Kuşumun tırnağını nasıl kesicem?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasan.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasan.

Veteran
Merhaba arkadaşlar benim kuşumun iki ön tırnağı çok uzadı kafesinde tahta tünek olmasına rağmen ve hiç kesmedim ben tırnak. Artık kafes tellerine vs takılıyor kuşum da rahatsız oluyor kesmek istiyorum ama benim kuşum korkak. Onu korkutacağımdan veya inciteceğimden korkuyorum. Nasıl keseceğim ben bu tırnakları? Sadece iki ön tırnağı kesicem diğerleri normal uzunlukta. Biliyorum işte şu kanalları falan kesmemem lazım ama korkuyorum işte.
IMG_20210605_131730.jpg

Çok kolay aslında. Veterinerde 10 tl ye kesiyorlar ama ben kendim kesiyorum ve basit ancak yanlış yapılırsa kötü sonuçlar doğurabilir. Youtube de bu konuda baya bir video var bakabilirsin onlara.

Oyla 0
Sağ üstteki büyütece merak ettiğiniz konu ile alakalı anahtar kelimelerden yazarsanız bir çok makaleye denk geleceğinize eminim.?

Son düzenleme:
Oyla 0
Ben parmağıma koyuyorum ilgisi dagilmadan pit kesiyorum ucundan azıcık. Tabi deneyim gerektirir. Bu nedenle size uygun olmayabilir bu yöntem. Arkadaslarimin dediği gibi yapmalisiniz

Oyla 0
Ben parmağıma koyuyorum ilgisi dagilmadan pit kesiyorum ucundan azıcık. Tabi deneyim gerektirir. Bu nedenle size uygun olmayabilir bu yöntem. Arkadaslarimin dediği gibi yapmalisiniz
abi böyle yapmak benim için daha kolay çünkü pek tutamıyorum kuşumu avucumda ve o da sevmez yani avuçta tutulmayı. Ben max 2-3 defa tutmuşumdur avuçla normalde hem parmağımda durur yani. Tırnak makasından da korkabilir biraz ama böyle yapmam benim için daha iyi. Bir sıkıntı olur mu?

Oyla 0
abi böyle yapmak benim için daha kolay çünkü pek tutamıyorum kuşumu avucumda ve o da sevmez yani avuçta tutulmayı. Ben max 2-3 defa tutmuşumdur avuçla normalde hem parmağımda durur yani. Tırnak makasından da korkabilir biraz ama böyle yapmam benim için daha iyi. Bir sıkıntı olur mu?
dikkat etmek gerekiyor. Aynı zamanda hızlı davranılmalı. Bir anda çeker ya da öne iterse fazla derin kesilebilir.

Oyla 0
dikkat etmek gerekiyor. Aynı zamanda hızlı davranılmalı. Bir anda çeker ya da öne iterse fazla derin kesilebilir.
Peki normal bir şekilde tırnağı kesersem bahsettiğiniz sorun olur mu?

Doğanay abi bir de ben kuşumun o tırnak kanalını görebiliyorum. Yani gözüm görmüyor değil. Herhangi bir sıkıntı çıkmadan kesebilirim değil mi? Sizin yönteminizle değil normal olan yöntemle. Biraz stres oldum rahatlamam lazım sonuçta o kanalı görüyorum o kanalı kesmem ama aniden falan çeker mi ayağını? Öyle yaparsa sıkıntı çıkar mı @Doğanay Y. birkaç gün sonra keseceğim inşallah bir sorun olmaz.

Son düzenleme:
Oyla 0
Bende zalım bir dişi var köpek gibi ısırıyor heyvan esimle kurulama bezinin arasına koyup sırt ustu kafasi kismen acik kalacak sekilde yatiriyoruz tirnagin ucundan azicik aliyorum yine bezin icinden tekrar kafese ama yok oyle de yapamam dersen youtube da degisik yontemler illaki vardir

Oyla 0
Bende zalım bir dişi var köpek gibi ısırıyor heyvan esimle kurulama bezinin arasına koyup sırt ustu kafasi kismen acik kalacak sekilde yatiriyoruz tirnagin ucundan azicik aliyorum yine bezin icinden tekrar kafese ama yok oyle de yapamam dersen youtube da degisik yontemler illaki vardir
yani ben kuşumun tırnağındaki o önemli olan kırmızı renkteki kanalını görebiliyorum orayı kesmeyeceğim sadece ucundan alacağım kuşum geri tepki verip derinden kesme olasılığım varmı çok korkuyorum ayağı kanıyacak diye :( İnşallah kötü bir şey olmaz güzelce kesebilirim.

Oyla 0
Bir miktar stres olası elbette ancak gerekli bir işlem. Tavsiyem derin bir kesme değil ama ucunun sivriliğini alacak şekilde kesmeniz yönünde olur. Bu sayede zarar verme durumu çok azalacaktır.

Oyla 0
Bir miktar stres olası elbette ancak gerekli bir işlem. Tavsiyem derin bir kesme değil ama ucunun sivriliğini alacak şekilde kesmeniz yönünde olur. Bu sayede zarar verme durumu çok azalacaktır.
Çok teşekkür ederim Doğanay abi sağolun varolun hepiniz. Evet aynen öyle kesinlikle derin kesmeyeceğim sadece ucundan küçük bir miktar alacağım. Yani o tırnağı besleyen kanala hiç yaklaşmayacağım bile. Sadece ucundan alacağım çünkü kuşumun tırnağı kıyafetime, kafes tellerine vs. takılabiliyor ve korkuyorum. Bu yüzden sadece 2 ön tırnağını kesmek istiyorum diğer tırnakları normal uzunlukta. İnşallah doğru keserim birazcık stresliyim :( babam tutacak ben keseceğim güzelce inşallah.

Oyla 0
Kolay bir işlem ya ben her ay kesiyorum. Sadece ucundaki sivriliği alsan yeter zaten.
abi benim kuşum biraz korkak da ben ayağını tutarken ters hareket falan yapar mı? ben de ucundaki sivriliği alacağım yani çok tehlikesizce yapacağım ama ilk defa yapacağım için çok korkuyorum :(

Oyla 0
abi benim kuşum biraz korkak da ben ayağını tutarken ters hareket falan yapar mı? ben de ucundaki sivriliği alacağım yani çok tehlikesizce yapacağım ama ilk defa yapacağım için çok korkuyorum :(
Elinle kuşu kavra ve haraket etmemesini sağla. Sonra sadece keseceğin ayağı parmağının arasın geçir ve sabit tut. Sonra kuşun parmaklarını tutup kesebilirsin. Gerekirse 2 kişiyle yapabilirsin bu işlemi.

Oyla 0
Aslında ucundan alacaksan törpü de kullanabilirsin ama çok yavaş ve nazik olman gerekir. Ben tırnak makasındansa, törpüyü tercih ederim. Biliyorsundur ama söyleme ihtiyacı duyuyorum, miniğin tırnak makası veya törpüsü sizinkinden ayrı olmalı ?

Oyla 0
Geri