Limon ishal, halsiz ve uyukluyor.

Fidan

Forum Sakini
Konuyu buradan yeniledim. Her şeyi en baştan yazdım.

Merhabalar. Sultan papağanım 3 gündür ishal ve gün içinde çok fazla uyuklar halde, yorgun.
Veterinere götüremiyorum durumum yok.
Tedavi önerilerinize ve desteğinize açığım.
Güncel dışkıları atacağım.

6 ay öncesinde
Çok çok az yemek yeme
Çok az Dışkılama
Kabarıp uyuklama belirtileriyle veterinere gittik. Röntgen çekildi. Akciğer ve bağırsaklarında iltihap olduğundan antibiyotik, antifungal ve digestive reçete etildi. Antibiyotik ( Trimetoprim, sülphametaxasole, doxycycline) Antifungal (Nystatin). İçerikleri böyle. 10 gün kullandık fakat kuşum aynıydı. Sonuç için röntgen çektiremedim. Bu yüzden dışkı tahlili istedim.Kursaktan numune alımı ve tahlil sonucunda Megabakteriosis (Avian Gastric Yeast, Macrorhabdus Ornithogaster )t tespit edildi. Tedavi olarak 21 gün Amphitericin-B kullandık. Fakat iyileşip iyileşmedigine bakmak için götüremedim ve şu an üzerinden 6 ay geçti. Mikroskobik görüntü fitoğraflarını da atacağım.

Limon'un güncel durumu en üstte.

Aylar öncesinde de aşırı ıkınma ve çok az dışkılama yaşamıştık.

Kuşum bizle beraber olduğu 3 yıl boyunca 30 kızgınlık yumurtası yaptı. Sürekli yapardı fakat 18 Ekim 2022'de hastalandığından beri yumurta yok. Şuan kızgın durumda.

Elimde sadece entrobac, bt amin forte ve gerwit var.
Ne yapabilirim ?
@Umit.

Ekli dosyalar

• 20230503_140641.jpg
    20230503_140641.jpg
    380.8 KB · Görüntüleme: 1
  • 20230503_140636.jpg
    20230503_140636.jpg
    465.6 KB · Görüntüleme: 1
  • 20230503_140649.jpg
    20230503_140649.jpg
    103 KB · Görüntüleme: 1
  • 20230502_152239.jpg
    20230502_152239.jpg
    233.8 KB · Görüntüleme: 2
  • Screenshot_20230502-152407_Gallery.jpg
    Screenshot_20230502-152407_Gallery.jpg
    298.2 KB · Görüntüleme: 3
  • Screenshot_20230503-231839_Photos.jpg
    Screenshot_20230503-231839_Photos.jpg
    366.6 KB · Görüntüleme: 3
  • 20230502_152244.jpg
    20230502_152244.jpg
    305.7 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Sabah bir akşam birer damla ağızdan verin hocam. Reflor kesmelisiniz bence artık.
Merhaba tekrardan. Baytril kabız yapar mı ? Dışkısı azaldı ve dışkılarken az zorlanıyor. Gerçi en son sulu yaptı. Dışkı sayısında azalma var. Ne yapabilirim ? Kumu çekittim. Meyve sebze vermeli miyim @Doğanay Y.
Son dışkılar altta.

Ekli dosyalar

• 20230516_174645.jpg
    20230516_174645.jpg
    194.8 KB · Görüntüleme: 6
  • 20230516_174649.jpg
    20230516_174649.jpg
    294.7 KB · Görüntüleme: 1
  • 20230516_174655.jpg
    20230516_174655.jpg
    290.3 KB · Görüntüleme: 0
  • 20230516_180833.jpg
    20230516_180833.jpg
    431.6 KB · Görüntüleme: 3
Bt amin forte olur mu ? Vitaminin bozulup bozulmadığını nasıl anlarım. Aldığımdan beri dolapta ve son kullanması geçmemiş fakat bölünmüş ürün
bt amin forte evet olur :) dolapta ise ve skt geçmediyse problemyok hocam. Anlaması biraz güç bir ürün bozulup bozulmadığını. Kokusu çok kötü :(

bt amin forte evet olur :) dolapta ise ve skt geçmediyse problemyok hocam. Anlaması biraz güç bir ürün bozulup bozulmadığını. Kokusu çok kötü :(
Evet kokusu yüzünden ilk aldığımda şüphe etmiştim :D. Bt amini bugün suyuna katmadım ağızdan verebilir miyim ?
Bir de digestive sizce içeriğinden dolayı kabız yapar mı içeriği böyle

Gervitin suluktaki hali 100 ml 10 damla şeklinde. Bir de entrobac hafif topaklanmış. Fotoğrafları aşağıda. Bunlara da bir bakar mısınız

DIŞKILAR

Baytril kullanımına devam ediyoruz bu arada

Ekli dosyalar

• 20230511_154557.jpg
    20230511_154557.jpg
    422.5 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Evet kokusu yüzünden ilk aldığımda şüphe etmiştim :D. Bt amini bugün suyuna katmadım ağızdan verebilir miyim ?
Bir de digestive sizce içeriğinden dolayı kabız yapar mı içeriği böyle
tam tersi çalışması gerekirdi ama ilaçla birlikte kullanmanızı önermem. İlaç gerekli sorunu toparlayacaktır bir iki güne. Aşırı zorlanıyorsa ağızdan 1 damla saf zeytinyağı kullanılabilir. Vitaminler ağızdan verilebilir ama birkaç damla suyla seyreltmenizi öneririm.

tam tersi çalışması gerekirdi ama ilaçla birlikte kullanmanızı önermem. İlaç gerekli sorunu toparlayacaktır bir iki güne. Aşırı zorlanıyorsa ağızdan 1 damla saf zeytinyağı kullanılabilir. Vitaminler ağızdan verilebilir ama birkaç damla suyla seyreltmenizi öneririm.
Tamam o zaman digestive vermeyeyim. Zeytinyağıda tamam. Vitamin ağızdan kaç damla vermeliyim. Ne kadarlık suyla seyrelteyim. Teşekkür ederim bu arada hemen yanıtlıyorsunuz sağ olun 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Tamam o zaman digestive vermeyeyim. Zeytinyağıda tamam. Vitamin ağızdan kaç damla vermeliyim. Ne kadarlık suyla seyrelteyim. Teşekkür ederim bu arada hemen yanıtlıyorsunuz sağ olun 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
1 damla vitamin için 2-3 damla su ile biraz seyreltmek yeterli olur. Ağızdan bir miktar alması yeterli olur

1 damla vitamin için 2-3 damla su ile biraz seyreltmek yeterli olur. Ağızdan bir miktar alması yeterli olur
Anladım. 1 2 damla vitamin yeterli o halde ?
Bir de ağzında uzun süreden beri var olan pamukçuk gibi bir şey var. Fotoğrafını çekersem atıcam.

Şu an kabız değilde daha çok az dışkılıyor. Günlük en az 25 dışkı olmalıymış. Bizimkisinin 15 tir şuan @Doğanay Y.

Son düzenleme:
Tam bir standardı var mı kestiremiyorum doğrusu dışkı sayısınız. Bir miktar büyük dışkılıyor, tutuyor muhtemelen bir süre içeride. Bu nedenle az yaptığını düşünüyor olmanız normal hocam

Tam bir standardı var mı kestiremiyorum doğrusu dışkı sayısınız. Bir miktar büyük dışkılıyor, tutuyor muhtemelen bir süre içeride. Bu nedenle az yaptığını düşünüyor olmanız normal hocam
Baytrili 7 güne uzattık . Tam iyileşme olmadı diye.
Bir de meyve sebze neden verilmemeli. Pelet yem verilebilir mi @Doğanay Y.

Baytrili 7 güne uzattık . Tam iyileşme olmadı diye.
Bir de meyve sebze neden verilmemeli. Pelet yem verilebilir mi @Doğanay Y.
normal beslenme rutinini bozmamak gerekiyor. Sadece takviyeleri ve kum gibi vb. şeyleri uzaklaştırmak lazım. Meyve verilebilir ancak bu süreçte beklenmedik bir renk ya da kıvamda dışkıları görmemek daha sağlık olur.

normal beslenme rutinini bozmamak gerekiyor. Sadece takviyeleri ve kum gibi vb. şeyleri uzaklaştırmak lazım. Meyve verilebilir ancak bu süreçte beklenmedik bir renk ya da kıvamda dışkıları görmemek daha sağlık olur.
Birden hareketlendi. 9 10 gibi uyanırken 6 7 de uyanmaya başladı. Baytrilin 7. Günü.
İshali var hala ama daha az. Buradaki kuşla aynı seyleri yaşıyor. Öleceğinin bir belirtisimi bunlar @Doğanay Y.
@İpek.s @Umit. @neanderthalensis @Eyunal
@Hazal

Son dışkılar. Haftalardır geçmeyen ishali var. Bir süre reflorla idare ettim ama artık ne yapacağımı bilmiyorum
Veteriner hekimimize sordugumda baytrili 10 güne çıkar dedi. Tedavi bitiminde mantar ilacı kullanmayıp probiyotik kullancakmışız. Belki probiyotikten sonra mantar ilacı kullanırmışız. Kursaktan numune alınıp antibiyogram testi yapılmıştı. Bir de mikroskopla bakıldı.
Antibiyogram sonucu streptococcus çıkınca baytril kullandık. Bir de mantar sonucu çıktı antibiyogramda.
Mikroskopta az miktarda megabakteriye rastlanmış.
Bugün baytrilin 7. Günu. Sabah akşam toplam 2 damla kullanıyorum.
Önerilerinize açığım.
Bugün ishali arttı.
GÜNCEL DIŞKILAR

Aslında geçen günler ishali azalmıştı. Bugün böyle.
DÜN Kİ DIŞKILAR

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230519-073442_Chrome.jpg
    Screenshot_20230519-073442_Chrome.jpg
    362 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:
Açıkçası 7 gün çok yeterli baytril için. Ben olsam bir iki gün dinlendirdikten sonra mantar türevleri için uygun olabilecek ilaçlara başlardım. Ancak veteriner hekimin söylemi şu aşamada öncelikli olarak kabul edilmeli

Açıkçası 7 gün çok yeterli baytril için. Ben olsam bir iki gün dinlendirdikten sonra mantar türevleri için uygun olabilecek ilaçlara başlardım. Ancak veteriner hekimin söylemi şu aşamada öncelikli olarak kabul edilmeli
Kuşlarda uzman bir veterinere gitmedim. Ama öneriniz kafama yattı. Yani ilaç ishali kesmediğinden bana 10 güne tamamla dedi. İshali kesmemesi işe yaramaması anlamınamı geliyor @Doğanay Y.
10 güne ilacı suluğuna koyarak tamamlasam nasıl olur ?

Bir de probiyotik kullanıp mantar ilacına geçmemi önerdi. Probiyotik olarak ne önerirsiniz. Kendisi avicare önerdi ama 400 tl mış

Probiyotik önerir misiniz
Probiyotiğe hemenmi baslamalıyım yoksa dinlendirip mi

Son düzenleme:
Kuşlarda uzman bir veterinere gitmedim. Ama öneriniz kafama yattı. Yani ilaç ishali kesmediğinden bana 10 güne tamamla dedi. İshali kesmemesi işe yaramaması anlamınamı geliyor @Doğanay Y.
10 güne ilacı suluğuna koyarak tamamlasam nasıl olur ?

Bir de probiyotik kullanıp mantar ilacına geçmemi önerdi. Probiyotik olarak ne önerirsiniz. Kendisi avicare önerdi ama 400 tl mış

Probiyotik önerir misiniz
Probiyotiğe hemenmi baslamalıyım yoksa dinlendirip mi
Probiyotik için forumda zaten bir sürü konu var bir tanesini alabilirsiniz avicare almanıza gerek yok. İshal sorunundan çok diğer problemlerin kayda değer oranda değişip değişmediğine bakmanız gerekiyor. Ağırlık artışta mı vs ..

Probiyotik için forumda zaten bir sürü konu var bir tanesini alabilirsiniz avicare almanıza gerek yok. İshal sorunundan çok diğer problemlerin kayda değer oranda değişip değişmediğine bakmanız gerekiyor. Ağırlık artışta mı vs ..
Ağırlık sabit. Yem yemesi antibiyotik öncesine göre daha iyi. Sadece cıvık dışkılıyor. Tamamen ishaldi antibiyotikten önce şimdi biraz daha iyi. Yinede bence ishalin nedeni staphylococcus değil gibi. Öyle olsa baytrilde ishalin sona ermesi gerekmez miydi ://

Ağırlık sabit. Yem yemesi antibiyotik öncesine göre daha iyi. Sadece cıvık dışkılıyor. Tamamen ishaldi antibiyotikten önce şimdi biraz daha iyi. Yinede bence ishalin nedeni staphylococcus değil gibi. Öyle olsa baytrilde ishalin sona ermesi gerekmez miydi ://
Kursaktaki sorunu biliyoruz bağırsakta ne var ne kadar düzgün veya diğer organlar ne kadar sağlıklı bilmiyoruz. Üstüne iyileşme süreci.

Geri