Mama Yememe Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Yamakasi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yamakasi

iyikus.com Üyesi
Selamunaleyküm Merhaba Arkadaşlar:

Versele Laga Ballı Nemli Yumurta Maması Kullanıyorum Sade Olarak. Ama Sıkıntı Şu Ki; Kuşlarım hiç yanaşmıyor ve hatta içine yemde döküyorum hep 2-3 parmak kadar taneli olarak Fakat tık yok. Uzun süredir böyle deniyorum ama yok yanaşmıyorlar. Şimdi ise yemliği söktüm sadece mama duruyor içeride acıkınca yerler diye.
Bu arada neden sadece nemli ballı veriyorum derseniz de, içerisine kabak havuç vs. Koysam bile yinede nafile onu söyleyeyim arkadaşlar.

Ne yapabiliriz nasıl alıştırabilirim arkadaşlar.

Mamaya alıştırmak çok güç olabiliyor. İlk olarak tünek hizasında ve açık bir kaba tepeleme mama koymanızı tavsiye ederim. Görüntüden korkmadığında ve kokusu ilgisini çektiğinde yönelecektir. Başlangıç maması olarak versele laga biraz zor :( Cede gibi daha vanilyamsı kokan mamalara çekmek daha kolay oluyor. Bir de hazır mama kullanmadan, sebzeli yumurtalı bir mama yapıp servis eder misiniz? Ona da benzer mi davranıyor görelim. Mama hazırlandıktan sonra görüntüsünden görsel ekler misiniz? Mama kıvamı kuşlar için önemlidir

Mamaya alıştırmak çok güç olabiliyor. İlk olarak tünek hizasında ve açık bir kaba tepeleme mama koymanızı tavsiye ederim. Görüntüden korkmadığında ve kokusu ilgisini çektiğinde yönelecektir. Başlangıç maması olarak versele laga biraz zor :( Cede gibi daha vanilyamsı kokan mamalara çekmek daha kolay oluyor. Bir de hazır mama kullanmadan, sebzeli yumurtalı bir mama yapıp servis eder misiniz? Ona da benzer mi davranıyor görelim. Mama hazırlandıktan sonra görüntüsünden görsel ekler misiniz? Mama kıvamı kuşlar için önemlidir
Sağol doğanay üstad. Sebzeleri sade olarak ve sade haşlanmış yumurtayı normal olarak yiyor sıkıntı yok onda.
nerden bulabilirim bu cede mamasını peki. Bildiğin blr yer varsa onuda deneyeyim.
Bu arada versele lagada ballı ve nemli yani o derece benim bile canım çekti kokusundan dolayı 😁 kuş nasıl yemez hayret pes doğrusu.

Cede örnek verdim. Birkaç marka da daha tatlı kokuyor. Güncel şuan neresi satıyor emin değilim ama petmarketburada kontrol ediniz.

Cede örnek verdim. Birkaç marka da daha tatlı kokuyor. Güncel şuan neresi satıyor emin değilim ama petmarketburada kontrol ediniz.
Anladım üstad sağolasın.
1-) quick denendi olmadı
2-) versele Laga denendi oda olmadı ( millet dalga geçecek nasıl olma diye ama olması maalesef 😁 markaya ayıp olmasın)
3. Madde ve sonrasını artık deneye deneye bulacağız inşAllah.
Ama pet markete bakacağım inşAllah 👍

Anladım üstad sağolasın.
1-) quick denendi olmadı
2-) versele Laga denendi oda olmadı ( millet dalga geçecek nasıl olma diye ama olması maalesef 😁 markaya ayıp olmasın)
3. Madde ve sonrasını artık deneye deneye bulacağız inşAllah.
Ama pet markete bakacağım inşAllah 👍
Versele laga benim kuşlarda yemez. Bu nedenle tercih etmiyorum.

Geri