Med Tollyemin Forte nasıl kullanılır?

MELTEM NUR ATLI

iyikus.com Üyesi
Gagada hafif kararması olan kuşun genel sağlık durumunu düzeltmek için Tollyemin Forte önerilmişti, sanki kendiliğinden geçmeye başladı. Bu gün elime sipariş verdiğim t. Fort gelmiş oldu. Normal sağlıklı kuşlarda ve hasta kuşlarda nasıl kullanılır bilgisi olan var mı ☺️

Taha bu tür B vitamini ilaçlarını 6-8 damla kullanmak yetersiz oluyormuş.
Kaynak? Bu tür B vitamini ilaçlarını derken? Mesela Beforvel'de B vitamini ama 6 damla dan fazlasına hiç gerek yok.(y)
100 ml suluğa tam 1,5 ml kullanmak gerekiyormuş. Bu da 30 damla eder. Ben 50 ml suya 15 damla şeklinde kullanıyorum, tüyleri pasparlak oldu gerçekten:)
Gr Pet mi söyledi?:) Yoksa Tollisan'ın kendi sitesinden mi baktın? İkisi de uygun değil. Zaten Gr Pet, Röhnfried/Tollisan'ın sitesinden bakıp 100 ml suluğa göre uyarlıyor. Yalnız kaçırdığın bir şey var. Bu tür katkıların %99'u güvercin firmaların ait. Bak mesela bunu Röhnfried'in kendi sitesinden Bt Amin Forte için yazdığı kullanım talimatı kısmından alıntılıyorum. (Tollisan herhangi bir bilgi vermemiş, zaten ürünler çok benzer.)
15 ml per liter of drinking water.
1 litre içme suyuna 15 ml diyor. Bu dozajı biz 100 ml suluğa göre ayarladığımızda da dediğin gibi 1,5 ml ediyor o da 30 damla. Ama dediğim gibi bu dozajlama güvercinler için. Eğer güvercine 100 ml suluktan vereceksen, o zaman bu tür premiksleri 30 damla katarsın.;)

Mesela yine Röhnfried'in bir diğer ürünü olan Hexenbier'in kullanma talimatını 50 ml suya göre ayarlarsak 20 damla şeklinde oluyor! Sizce mantıklı mı?

Bazı istisnalar olsa da genel anlamıyla likit ürünler 6-8 damla, toz ürünler de 1-2 pirinç tanesi kadar atılır.;)
Çok ilaç koyarsan suda koku yapar kuş içemez gibi bir durum olmuyor.
Öznel bir yargıda bulunduğunu belirtmen gerekirdi. Her kuş için bu durum geçerli değil. İstersen bunu bir de @Hazal 'a soralım.:)
@MELTEM NUR ATLI Kuşunuzun Vitaminden daha da yararlanması için, gece uyumadan önce suyunu kafesten alıp, sabah vitaminli suyu kafese takabilirsin?
Ben pek böyle yapma taraftarı da değilim. Ne yani kuş 4-5 damla daha fazla içince enerji patlaması mı yaşayacak. Hadi yaşadı ne gerek var? Belki B vitaminleri vücutta depolanamayan tek vitamin grubu olduğu için istisna olabilir ama multivitamin, probiyotik vs. verirken bana kalırsa gerek yok...
2 haftadır kuşum Tüyde ve haftada 3 kez 50 ml suya 15-18 arası Tollyamin damlatıyorum.
15-18 az gelmiştir biraz daha koysaydın ya.:D

Son düzenleme:
Oyla 0
Kaynak? Bu tür B vitamini ilaçlarını derken?
Büyük markaları kastettim, Röhnfried Tollisan gibi.. Beforvel'i kim biliyor sanki Taha?
Bazı istisnalar olsa da genel anlamıyla likit ürünler 6-8 damla
Bazı istisnalar diyorsun. Tollyamin bu istisnalar içinde yer alıyor "Zeki arkadaşım"
Mesela yine Röhnfried'in bir diğer ürünü olan Hexenbier'in kullanma talimatını 50 ml suya göre ayarlarsak 20 damla şeklinde oluyor! Sizce mantıklı mı
Mantık diyorsun:D Ürünü üreten firma 50ml suya 20 diyor ve sen buna *yaa rönfireyd bey yanlış biliyosunuz Hegzenbiyer bu kadar koyulmaz hiç mantıklı diğil?*
Ben pek böyle yapma taraftarı da değilim. Ne yani kuş 4-5 damla daha fazla içince enerji patlaması mı yaşayacak.
Az önce damla hesabı yapan sen 4-5 damlayı önemsemiyorsun? İlginçsin Taha..
Yapmak veya yapmamak sana kalmış, bu yöntemi uygulayan çok fazla üretici var.
Öznel bir yargıda bulunduğunu belirtmen gerekirdi. Her kuş için bu durum geçerli değil. İstersen bunu bir de @Hazal 'a soralım.:)
Bu durumda olan kuş %10-20 anca vardır. Şahsen bu güne kadar gerek video olsun, gerek makale olsun böyle bir yazı veya şikayet okumadım, duymadım.
15-18 az gelmiştir biraz daha koysaydın ya.
Sen de bi denersin daha sonra boşunu yaparsın ?

Oyla 0
Kaynak? Bu tür B vitamini ilaçlarını derken? Mesela Beforvel'de B vitamini ama 6 damla dan fazlasına hiç gerek yok.(y)

Gr Pet mi söyledi?:) Yoksa Tollisan'ın kendi sitesinden mi baktın? İkisi de uygun değil. Zaten Gr Pet, Röhnfried/Tollisan'ın sitesinden bakıp 100 ml suluğa göre uyarlıyor. Yalnız kaçırdığın bir şey var. Bu tür katkıların %99'u güvercin firmaların ait. Bak mesela bunu Röhnfried'in kendi sitesinden Bt Amin Forte için yazdığı kullanım talimatı kısmından alıntılıyorum. (Tollisan herhangi bir bilgi vermemiş, zaten ürünler çok benzer.)

1 litre içme suyuna 15 ml diyor. Bu dozajı biz 100 ml suluğa göre ayarladığımızda da dediğin gibi 1,5 ml ediyor o da 30 damla. Ama dediğim gibi bu dozajlama güvercinler için. Eğer güvercine 100 ml suluktan vereceksen, o zaman bu tür premiksleri 30 damla katarsın.;)

Mesela yine Röhnfried'in bir diğer ürünü olan Hexenbier'in kullanma talimatını 50 ml suya göre ayarlarsak 20 damla şeklinde oluyor! Sizce mantıklı mı?

Bazı istisnalar olsa da genel anlamıyla likit ürünler 6-8 damla, toz ürünler de 1-2 pirinç tanesi kadar atılır.;)

Ben pek böyle yapma taraftarı da değilim. Ne yani kuş 4-5 damla daha fazla içince enerji patlaması mı yaşayacak. Hadi yaşadı ne gerek var? Belki B vitaminleri vücutta depolanamayan tek vitamin grubu olduğu için istisna olabilir ama multivitamin, probiyotik vs. verirken bana kalırsa gerek yok...

15-18 az gelmiştir biraz daha koysaydın ya.:D
Tollyamin’i 90 ml suluğa 5 damla koydum bir yudum aldı.Durdukça ağırlaşan bir kokusu var zaten sonra hiç içmiyor.Hadi Bulut istisna bir hayvan koku konusunda onu geçtim.İçse de asla o kadar yoğun miktarlarda vermezdim.

Oyla 0
Ben tollyamin forte hafta da iki kez içiriyorum haftada iki lerde probiyotik içiriyorum bebeklerime 6 ayda bir de sirtaks veriyorum bir damla.
yetiyor maşallah haricinde herhangi bir şey kullanmıyorum ben.
Gerek duymuyorum yani.
Tollyamin forte yeterince iyi bir ürün diye düşünüyorum.

Oyla 0
Büyük markaları kastettim, Röhnfried Tollisan gibi.. Beforvel'i kim biliyor sanki Taha?

Bazı istisnalar diyorsun. Tollyamin bu istisnalar içinde yer alıyor "Zeki arkadaşım"

Mantık diyorsun:D Ürünü üreten firma 50ml suya 20 diyor ve sen buna *yaa rönfireyd bey yanlış biliyosunuz Hegzenbiyer bu kadar koyulmaz hiç mantıklı diğil?*

Az önce damla hesabı yapan sen 4-5 damlayı önemsemiyorsun? İlginçsin Taha..
Yapmak veya yapmamak sana kalmış, bu yöntemi uygulayan çok fazla üretici var.

Bu durumda olan kuş %10-20 anca vardır. Şahsen bu güne kadar gerek video olsun, gerek makale olsun böyle bir yazı veya şikayet okumadım, duymadım.

Sen de bi denersin daha sonra boşunu yaparsın ?
Yazarsam çok uzayacak...

Oyla 0
Ben tollyamin forte hafta da iki kez içiriyorum haftada iki lerde probiyotik içiriyorum bebeklerime 6 ayda bir de sirtaks veriyorum bir damla.
yetiyor maşallah haricinde herhangi bir şey kullanmıyorum ben.
Gerek duymuyorum yani.
Tollyamin forte yeterince iyi bir ürün diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim immün 44 denediniz mi hic

Oyla 0
Geri