Kuşun nefesi ve kafası kötü kokuyor.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dilara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dilara

iyikus.com Üyesi
Merhaba. Kuşumun kafa çevresinde iltihaba benzer bir koku var hatta kafese koyduğumda bir süre sonra kafeste de hissediyorum o kokuyu. Sebebi ne olabilir? Evdeki diğer kuşlarda yok koku. Dışkısı da değişti 3 haftadır. Ishal gibi değil yeşil kısım dağılmiyor ama etrafında su oluyor. Yardım eder misiniz ne olabilir?

Çözüm
Hocam en baştan tahmin etmiştim ben. Kuşta mantar var. Hatta söyledeim de ama veterinerin önüne geçip tavsiyede bulunmak olmazdı.

Eczaneden trifuculan alın mikostatin de olur. Yapabiliyorsanız sabah akşam birer damla ağzına damlatarak içirin. Yoksa yarım suluğa 10 damla 2 gün sonrasında 8 damla 7 gün kullanın. Gelişmeleri yazın. Suyuna probiyotik de katın.
Son çarem bu artık denemediğim yol kalmadı, mantar olduğu kesinleşti gibi. Teşekkür ederim. Bu arada kuşum hastalıktan önce 46 gramdı. Şimdi 35'e düşmüş ve yem yemiyor çok nadir sadece darı yiyor. Hatta yeme heveslenip eğiliyor ama kafasını silkeleyip geri çekiliyor. Aslında aç ama eğilip eğilip geri çekiliyor. Yaklaşık 2 aydır tüy dökümünü de bitiremedi çok yavaş...
Neyi olduğunu bulamamak artık çok yordu beni çok üzülüyorum net bir şey bilip de yardım edemedigim icin kuşa

Ben veterinerin teşhisinden şüphelendim. Kuşta mantar ihtimali yüksek. 3-4 gün kullanın gelişme olmazsa yazın.
Kuşun dışkıları düzensiz. Genelde yeşil su oluyor etrafı. Nadiren de sadece beyaz su ile birlikte parçalanmış beyaz noktacıklar oluyor. Eskisi gibi oyun oynamaya hevesli değil sanki biraz durgunlaştı, zayıfladı. Yaklaşık bir buçuk aydır böyle. Veterinerin ilaçlar ile bir duzelme olmadı. Kafasını boğuluyor gibi yapıyor, yemliklerde hep salya var hatta dışkisında da köpük gördüm ama diğer kuşun da olabilir o. Diger erkek olan kuşum da hasta ve halsizdi ayni sekilde, dışkısında yem oluyordu onun bi de. Şu an o kuşum çok iyi kafa sallamasi falan da geçti ama dişi kuş hiç iyileşmedi ve aynı iltihap kokusu devam ediyor kafasında ağzında.

yapmanız gereken şey flagyl surup + triflucan şurup ayni anda kullanmak

triflucan bulamazsanız mikostatin de olur

boşuna vakit kaybetmeyin bence

Ben de şüphelendim hatta veteriner tekrar bakacak bu hafta. Mantar gözükmüyordu ama olma ihtimali var dedi ya da sindirim sistemi çok bozulmuş dedi. Bu sürecte 7 gün antibiyotik kullandım ve bir de sirke kokusuna benzeyen bir probiyotik verdi onu kullandım. Şu sıra sularına da aviast isiminde balgam sökücü kullanıyorum. Kuşum biraz zayıfladı ishali geçmedi ve ağzında salya var sürekli köpük köpük. Köpüklü salya neden olabilir, mantardan mı yoksa sindirim sorunundan mi?
Hocam en baştan tahmin etmiştim ben. Kuşta mantar var. Hatta söyledeim de ama veterinerin önüne geçip tavsiyede bulunmak olmazdı.

Eczaneden trifuculan alın mikostatin de olur. Yapabiliyorsanız sabah akşam birer damla ağzına damlatarak içirin. Yoksa yarım suluğa 10 damla 2 gün sonrasında 8 damla 7 gün kullanın. Gelişmeleri yazın. Suyuna probiyotik de katın.

Son çarem bu artık denemediğim yol kalmadı, mantar olduğu kesinleşti gibi. Teşekkür ederim. Bu arada kuşum hastalıktan önce 46 gramdı. Şimdi 35'e düşmüş ve yem yemiyor çok nadir sadece darı yiyor. Hatta yeme heveslenip eğiliyor ama kafasını silkeleyip geri çekiliyor. Aslında aç ama eğilip eğilip geri çekiliyor. Yaklaşık 2 aydır tüy dökümünü de bitiremedi çok yavaş sürdü. Kuyruğu da çok geç uzadı. Bunlar da mantar hastalığindan olabilir mi? Çok soru sordum kusura bakmayın aklıma gelen şeyleri yazıyorum doğru teşhis edilebilsin diye.

Son düzenleme:
Çözüm
Videosunu da bırakıyorum. Ağzı videoda daha temiz halde. Bugün temizledim çok pis iltihap gibi şeyler vardı yapış yapış zor çıkardım. Tüylerinde leke kaldı biraz kuruyunca sarımsı kahverengi gibi oluyor. Sanırım çıkan köpükler birikinti yapiyor. Kaşıntısı da arttı.
Bazıları kuşlarımda parazit oldugunu da söyledi korktum. Veteriner ise o ihtmali sona biraktı düşük diye. Bir tane dışkı fotoğrafı koyacagim bakarsaniz sevinirim. Bu erkek kuşum da dişi ile aynı sıralar hastalandı onun da halsizlik ve dışkısinda sürekli yem oluyordu. Ama o çabuk iyileşti. Aynı ilaclari kullandilar veterinerin verdigi. Şimdilik iyi gözüküyor ama dışkısı çok ilginçti sarı sert kabuk gibi.

Ekli dosyalar

Kuşun zayıflaması ve tüylerinin gelişmemesi. Yediklerinden faydalanamamasından yani hastalıktan. Artığınız dışkı dişinin dışkısı mı ? Değilse onunkini de atar mısınız

Kuşun zayıflaması ve tüylerinin gelişmemesi. Yediklerinden faydalanamamasından yani hastalıktan. Artığınız dışkı dişinin dışkısı mı ? Değilse onunkini de atar mısınız
Hayır erkek kuşun dıskisıydı o 1 ay önce gördüm şu an çok iyi. Biraz halsizlik vardı birkaç kez salyalı kustu. Sarı iltihaplı gibi ve yemli dışkı yapiyordu. Anibiyotik ve probiyotik ile sonra hemen toparladı. Böyle bi dışkı mümkün mü sadece merak ettim. Baziları parazit dedi gittigim bi veteriner de bağirsaktan parça kopmuş dedi ama öyle olsa bu hayvan ölurdü herhalde diye düşündüm.
Dişinin şu anki dışkısını atıyorum. Yaklaşık iki ay önce falan da kırmızı dışkı yaptı dişi. Yeşil kısmın dışı kirmizi boya gibiydi. Tekrarlamadı bu kirmızılık hic ama sürekli yeşil sulu dışkısı hiç düzelmedi.
Bugun veterinere tekrar gittim kursak mantari olduğuna karar verdi artık sonunda. Sirke kullanmamı söyledi ama sirke konusunda hiç emin değilim sizin dediginiz ilaclari aldim mikostatin ve flagyl.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Mikostatin ve flagyle alın eczaneden yarım suluğa her birinden 6 damla katacaksınız aynı suya probiytik de katın. Su 12 saatte bir taze hazırlanırsa iyi olur. İmkan yoksa her sabah yenileyin. Sirke mantara iyi gelebilir ama bir yandan da kuşa zarar verebilir hiç riske gerek yok.

Mikostatin ve flagyle alın eczaneden yarım suluğa her birinden 6 damla katacaksınız aynı suya probiytik de katın. Su 12 saatte bir taze hazırlanırsa iyi olur. İmkan yoksa her sabah yenileyin. Sirke mantara iyi gelebilir ama bir yandan da kuşa zarar verebilir hiç riske gerek yok.
Büyük suluk için mi verdiğiniz bu ölçü. Benim suluk o büyüklerin yarısı kadar. Bu üç ilacı aynı anda mı damlatayım yani ayni suya? Avi-diar isminde probiyotik var o olur mu?

Ekli dosyalar

Normal zamanda kullanılabilir mi peki bu ürün iyi bir şey değilse hiç kullanmayım. Suluk 50 ml diye biliyordum klasik sulukların yarısi boyunda. Şimdi su doldurup ölçtüm 77gr su alıyor.
Sizin suluk 80 ml o zaman. Olsun siz yinede yarım suluğa her birinden 6 damla katarak verin.

Geri