lipom

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan seravww
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

seravww

Yeni Üye
Merhaba
7 yaşında muhabbet kuşum var 1 yıl önce nefes alıp verirken sürekli vik vik ses çıkartıyordu veterinere götürdüm antibiyotik verdi ama fayda etmedi daha sonra sevgili hocamız Selçuk beyin tavsiyesi ile iyot kullandım ve şu an solunum durumu iyi ancak kuşumda lipom var göğüs bölgesinde 2 3 ay önce sürekli gagsından beyaz sıvı salyamsı bir şey geliyordu Selçuk beyin tavsiyesi ile bir ilaç takvimi hazırladı ve düzenli şekilde kullandık ancak ilaçlar bitti ve bazı ilaçları satışta bulamıyorum kulandım ilaçlar
powerchol
sedechol
gerwit
bvit
medd toyy
carnispedd
probiyotik
ancak powerchol ve medd toyy şu an bulamıyorum karaciğer yağlanması için ne kullanmam lazım sedechol tek başına yeterli mi?
şimdiden teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• IMG_7894.webp
    IMG_7894.webp
    525.3 KB · Görüntüleme: 6
Merhaba, yoğun yağlanmasından kaynaklanan bahsettiğiniz sesler oldukça olası. İlaç ve takviyeleri birbiriyle karıştırmayalım olur mu? İlaç dediğinizde farklı yorumlar gelebilir. Bahsettiğiniz ürünler takviye besin ürünleri.
Sizin asıl çözümünüz diyet ve egzersizlerle mümkün.
Yoğun takviyeler (özellikle multivitaminler ve yağda çözünen vitaminler) toplam kalori ve metabolik yükü artırarak karaciğer yağlanmasını destekler, bu da lipom oluşumu/büyümesini tetikleyebilir. Bazı tohumlarda da bu durumun yaşanmasına katkı sağlar. Yanlış anlaşılma olmaması adına bu takviyelerin doğrudan lipom oluşturduğunu kast etmiyorum, tetiklemesi ve büyümesi yönünde katkıları olabileceğini söylüyorum. Dolu olan depoya sürekli yakıt basmak (takviyelerle), oluşan fazla enerjinin yağa dönmesine neden olabilir.
Haftada 1 gün kullanmalık multivit - gerwit olabilir.
Powerchol + sedechol - İkisi de karaciğer destek ürünleri, aynı anda kullanmak tekrar ve gereksiz yük oluşturur. Sadece biri yeterli (hangisini varsa onunla devam edilebilir. Sedechol yeterli).
Özel durum yoksa B kompleks vitamininizin kullanım süresini biraz yayın. Tüy döneminde değilse 8-10 günde 1 kez bile fazlaca yeterli olur.
Carnispeed diyet düzenlenmediği sürece gereksiz yük. Bence kullanımı gerekli değil. Alınan bir çok b kompleks (tollyamin forte örneğin ) veya bazı multivit içeriğinde bulunuyor l-carnitin.
Probiyotik sıklığı da azaltılmalı. Yine 7-10 günde 1 kez oldukça yeterli (hastalık durumu yoksa).

Temize çekecek olursak diyeti düzenlenmeli, yağlı tohumlar olabildiği kadar azaltılmalı. Sebze yedirilmeli ve bool bol egzersiz yaptırmalısınız.
Bunu sağlamaya başladığınızda Sedechol çoğu zaman tek başına yeterli olur. Ek olarak ama çok sık değil (7-10 günde 1 kez) probiyotik ve b kompleks vitamin yeterli gelecektir.
Diğer ürünlerin hiçbirine ihtiyacınız yok.

Doğanay hocamında dediği gibi en kritik şey egzersiz yani bol bol uçması.

Takviyeler konusuna gelirsek. Med tolyamin yerine Bt amin forte kullanılabilir. Gerwit haftada 1 önerilen dozun yarısı şeklinde kullanılabilir. Ayrıca B vitamini kullanmaya gerek yoktur. Probiyotiği ben haftada 2 öneriyorum. Çünkü probiyotiklerin çoğu 3-5 gün içinde vücuttan atılmış oluyor. Kalıcı fayda için haftada 2 kullanmak destek opmizasyonu için iyi olacaktır. Ama probiyotikten probiyotiğe de değişir. Mesela enterobac haftada 1 yeterli olacaktır.

Karaciğer desteği konusuna gelecek olursak. Türkiyede ki en spesifik karaciğer desteği powerchol'dur. Evet sedochol de de metionin ve kolin var ama powerchol'ü öne çıkaran içerik; devedikeni ekstresi, enginar ekstresi ve betain içermesidir. Kavun olerisini içermesi de tuzu biberi niteliğindedir.
Sedochol de glikoz bulunur. Bu bir tür şekerdir ve hızlı enerji vermek için katılmıştır. Sedochol den sonra kuşlardaki canlanma aslında içeriğindeki glikozdan kaynaklanır. Ama standart kullanıcı; bu canlanmadı görünce vay be sedochol harika bir ürün değerlendirmesi yapar. Evet sedochol iyi bir takviyedir ve karaciğeri destekler ama sedochol sağlıklı kuşlara bile haftada 1 yapılması gereken standart bir karaciğer desteğiyken, powerchol karaciğer problemi yaşayan kuşlarda spesifik bir destek niteliğindedir. İleri seviye karaciğer problemlerinin de ilacı yoktur zaten. Desteklerle ilerlenir. Powerchol sedochol kadar enerji yüklemez dolayısıyla da karaciğer yükü oluşturmaz doz aşımı olmadığı sürece. Sedochol de öyle med tolyamin de. Sadece sedochol deki glikoz bir tık enerji yükler ama adamlar zaten karaciğere yönelik üretmişler. Dolayısıyla anlamlı yük oluşturmaz.
Yani sözün özü ; powerchol olsa daha iyi olur. Bulamazsanız sedochol ve diğer takviyeler ile devam edip kusma refleksi devam ederse ekstradan duphalak da kullanmak gerekir.

Doğanay hocamında dediği gibi en kritik şey egzersiz yani bol bol uçması.

Takviyeler konusuna gelirsek. Med tolyamin yerine Bt amin forte kullanılabilir. Gerwit haftada 1 önerilen dozun yarısı şeklinde kullanılabilir. Ayrıca B vitamini kullanmaya gerek yoktur. Probiyotiği ben haftada 2 öneriyorum. Çünkü probiyotiklerin çoğu 3-5 gün içinde vücuttan atılmış oluyor. Kalıcı fayda için haftada 2 kullanmak destek opmizasyonu için iyi olacaktır. Ama probiyotikten probiyotiğe de değişir. Mesela enterobac haftada 1 yeterli olacaktır.

Karaciğer desteği konusuna gelecek olursak. Türkiyede ki en spesifik karaciğer desteği powerchol'dur. Evet sedochol de de metionin ve kolin var ama powerchol'ü öne çıkaran içerik; devedikeni ekstresi, enginar ekstresi ve betain içermesidir. Kavun olerisini içermesi de tuzu biberi niteliğindedir.
Sedochol de glikoz bulunur. Bu bir tür şekerdir ve hızlı enerji vermek için katılmıştır. Sedochol den sonra kuşlardaki canlanma aslında içeriğindeki glikozdan kaynaklanır. Ama standart kullanıcı; bu canlanmadı görünce vay be sedochol harika bir ürün değerlendirmesi yapar. Evet sedochol iyi bir takviyedir ve karaciğeri destekler ama sedochol sağlıklı kuşlara bile haftada 1 yapılması gereken standart bir karaciğer desteğiyken, powerchol karaciğer problemi yaşayan kuşlarda spesifik bir destek niteliğindedir. İleri seviye karaciğer problemlerinin de ilacı yoktur zaten. Desteklerle ilerlenir. Powerchol sedochol kadar enerji yüklemez dolayısıyla da karaciğer yükü oluşturmaz doz aşımı olmadığı sürece. Sedochol de öyle med tolyamin de. Sadece sedochol deki glikoz bir tık enerji yükler ama adamlar zaten karaciğere yönelik üretmişler. Dolayısıyla anlamlı yük oluşturmaz.
Yani sözün özü ; powerchol olsa daha iyi olur. Bulamazsanız sedochol ve diğer takviyeler ile devam edip kusma refleksi devam ederse ekstradan duphalak da kullanmak gerekir.
anladım teşekkür ederim

Geri