Kuşun devamlı kusma benzeri hareket yapması

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emrish
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emrish

iyikus.com Üyesi
Merhabalar,
Kuşum bir süredir devamlı olarak aşağıdaki videolarda çektiğim şekilde kafa hareketi yapıyor ve bazen yediği yemleri kusuyor.
Yem olarak 2 senedir versele laga kullanıyorum değiştirmedim. Göğüs kemiği hafif belirgin ele aldığımda. Kafeste eskisine göre daha durağan. Dışarıdayken uçmasında herhangi bir sıkıntı yok, kafeste darı, mama vb koyduğumda hemen başına gelip yiyor ama bu hareketi çok sık tekrarlar oldu. Dışkı kontrolü de normal görünüyor.
Ne tavsiye edersiniz?

Moderatörün son düzenlenenleri:
sarı kuş ilaçla toparlamış görünüyor

bence yeşil-sarı olan kuşu şimdilik ayırın, hasta görünüyor. o kuşun kısa videosu ve net dışkı fotolarını da paylaşın. tecrübeli arkadaşlar da baksınlar

ilaveten, tüm kuşlara probiyotik ve multivitamin desteği verirseniz çok iyi olur.
Tamam hocam yarın paylaşayım gece ayırıp dışarıdayım şu an. Teşekkür ederim.

Oyla 0
Çekebildiklerim bunlar, kafesin altına inip orda duruyor bu şekilde tünekte olduğunda beyazın yanından ayrılmıyor. Pek hareketli değil, beyaz ağzına yem kusarken ‘viyk’lediğini farkettim de videosunu alamadım. Poposunda bazen dışkı yapışıyor ben temizliyorum.

Söylediğim durumun videosunu alırsam paylaşırım. Sizin istediğiniz özel bişey varsa yapmaya çalışayım.

Oyla 0
Çekebildiklerim bunlar, kafesin altına inip orda duruyor bu şekilde tünekte olduğunda beyazın yanından ayrılmıyor. Pek hareketli değil, beyaz ağzına yem kusarken ‘viyk’lediğini farkettim de videosunu alamadım. Poposunda bazen dışkı yapışıyor ben temizliyorum.

Söylediğim durumun videosunu alırsam paylaşırım. Sizin istediğiniz özel bişey varsa yapmaya çalışayım.

5 gün baytril kullanıldı diye hatırlıyorum, diğer kuş iyileşmişti

dışkının etrafındaki pembe renk koksidiyoz gibi geldi bana. tecrübeli arkadaşların da bakmasında fayda var @Doğanay Y. @Malkoçoğlu

ilaveten, mümkünse kuşu ayırın

Oyla 0
5 gün baytril kullanıldı diye hatırlıyorum, diğer kuş iyileşmişti

dışkının etrafındaki pembe renk koksidiyoz gibi geldi bana. tecrübeli arkadaşların da bakmasında fayda var @Doğanay Y. @Malkoçoğlu

ilaveten, mümkünse kuşu ayırın
İkisi devamlı yanyana duruyor hocam, yanındaki yediriyor daha çok ötekin. yem kutularına yeşil-sarı olan pek yanaşıp yemiyor, aspuru koyunca yanaşıyor hemen yemliğe. Uyku moduna geçeceği zaman yanına iyice sokuluyor beyazın; ayırayım mı yine de?
Ne yapmam lazım kısa vadede mention attıklarınızı mı bekleyeyim?

Oyla 0
İlerlemiş bir hastalık dışkısı gibi görünüyor. @neanderthalensis dediği gibi koksidyoz temelli bir sorun olabilir. Bu nedenle veterinere götürülemiyorsa onu tedavi edecek etken maddeli bir ilaç kullanmak gerekir.

Oyla 0
veterinerden toltrazuril ya da sulfadimidin sodyum etken maddeli ilaç isteyin, önceliğiniz toltrazuril olsun. kuşlar aynı kafeste yaşadığı için hepsinin kullanması lazım maalesef

ilaveten, bir kuşunuz ağır bakteriyel enfeksiyon atlattı, diğeri koksidiyoz oldu. kuşların yem ve bakım koşullarına dikkat etmemizde fayda var

Oyla 0
Geri