Kuşun Poposunda Şişlik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oben3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oben3

iyikus.com Üyesi
Merhabalar, muhabbet kuşumun poposunda kan toplamış gibi bir şişlik var. Daha önce de bir şişlik oluyordu fakat bu şekilde ilk kez oluyor. Bir de halsiz ve ishal. Sabah yeminden yiyordu fakat öğleden sonra yemedi, dal darı koydum biraz yedi. Maalesef muhabbet kuşu ile ilgilenen veteriner yok bulunduğum bölgede, daha önce de götürdüm ilgilenmediler. Ne yapabilirim? Şişliğin resmini de aşağıdaki linke ekliyorum. https://hizliresim.com/3ux5tla

Merhaba,
Kuş dişiyse yumurta ihtimali var. Yazımı okuyun(üzerine tıklayın) ve yazılan şekilde uygulama yapın

Merhaba,
Kuş dişiyse yumurta ihtimali var. Yazımı okuyun(üzerine tıklayın) ve yazılan şekilde uygulama yapın

Teşekkürler peki yumurta olup olmadığını kesin olarak nasıl anlayabilirim, yani yanlış bir müdahale de bulunmamak amacıyla soruyorum. Kabızlık yok, ishal.

Benim size tavsiyem bir veterinere gözüksün minik
Yumurta sıkışması ise de yardım alırsınız uzmandan
Burayı buldum sizin için
Bir görüşün derim ☺️
Merhaba çok teşekkür ederim ilginiz için, Tarsusta yaşıyorum, uzak mesafeye götürmeye korkuyorum rahatsız olduğu için ama imkan yaratmaya çalışacağım. Şişliği sormuşsunuz şişlik yumuşak.

Yumurta sıkışması daha iç tarafta olur karın kısmına doğru. O bölgede daha çok tümör oluşumları oluyor. Ve ameliyat ile alınması gerekiyor. İnternette bu tarz ameliyat yapan yerler var bir araştırın. Çünkü sizin yapıcağınız pek bişey yok..

Röntgen çekilmesi en doğrusu olur
ben de malesef kuşmda yumurta var sanıyordum hatta müdahale bile etmeye çalışmıştım ama röntgen sonucunda kitle olduğunu öğrendim
O yüzden en doğrusu götürmek😕

Yumurta sıkışması daha iç tarafta olur karın kısmına doğru. O bölgede daha çok tümör oluşumları oluyor. Ve ameliyat ile alınması gerekiyor. İnternette bu tarz ameliyat yapan yerler var bir araştırın. Çünkü sizin yapıcağınız pek bişey yok..
Kötü bir şey olduğunu tahmin ediyordum 😔. Kuşumun yaşı da büyük, çok üzülüyorum inşallah müdahale edebilirler

İyi akşamlar arkadaşlar. Kuşum için bir veteriner buldum çok şükür 🙏. Şişliğin irin olduğunu söyledi ve müdahalede bulundu. İlaç+vitamin takviyesi ile tedavi sürecine başladık, umarım iyileştirebiliriz 🫶. Desteğiniz için çok teşekkür ederim, haber vermek istedim 🙂.

İyi akşamlar arkadaşlar. Kuşum için bir veteriner buldum çok şükür 🙏. Şişliğin irin olduğunu söyledi ve müdahalede bulundu. İlaç+vitamin takviyesi ile tedavi sürecine başladık, umarım iyileştirebiliriz 🫶. Desteğiniz için çok teşekkür ederim, haber vermek istedim 🙂.

Nasıl müdahale etti sıktımı o şişliği yoksa cerrahi müdahale mi yaptı?

İrini boşaltarak başladı işleme, ama tek müdahalede bitmeyecek birkaç kez tekrar edecek

Neşterle kesip içini o şekildemi temizledi onu soruyorum? Yoksa şişliği elle sıkıp akıtmaya mı çalışıyor. Eğer öyleyse pek sağlıklı olmaz. Ufak bi kesi atıp içini boşaltırsa daha iyi olur..

Yok neşter kullanmadı, şırınga iğnesi ile yaptı

İğneyle çekmek tam olarak çözüm sağlamaz. Çünkü şişliğin içinde sadece sıvı yoktur diye düşünüyorum. İçe doğru gelişmiş tüy kisti olabilir. Ufak bir kesi atılıp temizlenirse daha iyi olur. Siz veterinerle bir görüşün bunu. Yapabilirse o şekilde yapsın..

Geri