Çok iyi anlıyorum sizi benim kuşumda hasta kötü şeyler aklıma geliyor
insan kendi çocuğu yerine koyuyor.
Bir de sizin mesajlarınıza biraz baktım açıkcası mavişte baştan beri sorun varmış gibi acaba hep hasta mıydı kuşlarda hastalık zor anlaşılıyor, hatta bana bir keresinde bir üretici sağlıklı muhabbet kuşu olmaz demişti çok şaşırmıştım mutlaka bir kırığı vardır hassas hayvanlar çünkü diyordu :S
Muhabbet kuşları eskisi gibi değilmiş zaten çoğu mutasyon olduğu için biz ne kadar bakarsak bakalım hastalanıyorlar. Tanıdığım bir abi var mesela benim eskiden baktığım kuşum 20 sene yaşamıştı ama iriydi diğer muhabbetlere göre büyüktü diyor doğadan alınan kuşmuş bu yüzden ben biraz genlerle ilgili olduğunu da düşünüyorum. Ben kuşumun üstüne titriyorum ama yinede hastalandı evden çıktığım zaman hep aklımda kalıyor bensiz durur mu diye çok ilgilenmesem neyse hastalanmasına anlam veremiyorum. Bir de bir kuşun toplu ve kabarık olması hasta olması anlamına geliyor ne kadar neşeli olursa olsun o kuş sorunlu oluyor, benim kuşumda şuan toplu kabarıyor.
Tekrardan başınız sağ olsun ama kendinizi çok yıpratmayın evdeki diğer kuş bunu hissedip depresyona girebilir bir de tek kaldıysa daha çok ilgilenin dediğim gibi kuşlar çok hassas ve hisli hayvanlar.