Kuşumuz Ölüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Elvis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Elvis

iyikus.com Üyesi
Bi süre annemlerde kaldi hamileliğim dolayisiyla. Bakamadilar herhalfe.
Ikı yasinda sultan
Yem yemeyi kesti. Suan netten elle besleme maması alsam geç gelir.o yüzden sitenizde yazam tarifle besleyeceğim inşallh. Onun dısında ne yapabılırım. Triflucam mikosatin serum vsva bi sürü ilaç aldık.
Kür veriyoruz bes gundur.imternetteki araştirmalarimi sonucunda hazırladık.
Vete gitti fayda etmedi.
Varsa öneriniz her şeyi yapmaya haziriö.
Göğsü inceldi sanırım kuruma veya kursal mantarı bılmıyoruz tabı

Çözüm
Kursak mantarı olan kuş kusabilir veya ilacın olumlu veya olumsuz etki etmesi sebebi ile de kusabilir.
Ama kuşun ishali ile ilgili en önemli olan konu kuşun ishal sebebi ile kaybettiği su,tuz,şeker ve diğer mineralleri vücuda geri koymak.
Bu arada önemli olan ishale sebep olan hastalığı tespit etmek.
Teşhis konulamadığı için kullandığınız ilacı kesin veya devam edin demek de zor.
Bence:
-Kuşu sıcaklığı yüksek ve sabit bir odada tutmak,sıcak tutmak.
-Elektrolit ve probiyotiğe devam ederek 1-2 gün ilaçları kesmek ve gözlemlemek,çünkü teşhis yok ortada.
-Bu 2 günlük süreçte hayvanın kursağı karışık verilen ilaçlardan arınsın,ve kuşun dışkısına ve diğer durumlarına göre ihtimalleri eleyerek tekrar ilaç tedavisine başlansın,çünkü ilaç...
-Veteriner ne dedi?Neye göre ilaç kullanıyorsunuz?Hastalık teşhisi nedir?
-Kuşun resmi varsa videosu
-Dışkı resmini yüklerseniz yorum yapalım.

Oyla 0
Hangi ilaçları kullanıyorsunuz? Dışkı resmi ve kuşun videosunu atarmısınız..

Oyla 0
Mikostatin trifucN vit almin veriyoruz pirinc tamesi kadar ekleyip suyuna.yemlere diazyme koyuyoruz.bugun kesti yemek yemryi. Mama yapıcam aksam vermeyi deniycem. Kus annemlerdr aksam bıze gelıcek bakalım.baska ne yapabılırız bilmıyorum keske iyileştirebılsek

Oyla 0
Gogsunun altı ıncelmıs.genelde uyuyor.sabah yuöurta maması yedı.ıcınde mısır unu oırınc unu ırmık diazyme bebe bisk vardi. Suyunda sekız saat beklettigim soda lımon sirke iyotlu tuz kekık suyu karısımımvar.gunde bı defa koyuyorum .onun dısında suan antibiyotik var kullandıgımyazıcam adını size.ondan once bes gun mikostatin trifucan vit almin karısıkını içti.veteriner mantar olsa gecerdi dedi o ilaclarşa.sonra kendısı baska ilac verdı yazıcam onunda .dıskısı ishal su.cok az yeşillik olusmaya basladi.ama cok durgun yanı

Ekli dosyalar

• DAD6425B-CC13-411E-B9B4-118375DA7EA1.jpeg
    DAD6425B-CC13-411E-B9B4-118375DA7EA1.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 24
  • B468FE9A-B791-4CC3-9474-348B97BF7832.jpeg
    B468FE9A-B791-4CC3-9474-348B97BF7832.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 22
  • 9EC902F6-70FC-487A-9991-529035939EC6.jpeg
    9EC902F6-70FC-487A-9991-529035939EC6.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 22
  • 82CD0A6B-B317-47B2-BDB7-99F614D4FFCD.jpeg
    82CD0A6B-B317-47B2-BDB7-99F614D4FFCD.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 25
Oyla 0
Merhaba,geçmiş olsun.
-Yapılan mama sağlıklı değil,şeker ağılıklı ve zararlı.Hazır mama kullanın.Alacağınız hazır mamanın içine havuç doğramanız yeterli.(diğer mama tariflerine de bakabilirsiniz)
-Su ve mineral kaybını yerine koymanız gerekiyor.Hazır elektrolit vermelisiniz,internetten sipariş edebilir yada geçici olarak eczaneden beşeri elektrolit alabilirsiniz.
-Probiyotiği mamasına elektroliti suyuna katabilirsiniz.

Oyla 0
Az oranda bebek biskuvisi kabul edilebilir ancak uzun süre kullanimi sıkıntı yaratabilir. Geçmiş olsun çok. Elinizden geleni yapiyorsunuz

Oyla 0
Bırısı mutlaka bunj kullanmamızı onerdi aldık kullansak mı acaba acayip panik olduk.böyle böyle ölücek hayvan yanı gozumun onunde.bunu da deniyorum ben

Ekli dosyalar

• E6FE4EF9-F132-4115-924F-B277818973CE.jpeg
    E6FE4EF9-F132-4115-924F-B277818973CE.jpeg
    282.4 KB · Görüntüleme: 21
Oyla 0
Bu parazit ilacı..
Kuşun hastalığı nedir?
Teşhis nedir?
Her ilacı kafanıza göre verirseniz kuşu kaybedersiniz.

Oyla 0
@Elvis hanım geçmiş olsun

dışkıların yakından ve net fotoları ile kuşun daha net fotolarını ve mümkünse videosunu paylaşmazsanız yorumlar hep havada kalır. konu bu şekilde uzadıkça asıl sorunun takibi zorlaşır, zaten kısıtlı zamanlarında foruma giren tecrübeli kişilerin ilgisi dağılır

Oyla 0
Tamam cok haklısınız.video yukleyemıyorum cunku ya uzun diyor ya uzantısı bilmemne diyor anlamadım.
Arkadaşlar kuş sankı toparlıyor bana mı oyle geldi bilmıyorum.bı ara kafesın tabanına indi ıkı saat kadar kaldı.sonra cıktı yumurta maamsı yedı.
Oglen esintisiz sıcak bşr hava vardı.cıkardım balkona hareketlendı epey mama yedı öttü.sonra esmeye baslayınca içeri aldım. Cok öttü dişari cıkmak için öecburen kafesi açtim uctu.düştü.içeri aldım sonra simdi gaga gıcırdatiyor.uyuyacak

Oyla 0
Hep su gibi.ceksem dıskı yok ki.video var ama yukleyemedım . Foto tekrar pylasıcam sizinle . Parazit ilacını aldım ama vermeyecegim veyerinerin verdigi ilaca deva edecegim adi terracid.

Oyla 0
ne tür bir kusma?
İlaçtan kaynaklı ise kesmek gerekemeyebilir.

Oyla 0
konu çok dağıldığı için takip edemiyorum. ancak terracid'in sindirim sistemi enfeksiyonlarında etkisi sınırlıdır. geçmiş olsun

Oyla 0
Ya ben bu kusu veterınere goturdum..demıyor kı bana sunu vermeyın bunj kullanın sonra getirin. Zaten kanatlılar canlı degil sankı ilgisizler.illa kedi kopek olacak.. 300 tl aldi terracid ilacı için.kısa da uzaktan baktı zsten dokunmadı. Keske iyileşse milyarlar gitsin onemlı degil .
Ben bugun elektrolit verdim ılacları kestik kusunca.ne yapacagımı da bilmıyorum. Ak dari yulaf aspur kızıl darı karısık yeö yumurta mamasımher seyi hazırlayip veriyoruö.ev de eczane gibi.
ama teşhis ne bilmedigmiz için dogru ilaç diye bir sey yok elımızde..

Oyla 0
Geri