Kuşun çok kaşınması

Mooncakecloud

iyikus.com Üyesi
Katılım
16 Kas 2018
Mesajlar
11
Yaş
24
Konum
Ankara
Forpus papağanı aldım ve bir haftadır bizde. Yem içmesinde suyunda sıkıntı yok. Hatta kendini sevdiriyor. Sadece bir haftadır hareketsizdi ama bugun oyuncaklarıyla da oynadı, düzelmiş gibi. Ancak çok kaşınıyor yavru olduğundan olabilir mi yoksa bit pireden dolayı olabilir mi? Sürekli tüylerini temizleyip duruyor. Bugun böyle oldu ondan önce bu kadar değildi. Nerden anlayabilirim bit yada pireyse. Eğer onlarla alakalı değilse bu kadar tüy temizlemesinin sebebi nedir merak ediyorum.
 
Yavru kuşlar tüyleriyle çok oynar, kaşırlar. Birde bu aylar tüy dönemlerine denk geliyor. Bu normaldir. Tabi bu durum parazitler yüzünden de olabilir.

Bit ve ya pire için gece uyumadan kafes üzerine (nefes alacak kadar açık bırakmayı unutmadan) beyaz bir örtü kapatın. Sabah baktığınızda üzerinde siyah, kahvemsi benekler fark ederseniz bit olduğunu anlarsınız. Diğer yöntem ise kuş üzerinde en çok saklandıkları yerler olan ense, kanat altları ve kuyruk sokumu incelenebilir.

Tavsiyem zirai ilaç satan yerlerden ya da veterinerden bit ilacı istemeniz. Bulabilirseniz vilmectin almanızı öneririm. Oldukça etkili ve kullanımı kolaydır. Enseye 2 damla, suya 2 damla şeklinde uygulanmalıdır (su 8 saat ardından tazelenmelidir). Aynı işlem 3 gün ardından tekrar enseye 2 damla şeklinde devam etmelidir. Suya koymanıza gerek yok 2. aşamada. Ayda 1 kez bu yöntem uygulanabilir.
 
Oyla 0
Benim cennet papaganı var gaga üstü az tüy dökülmüş ve kanat altları ve gaga altı boyunun gaga tarafına dogru çok kaşıyor tüy döküyor kaşırken agzın da da gördüm tüy neden acaba iki üç günde zaten yıkıyorum kafesin altını komple
 
Oyla 0
Parazit olabilir. Bununla alakalı bir ürün kullanıyor musunuz? Bit ilaçları*
 
Oyla 0
Üst