Kuşun aniden bayılması:

Atilla Algansoy

Veteran
kursak mantarı tedavisi gören kuşum 1 saat önce aniden tünekten düştü bayıldı, pençelerini kitledi, gagası kilitlendi, açmayı denedim baktım kaskatı. yaklaşık 2-3 dakika elimde ölü gibi yattı.Sonra tekrar ayıldı fakat sara nöbeti geçirip ayılmış insan gibi ağır bir yorgunluk hali var, tünekte gözlerini kapıyor sallanıyor.
3 gündür suluğa 0.4 cc. triflukan veriyoruz. Aspur ve dal dar yiyor. Dışkısı normal. Bu bayılmanın, geçici felcin sebebi ne olabilir? Yardım ederseniz sevinirim.

Sıkıntılı durum. Ciddi bir muayene gerektiriyor bayılmalar.

Oyla 0
Sıkıntılı durum. Ciddi bir muayene gerektiriyor bayılmalar.
Sebebi biliniyor mu?Ne yapabiliriz bu durumda?Sabahtan beri 5-6 defa yaşadım,elle beslemeye çalışıyorum şu an.

Oyla 0
Vücut direnci düşmüş olabilir. Bu aşamada ilacı kesip vitamin mineral takviyesi yapın..

Veya başka bakteriyel bir sebep olabilir. Dışkı görseli atarmısın..

Oyla 0
Bu kadar sık düşmesi oldukça ciddi ne yazık ki. Zaman kaybetmeden iyi bir veterinere götürülmeli :(
Ölümcül oluyor sık bayılma durumları. İlaç kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ben. Sinirsel, nerelojik bir problem

Oyla 0
Vücut direnci düşmüş olabilir. Bu aşamada ilacı kesip vitamin mineral takviyesi yapın..

Veya başka bakteriyel bir sebep olabilir. Dışkı görseli atarmısın..
vitamin mineral takviyesi yaptım. Yumurta ile mama yaptım.Bu resimde dışkısı iyiydi ondan sonra bayıldı,

Ekli dosyalar

• IMG_1858.jpg
    IMG_1858.jpg
    185.5 KB · Görüntüleme: 5
Oyla 0
Bu kadar sık düşmesi oldukça ciddi ne yazık ki. Zaman kaybetmeden iyi bir veterinere götürülmeli :(
Ölümcül oluyor sık bayılma durumları. İlaç kaynaklı olduğunu düşünmüyorum ben. Sinirsel, nerelojik bir problem
Doğanay bey, nörolojik hastalıklar dışından tansiyon, hipoglisemi gibi rahatsızlıklar kuşlarda sık görülüyor mu?
Bu tarz bayılmalar yaşayan bir kuşunuz oldu mu, ya da çevrenizden biliyor musunuz?
Veteriner kesin teşhisi nasıl yapabilir?

Oyla 0
başıma çok eskiden geldi ama uzun süre yaşatamadığım için tedavi ettirememiştim. Çevremde denk gelmedim maalesef :( Bu nedenle fazlaca destek veremeyeceğim bu sorunuz için :(

Oyla 0
Geri