Video kullanilamiyor yaziyor, isterseniz tekrardan yüklemeyi deneyin. Gecmis olsun insallah ciddi biseyi yoktur yavrunun.
22 Ocak 2024 dedigim gibi 30 dk oncesine kadar hicbir seyi yoktu oncesinde de boyle bir durumla karsilasmadik. Simdi sustu her zaman bu sesi cikarmiyor ancak 1 kez diski yapti ve yaparken zorlandi, formu biraz sıkıntılıydı koyu yeşil. Suan uykulu ve halsiz gozukuyor muhtemelen saat ilerledi uykusu gelmis de olabilir isigi kapatacağız. Bogazina oynadigi iplerden mi kaçtı yoksa solunum problemi mi anlayamadimVideo kullanilamiyor yaziyor, isterseniz tekrardan yüklemeyi deneyin. Gecmis olsun insallah ciddi biseyi yoktur yavrunun.
Göğsünde kist yada tümör gibi şişlik gördüm tedavi görüyormu ? Bazı yemlerin içi çok sert oluyor çok fazla abanıyor sindiremiyor kuşlar,birde tüyde olan kuşlarda aşırı yem tüketiyor kusmakla yada böyle hıçkırık tarzı ses çıkarmakla sonuçlanıyor,Birde bu mevsim değişikliğindenmidir bilmiyorum çoğu kuşlarda bir acaiplik oluyor,veterinerde mevsim değişikliği çoğu kuşta anormal belirtiler olduğunu söylemişti.Benim kuş sürekli uyumaya başladı.Eğer tümör,kist,yağlanma,akciğer problemleri gibi sorunlar var ise bu sindirimi ve içerdeki organları sıkıştırıyor.Bu miniği röntgen ve dışkı tahlili için veterinere götürün bir baktırın derim.Hastalık başlangıcıda olabilir.Erken tedavi hayat kurtarır.22 Ocak 2024 dedigim gibi 30 dk oncesine kadar hicbir seyi yoktu oncesinde de boyle bir durumla karsilasmadik. Simdi sustu her zaman bu sesi cikarmiyor ancak 1 kez diski yapti ve yaparken zorlandi, formu biraz sıkıntılıydı koyu yeşil. Suan uykulu ve halsiz gozukuyor muhtemelen saat ilerledi uykusu gelmis de olabilir
İyi akşamlar hocam teşekkürler. Hayır herhangi bir tedavi görmüyor ve göğsünde ben de sanki ufak bir şişlik farkettim ancak hep mi öyle yoksa ben mi şuan çok kafaya taktigim icin öyle geliyor emin olamıyorum.Göğsünde kist yada tümör gibi şişlik gördüm tedavi görüyormu ? Bazı yemlerin içi çok sert oluyor çok fazla abanıyor sindiremiyor kuşlar,birde tüyde olan kuşlarda aşırı yem tüketiyor kusmakla yada böyle hıçkırık tarzı ses çıkarmakla sonuçlanıyor,Birde bu mevsim değişikliğindenmidir bilmiyorum çoğu kuşlarda bir acaiplik oluyor,veterinerde mevsim değişikliği çoğu kuşta anormal belirtiler olduğunu söylemişti.Benim kuş sürekli uyumaya başladı.Eğer tümör,kist,yağlanma,akciğer problemleri gibi sorunlar var ise bu sindirimi ve içerdeki organları sıkıştırıyor.Bu miniği röntgen ve dışkı tahlili için veterinere götürün bir baktırın derim.Hastalık başlangıcıda olabilir.Erken tedavi hayat kurtarır.
Dal darıyı çekin normal yem koyun,yulaf ve yumurtalı mama veriyorsanız kesin,günde belirli aralıklarla uçurun.Benim kuşta böyle dışkı vıklama sesi ile başladı,durgundu veterinere götürdük film çekmediği için tedaviyi yarıda bırakıp doğanay hocamızın yardımı ile film çeken bir veteriner buldum ona götürdük kuşumuzu,akciğerlerde tıkanma karaciğer yağlanması var dedi,zamanında çok yulaf ve yumurtalı mama vermiştik birşey olmaz diye düşünmüştük,akciğeri geçti şimdi karaciğer yağlanma tedavisi görüyor,darı tilki kuyruğu darı kullanın hafta 1 verin yumurtalı mamayıda hafta 1 verin,geri kalan günler sade yulafsız yem olsun,kaliteli bir yem alın,sürekli yemini değiştirmeyin,kondisyon yaptırın,uçurun,büyük ihtimal hareketsiz kaldıysa yulaf,yumurtalı mama,nijer tohumu gibi yağlanma yapan şeyleri çok tükettiyse karaciğer yağlanması ihtimali vardır diye düşünüyorum,bu sebeple röntgen çeken,dışkı tahlili yapan bir veteriner bulursanız hem içiniz hemde kuşunuz rahat eder daha sağlıklı olur.Dal darıda kılçık gibi şeyler vardır,onlarda takılmış olabilir boğazına bu yüzden ben kuşumda tilki kuyruğu darı kullanıyorum onuda haftada bir veriyorum.Çok geçmiş olsun.Üzüldüm miniği böyle görünce.Tüylerinden fazla ömrü olsun hocam maşallah çok tatlı muhabbet kuşunuz var.İyi akşamlar hocam teşekkürler. Hayır herhangi bir tedavi görmüyor ve göğsünde ben de sanki ufak bir şişlik farkettim ancak hep mi öyle yoksa ben mi şuan çok kafaya taktigim icin öyle geliyor emin olamıyorum.
Evet, fazla yem ile ilgili tecrübemiz oldu Daha önce vik vik ses olayini 1 defa yaşadık ve dal darıyı fazla yediğinden dolayı olmuştu gece bir anda vik vik ses çıkarmıştı ancak 30dk-1 saat sonra gitmişti. 1 saat once biz yanındayken bir seyi yoktu saat geç olduğundan uyukluyordu, yanından 10 dk ayrıldıktan sonra bu ses geldi ve şuan artik kesildi ama arada halen daha ses çıkarıyor ve uyuyor ışık kapalı. Bulunduğum yerde böyle bir veteriner yok hocam maalesef ve dediğim gibi bu biraz farklı duruyor gibi. Neyden dolayı bilmiyorum. Her hafta düzenli Entrobac, multivit ve UsneGano uyguluyoruz.
Çok teşekkür ederiz hocam hepimizin minikleri uzun yaşasın inşallah hepsi değerli. Veteriner bulmaya çalışacağız ama muhtemelen bu civarlarda röntgen çeken birisi yok. Yulaf vermiyorum ancak yumurta veririz her hafta. Dal darı da aynı şekil. Belki böyle kılçık gibi bir durum da olabilir halen daha arada devam ediyor. Günde genellikle 2 defa öğlen ve akşam çıkartırız ve hepsinde ort 30 dk durup oynar yem kusar konuşur, 3 5 uçar canı isterse kafese kendisi girer. Kendisi uçmak isterse ucuruyoruz zorlamiyoruz ama kondisyonunun kötü olduğunu düşünmüyorum. İnşallah ciddi bir problem olmazDal darıyı çekin normal yem koyun,yulaf ve yumurtalı mama veriyorsanız kesin,günde belirli aralıklarla uçurun.Benim kuşta böyle dışkı vıklama sesi ile başladı,durgundu veterinere götürdük film çekmediği için tedaviyi yarıda bırakıp doğanay hocamızın yardımı ile film çeken bir veteriner buldum ona götürdük kuşumuzu,akciğerlerde tıkanma karaciğer yağlanması var dedi,zamanında çok yulaf ve yumurtalı mama vermiştik birşey olmaz diye düşünmüştük,akciğeri geçti şimdi karaciğer yağlanma tedavisi görüyor,darı tilki kuyruğu darı kullanın hafta 1 verin yumurtalı mamayıda hafta 1 verin,geri kalan günler sade yulafsız yem olsun,kaliteli bir yem alın,sürekli yemini değiştirmeyin,kondisyon yaptırın,uçurun,büyük ihtimal hareketsiz kaldıysa yulaf,yumurtalı mama,nijer tohumu gibi yağlanma yapan şeyleri çok tükettiyse karaciğer yağlanması ihtimali vardır diye düşünüyorum,bu sebeple röntgen çeken,dışkı tahlili yapan bir veteriner bulursanız hem içiniz hemde kuşunuz rahat eder daha sağlıklı olur.Dal darıda kılçık gibi şeyler vardır,onlarda takılmış olabilir boğazına bu yüzden ben kuşumda tilki kuyruğu darı kullanıyorum onuda haftada bir veriyorum.Çok geçmiş olsun.Üzüldüm miniği böyle görünce.Tüylerinden fazla ömrü olsun hocam maşallah çok tatlı muhabbet kuşunuz var.
Birde darının içi normal kapla verdiğiniz yemlerin içinden daha serttir ben dişimle kırmaya çalışarak anladım,darı sürekli verilecek birşey değil,ben kuşuma neredeyse hergün vererek büyük hata yapmışım.Galiba bu tür sert yapılı tohumlar belirli bir süre sonra kuşun sindirimine zarar veriyor.Yem kalitesi,hareketsiz kalıp kalmaması,meyve sebze tüketmiyorsa belirli günler vitaminlerle desteklenmesi çok önemli,ben vitamini dahi veterinerin kontrolünde verilmesi taraftarıyım,çünkü aşırı vitamn kullanımıda böbreği ve karaciğeri yorar hatta hasara bile uğratabilir düşüncesindeyim.Benim bile vitamin kullandığım zamanlar böbreklerim ağırmaya bazen midem bulanmaya başlıyor.Minicik bir kuş için hafif gördüğümüz şeyler ağır olabilir.İyi akşamlar hocam teşekkürler. Hayır herhangi bir tedavi görmüyor ve göğsünde ben de sanki ufak bir şişlik farkettim ancak hep mi öyle yoksa ben mi şuan çok kafaya taktigim icin öyle geliyor emin olamıyorum.
Evet, fazla yem ile ilgili tecrübemiz oldu Daha önce vik vik ses olayini 1 defa yaşadık ve dal darıyı fazla yediğinden dolayı olmuştu gece bir anda vik vik ses çıkarmıştı ancak 30dk-1 saat sonra gitmişti. 1 saat once biz yanındayken bir seyi yoktu saat geç olduğundan uyukluyordu, yanından 10 dk ayrıldıktan sonra bu ses geldi ve şuan artik kesildi ama arada halen daha ses çıkarıyor ve uyuyor ışık kapalı. Bulunduğum yerde böyle bir veteriner yok hocam maalesef ve dediğim gibi bu biraz farklı duruyor gibi. Neyden dolayı bilmiyorum. Her hafta düzenli Entrobac, multivit ve UsneGano uyguluyoruz.
Geçmiş olsum hocam,biraz su içirin,uçurun.Dikkatini dağıtacak stres atacak şeyler gösterin,telefondan kuş sesleri açın.Mesela benim kuşum bunu duyunca stres felan kalmaz.Hemen kuyruğunu sallamaya başlar.Bayılıyor buna açmadığım zaman omzuma gelip kulağımı çekiyorÇok teşekkür ederiz hocam hepimizin minikleri uzun yaşasın inşallah hepsi değerli. Veteriner bulmaya çalışacağız ama muhtemelen bu civarlarda röntgen çeken birisi yok. Yulaf vermiyorum ancak yumurta veririz her hafta. Dal darı da aynı şekil. Belki böyle kılçık gibi bir durum da olabilir halen daha arada devam ediyor. Günde genellikle 2 defa öğlen ve akşam çıkartırız ve hepsinde ort 30 dk durup oynar yem kusar konuşur, 3 5 uçar canı isterse kafese kendisi girer. Kendisi uçmak isterse ucuruyoruz zorlamiyoruz ama kondisyonunun kötü olduğunu düşünmüyorum. İnşallah ciddi bir problem olmaz