M. Kuşum Tüneğe Kusup Yer Gibi Yapıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yenim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yenim

Forum Sakini
Bu aralar yapmaya başladı, sanki tüneğe kusup yiyor gibi yapıyor. İyice inceledim ama tüneğin üzerine yani gagasından dışarı bir şey kusmuyor sanki gagasini tüneğe dayayip oradan kendi kendine kusup yiyor gibi. Bunu da yaparken sanki nezleymis gibi bir ses geliyor tik tik. Burnundan mi agzindan mi geliyor anlayamadim.

Mesela yorulduğunda da yapiyor bu sesi. Burun ve göz deliklerine baktim herhangi bir akinti yok. Bu sesin kaynagini nasil bulabiliriz?

Video: VEED - VID_20221211_110833.mp4

Bir aralar kendi kendine kusma hareketi yapıyordu @Doğanay Y. hocama videosunu görmüştü o hareketi bıraktı sayılır, çok nadir yapıyor günde 1-2 kere. Ama şimdi de bu huyu başladı. Neden yapar bunu?

Diskilari normal:

IMG_20221211_111346.jpg

Diskidaki beyazliklar kum ve gaga tasindan dökülenler.

Son düzenleme:
Çok kalamar mi tüketiyor hocam kuş? Bir kızgınlık evresinden geçiyor olabilir
Kum çok yiyor. Bazen 1-2 dk boyunca oturup başına yiyor. Digerlerini de tüketiyor. Ama en cok da tasi koparip koparip atmasini seviyor. Gecen sifir gaga tasi koydum, sabahtan aksama neredeyse %25'ini atip bitirmis.

Kızgınlık durumu olduğu kesin ama bu kusma davranışıyla iliskisini anlamadim.

Öğütemiyor muhtemelen tükettiklerini. Mineral eksiklikleri de olsa gerek :(
Eşleşme evresinde bu imkan sağlanmazsa sağa sola kusma davranışları olabiliyor. Kısa süreli ilaç kürleri yapılabilir üretimden önce. Görünürde tek sıkıntı kusma ve dışkıda ki kristallenmeler gibi. Elinizde hangi ilaçlar var?

Öğütemiyor muhtemelen tükettiklerini. Mineral eksiklikleri de olsa gerek :(
Eşleşme evresinde bu imkan sağlanmazsa sağa sola kusma davranışları olabiliyor. Kısa süreli ilaç kürleri yapılabilir üretimden önce. Görünürde tek sıkıntı kusma ve dışkıda ki kristallenmeler gibi. Elinizde hangi ilaçlar var?
Mikostatin.

Geri