Kuşun Kafesten çıkmak istemesi

Yusuf Berkay

Yeni Üye
Merhaba, kuşum sabah 10-11 ve gece 11-12 arasında yani günde 12 saat dışarda. Kafese biraz zor giriyor. Çıkartmam için kafes kapısının tellerinde dolanıyor. Bazen de hiç hareket etmeden sabit duruyor.
Kafesinde her şeyi var ve kocaman. Hatta kafesini yeni aldım, kafesten yem yemiyor şu an, alışma sürecinde galiba. Kendim elimle yediriyorum.
Acaba kuşları belirli saat aralığında günde 2-3 saat dışarı çıkartmak daha mı iyi olur?
Bir de hep dışarda uyuyor, hiç kafeste uyuduğunu görmedim.

Merhaba, kuşum sabah 10-11 ve gece 11-12 arasında yani günde 12 saat dışarda. Kafese biraz zor giriyor. Çıkartmam için kafes kapısının tellerinde dolanıyor. Bazen de hiç hareket etmeden sabit duruyor.
Kafesinde her şeyi var ve kocaman. Hatta kafesini yeni aldım, kafesten yem yemiyor şu an, alışma sürecinde galiba. Kendim elimle yediriyorum.
Acaba kuşları belirli saat aralığında günde 2-3 saat dışarı çıkartmak daha mı iyi olur?
Bir de hep dışarda uyuyor, hiç kafeste uyuduğunu görmedim.
Baştan nasıl alışırsa öyle gider büyük ihtimalle.Öncelikle gece kafese girme saatini erkene çekin,daha erken uyusun.Benim kuşumda aynı şekilde hep dışarıda,ama en geç 22:00 gibi sokuyorum.İlk zamanlar o da çıkmak için çırpınıyordu,şimdi alıştı.

Kafesinde yemeyede alışır zamanla.Acıkınca elbet yemliğinden yiyecek.İlk zamanlar uğraştırsada zamanla rutininiz oluşacaktır.

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz 🙂
Kuşunuzu Yeni mi aldınız ?
Kafesi yeni almışsınız kafese uyum süreci de sancılı geçiyor olabilir
Kuşun bu kadar saat dışarıda kalması bence onun için tehlike arz ediyor
Mümkünse en fazla 3@4 saat yeterlidir
Kuşlar çok meraklıdır dışarıyı keşfetmek hoşlarına gider bu yüzden kafesini sevmesini sağlamanız için kafesle fazla vakit geçirmesini sağlayınız eğer yeni aldıysanız kuşunuzu ortamı tanımasına Zaman tanıyın

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz 🙂
Kuşunuzu Yeni mi aldınız ?
Kafesi yeni almışsınız kafese uyum süreci de sancılı geçiyor olabilir
Kuşun bu kadar saat dışarıda kalması bence onun için tehlike arz ediyor
Mümkünse en fazla 3@4 saat yeterlidir
Kuşlar çok meraklıdır dışarıyı keşfetmek hoşlarına gider bu yüzden kafesini sevmesini sağlamanız için kafesle fazla vakit geçirmesini sağlayınız eğer yeni
Teşekkürler hoş buldum😊
Aslında çok yeni sayılmaz 4 aydır bizimle beni çok seviyor. Gelip omzumda uyur hep, kuşu 1-2 aylıkken aldık. Dediğiniz gibi yapacağım, belirli saatler çıkartacağım. Teşekkür ederim

Geri