Mama ile alakalı bir takım sorular

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ahmettt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ahmettt

iyikus.com Üyesi
Abiler sorum şu hazır mamaları da kendi yaptığımız mamalar gibi kafeste belirli bir süre mi bekletmeliyiz yoksa kuşlar tüketene kadar kalmalı mı? Birde kızışmaları için önerdiğiniz bir mama markası var mı? Evde yaptığım mamayı da anlatayım yanlış birşey yapıyorsam uyarın ( yumurtayı haşlayıp rendeliyorum havuç turp kabak rendeliyorum nane ve kekiğinde baharat hallerini üstüne serpip servis ediyorum) bazen taze hindistan cevizi pırasa kıvırcıkta rendeliyorum pul biberde katıyorum. Kuşlar sağlıklı lakin hint bülbülleri hariç diğer kuşlarım dan yumurta hiç alamadım. 6 aylık besleyiciyim hobi amaçlı. Sizlerde mama ve üretim ile alakalı bir takım bilgiler verirseniz süper olur. Sağlıklı günler.

Merhaba.
Tüm mamaları yazın en fazla 4-5 saat tutun, sonra önlerinden alın, ertesi gün yeniden hazırlayın.
Kuşlara verdikten sonra artan mamayı buzdolabında ertesi gün için bekletmeyin, çünkü buzdolabında da bakteri üremeye devam eder.
Mama içeriğini de fazla karıştırmayın, pul biber, nane ve kekiği kullanırken dikkatli olun, kuşlarınız zehirlenebilir, çünkü nane ve kekik antiseptik özelliği kuvvetli bitkiler.(ben baharat kullanmıyorum, hazır mamaların içinde zaten var).
Kuşların yumurtlaması için acele etmeyin, baharata ve kızıştırıcı tozlara yüklenmeyin..
Benim tavsiyem kaliteli bir hazır mamanın içine haftanın belli günlerinde havuç rendelemeniz şeklinde olacaktır.

Son düzenleme:
Oyla 0
Abiler sorum şu hazır mamaları da kendi yaptığımız mamalar gibi kafeste belirli bir süre mi bekletmeliyiz yoksa kuşlar tüketene kadar kalmalı mı?
Marka fark etmeksizin yaptığınız tüm mamaları 4-5 saat sonra almalısınız.
Birde kızışmaları için önerdiğiniz bir mama markası var mı?
CeDe’den oldukça verim aldım...
Evde yaptığım mamayı da anlatayım yanlış birşey yapıyorsam uyarın ( yumurtayı haşlayıp rendeliyorum havuç turp kabak rendeliyorum nane ve kekiğinde baharat hallerini üstüne serpip servis ediyorum) bazen taze hindistan cevizi pırasa kıvırcıkta rendeliyorum pul biberde katıyorum.
Mamada yanlış yaptığınız birşey yok. İçeriklerini durmadan değiştirmeye özen gösterin..
Peki paketini açtığım mamanın hepsini kullanamam kavanozda mı muhafaza etmeliyim
Cam kavanozda, buzdolabında saklamanızı öneririm. Eğer buzdolabına koyma şansınız yok ise de, serin ve kuru yerde muhafaza etmeniz kafidir.. Kavanoza koyduğunuzda hava ve nem tutmayacak şekilde saklayabilir, bozulmadan kullanabilirsiniz.

Oyla 0
Geri