Kuşumun sürekli kaşınması normal mi?

Berke E.

iyikus.com Üyesi
40 günlük olan kuşum arada bir ayağı ile felaket şekilde kaşıyor kafasını kanatlarını ağzına alıyor falan bu normal mi? Herhangi bir şey kullanmama gerek var mı? Aldığım üreticiden bitli pireli bir şekilde gelmesinin imkanı yok evde de oluşmasının imkanı yok başka kuşlarda besliyorum onlarda herhangi bir sorun yok video atma gereği duymadım tarifi yeteri kadar doğru anlattım çünkü :)

Bazı kuşlar normalden fazla kaşınmaya meyilli oluyorlar ancak her zaman sorun teşkil etmez. Aşırı kaşınmalı dönemlerde banyo yaptırmak daha doğrusu banyoluk takmak daha uygun olacaktır. Bit durumu varsa önlem almak gerekir. Ek olarak dış parazitler için 3-4 ayda bir vilmectin gibi ürünler kullanılmalıdır.

Bazı kuşlar normalden fazla kaşınmaya meyilli oluyorlar ancak her zaman sorun teşkil etmez. Aşırı kaşınmalı dönemlerde banyo yaptırmak daha doğrusu banyoluk takmak daha uygun olacaktır. Bit durumu varsa önlem almak gerekir. Ek olarak dış parazitler için 3-4 ayda bir vilmectin gibi ürünler kullanılmalıdır.
Teşekkürler hocam aldığım yerden vilmectin ürününü buldum aldım kuşlarıma 1 damla sıkacağım. Yavu kuş için banyo sıkıntı olur mu?

Nasıl anlayabilirim ki hocam mantarı?
Gaga goz cevresinde kabarma, sislik benzeri yapilar, ayakta pullanma, kabarma. Agiz icinde sislikler, beyazimsi dokular. Kursakta sislik, yem yeme ve sindirmeyle ilgili problemler. Ozellikle gaga bolgesinde yogun koku gibi belirtiler olur. Vucutta bu tip yaralara sebep oldugundan kasintiya da oluyor dolayisiyla. Bi goz gezdirin normal disinda bir sey olursa fark edersiniz zaten

Gaga goz cevresinde kabarma, sislik benzeri yapilar, ayakta pullanma, kabarma. Agiz icinde sislikler, beyazimsi dokular. Kursakta sislik, yem yeme ve sindirmeyle ilgili problemler. Ozellikle gaga bolgesinde yogun koku gibi belirtiler olur. Vucutta bu tip yaralara sebep oldugundan kasintiya da oluyor dolayisiyla. Bi goz gezdirin normal disinda bir sey olursa fark edersiniz zaten
Hocam zaten henüz 40 günlük kuş olmaz diye düşünüyorum yani öyle bir belirtisi yok henüz umarımda olmaz :)

Yavru kuş için sorun olmaz ancak ortam ısınız çok düşük ise su dolu fısfıs ile ıslatabilirsiniz.

Evet evet. Tünekte durduğunda, uzaktan, fısfıs şişesine doldurulmuş su ile 5-6 fıs ıslatılabilir. Su ılık olmalı.

Geri