Kaynak? Bu tür B vitamini ilaçlarını derken? Mesela Beforvel'de B vitamini ama 6 damla dan fazlasına hiç gerek yok.
Gr Pet mi söyledi?
Yoksa Tollisan'ın kendi sitesinden mi baktın? İkisi de uygun değil. Zaten Gr Pet, Röhnfried/Tollisan'ın sitesinden bakıp 100 ml suluğa göre uyarlıyor. Yalnız kaçırdığın bir şey var. Bu tür katkıların %99'u güvercin firmaların ait. Bak mesela bunu Röhnfried'in kendi sitesinden Bt Amin Forte için yazdığı kullanım talimatı kısmından alıntılıyorum. (Tollisan herhangi bir bilgi vermemiş, zaten ürünler çok benzer.)
1 litre içme suyuna 15 ml diyor. Bu dozajı biz 100 ml suluğa göre ayarladığımızda da dediğin gibi 1,5 ml ediyor o da 30 damla. Ama dediğim gibi bu dozajlama
güvercinler için. Eğer güvercine 100 ml suluktan vereceksen, o zaman bu tür premiksleri 30 damla katarsın.
Mesela yine Röhnfried'in bir diğer ürünü olan Hexenbier'in kullanma talimatını 50 ml suya göre ayarlarsak 20 damla şeklinde oluyor! Sizce mantıklı mı?
Bazı istisnalar olsa da genel anlamıyla likit ürünler
6-8 damla, toz ürünler de
1-2 pirinç tanesi kadar atılır.
Öznel bir yargıda bulunduğunu belirtmen gerekirdi. Her kuş için bu durum geçerli değil. İstersen bunu bir de
@Hazal 'a soralım.
Ben pek böyle yapma taraftarı da değilim. Ne yani kuş 4-5 damla daha fazla içince enerji patlaması mı yaşayacak. Hadi yaşadı ne gerek var? Belki B vitaminleri vücutta depolanamayan tek vitamin grubu olduğu için istisna olabilir ama multivitamin, probiyotik vs. verirken bana kalırsa gerek yok...
15-18 az gelmiştir biraz daha koysaydın ya.