kere koyarım kafesine gün içinde egzersiz yapıyoruz. Gerçekten kafam karıştı direkt uygulamak istemediğim için de buraya yazdım zaten

Süzme peynir yerine kaşar peynir verelim bence karaciğer daha çabuk iyileşir😁

Kardeşim sen normal rutinine devam et. Ufak tefek bir kaç değişiklik önericem sadece..

Meyve sebze yemiyorsa yemin içine biraz pelet ekle. Versele laganın peleti olabilir. Yüzde 30 eklesen yeterli..

Bir tane deve dikeni içeren karaciğer destekleyici alıp kullanmaya başla. Powermaxın ürününü @Selçuk YÜKSEL öneriyordu onu kullanabilirsin..

Vitamin olarakta nekton s yada versele laga omnivit tek başına yeterli. Ekstra bir ürün almana gerek yok. He birde enzim içeren bir probiyotik düzenli kullanmanı öneriyorum..

Normalde b vitami için btamin forte genel vitamin için gerwit kullanıyordum ama haftada bir zaten tüy döküm döneminde sadece haftada 2. Şimdiye kadar hergün vitamin hiç kullanmadım. C vitamini ayrı sıvı olarak verdi karaciğeri sorunlu olduğu için hergün kullanmam gerektiği belirtildi. Yeşillik hususunda tek yeşillik yemeyen kuşum diyebilirim diğerleri yerken bir türlü alışmadı, normalde versele laga kullanıyorum yem olarak. Dal darıyı ben uzun zamandır vermiyordum çok kilo aldırdığını bildiğim için veteriner ise aldırmaz dedi.
Dal darı karbonhidrat değeri yüksek bir üründür dolayısı ile kilo alımına sebep olabilir. Açıkçası veterinerinizi değiştirmenizi öneririm,kuş alanında bilgili veteriner bulmak kolay değil ülkede.

Geri