Kuşumuz fazla ürkek...

TRG Findikci

iyikus.com Üyesi
Merhabalar Efenim şu an 7 aylık neşeli ama bir o kadarda ürkek erkek bir muhabbet kuşumuz var 2 aydır bende ilk aldığım günler kafesin yanında durmam çıldırması için yetiyordu.Şimdi baya alıştı kerata çok iyi konuşuyor ancak maalesef eşyalara ve seslere karşı fazla tepkili en ufak tanımadığı sese bile ürküyor,şiddeti yüksek ise omuzumda ya da kolumdayken bağırıp uçmaya başlıyor.Meyvelerden,oyuncaklardan kafes tülüne kadar birçok eşyadan korkuyor.Bu yüzden birçok eşyalarını çıkarmak zorunda kaldım.Bir tek gaga taşına taktığım zaman korkmadı.Gece olduğunda kafes teline kendisini yaslamış buluyorum hızlı nefes alıyor sakinleştirmek çok zor oluyor... kafeste çok olmasa da panik atak geçiriyor yanına geldiğimde zor sakinleştiriyorum maalesef bu hali beni çok üzüyor.Yaşadığımız yer sakin ve diğer aile halkı ile yaşadığı korku vb. trajik bir olayı olmadı sever herkesi
Herhangi yapabileceğim korkusunu azaltabilmesini sağlayabilecek birşey ya da öneriniz var mı?

Çözüm
Merhabalar,

Kuşların daha önce görmediği objelerden korkması çok olağan bir durumdur. Oyuncaklar, mamalıklar/yemlikler ve diğer kafes aksesuarları... Bu durumda nesneyi kafesten çıkarmak yerine sabırla tutmanızı öneririm. Çünkü bu hayvanlar çok meraklıdır, uzun da sürse onun kendisine tehdit unsuru olmadığını anladığında araştırmak isteyecektir. Oyuncakların yanına küçük küçük dal darı da asabilirsiniz bu durumda yaklaşmaları daha kolay olacaktır.

Gece olduğunda kafesin bulunduğu ortamı tam olarak karanlık tutmayın. Mavi gece lambası alabilirsiniz, sakinleştirici özelliği vardır. Aynı zamanda ortamı da kısmen görecektir. Aşağıdaki linkini verdiğim makaleye de bir göz atıverin isterseniz.
Merhabalar,

Kuşların daha önce görmediği objelerden korkması çok olağan bir durumdur. Oyuncaklar, mamalıklar/yemlikler ve diğer kafes aksesuarları... Bu durumda nesneyi kafesten çıkarmak yerine sabırla tutmanızı öneririm. Çünkü bu hayvanlar çok meraklıdır, uzun da sürse onun kendisine tehdit unsuru olmadığını anladığında araştırmak isteyecektir. Oyuncakların yanına küçük küçük dal darı da asabilirsiniz bu durumda yaklaşmaları daha kolay olacaktır.

Gece olduğunda kafesin bulunduğu ortamı tam olarak karanlık tutmayın. Mavi gece lambası alabilirsiniz, sakinleştirici özelliği vardır. Aynı zamanda ortamı da kısmen görecektir. Aşağıdaki linkini verdiğim makaleye de bir göz atıverin isterseniz.

Çözüm
Geri