Megabakter mi e coli mi

Meltem yanılmaz

iyikus.com Üyesi
Merhabalae arkadaşlar kuşumun dışkısını bi önceki konumda koymuştım birmkaç üreticiarkadaşın tavsiyesi ile caremycin kullandım. E coliye belirtileri benzemekteydi ve e coli ile megabakter belirtileri benziyormuş. Kuşumun dışkıda yem varsı 3 4 kere kustu. Zayıflama ve kurumaya girdi. Dışkıları yaygan ve kocamandı. Sulu dışkıları vardı. Ve yaygandı . Bu ilaç sonrası bazsn bakıyorduö dışkısı kıvamı çok güzel ve rengide aynı şekildeydi.Kusması kesilmişti.dışkıda yem gitmişti ama bakıyordum gece gene uyurken aynı dışkıları yapıyordu bugün 7. Gün ve bazen güzel bazen gene aynı dışkıları yapıyor neşesi yerinde iştahı yerinde ama kuşum çok zayıfladı bu süreç 1 aydır ve baktığımda morumsu karnı ve kemik belirmeye başlamış. Megabakteri düşündürsü beni ama megabakterolsaydı antibiyotik kullanım sonrası daha kötü olmazmıydı diye düşündüö yada ara sıra dışkı düzelme olmazmıyrı diye düşündüm ve aşırı kum yiyordu kuşuö bu süreçte ve çektim iç güdüsel olarak yiyprlarmış ve birikme somucuda tok kendilerini sanıp yemekte sonra yemiyolarmış. Arkadaşlar sorum şu megabakter mi sizce e colimi öegabakter olsa 1 ay sürecinde antibiyotik kullanımlarında kötüyw gitmezmiydi bugün gene yem çıltı yemde baya sonra arkadaşlar önerilerinizi bekliyorum ve fikirlerinizi merak ediyorum neşesi yerinde ama kuşum çok zayıfladı

r94863790_2667489096694484_5619971196511584256_opırpırrrrrrrrrrrrrrrrrr.jpg ANTİBİYOTİK ÖNCESİ DIŞKILAR ANCAK HALA MESELA GECE BU ŞEKİLDE YAPABİLİYOR AMA GÜNDÜZ BİRAZDAN YÜKLÜCEĞİM ŞEKİLDE YAPIYOR VE BAZEN ÇOK SAĞLIKLI DIŞKILAMA YAPIYOR UZUN Bİ SÜRE SONRA SPNRA TEKRAR AYNISI OLUYOR

Oyla 0
1.Sİ BU MESELA BUGÜNKÜ AZ ÖNCEKİ DIŞKILAMA
2.Sİ ANTİBYYOTİK SONRASI GÖRÜLEN DIŞKILAR
VE BUNDAN DAHA SAĞLIKLIDA DIŞKILAR OLDU

Ekli dosyalar

• ÖNEMLİ1.jpg
    ÖNEMLİ1.jpg
    28.1 KB · Görüntüleme: 10
  • ÖNEMLİ 2.jpg
    ÖNEMLİ 2.jpg
    32 KB · Görüntüleme: 10
  • ÖNEMLİ 3.jpg
    ÖNEMLİ 3.jpg
    25.2 KB · Görüntüleme: 11
Oyla 0
KUŞUMU ELİME ALDIĞIMDA İSE BU RENK DERİ VE ZAYIUFLIK İLE KARŞILAŞIYORUM. DEDİĞİM GİBİ ARKADAŞLAR ANTİBİYOTİK KESMELİ MİYİM MEGABAKTERMİDİR YOKSA MEGABAKTER OLSAYDI BİR AYDIR BU SÜREÇ VETERİNERİN DEDİĞİ İLAÇLARIDA KULLANDIK ANCAK TEST YAPMADAN VERDİ VE BİLGİSİZDİ. BAZENDE ŞU ŞEKİLDE DÜŞÜNÜYORUM VETERİMER İLACI Bİ ARA BIRAKTIRDI TEKRAR BAŞLATTTI O ZAMANDA AYNI ŞEKİLDE DÜZELME OLMUŞTU AMA BIRAKINCA NÜKSETMİŞ VE TEDAVİ DEVAM ETMEMŞZ GEREKTİNİ SÖLEMİŞTİ DEVAM ETTİK BIRAKTIK ARDINDAN DIŞKI NÜKSETTİ VE KUŞÇU ARKADAŞLARIMIN TAVSİYELERİ ÜZERİNE CAREMYCİN KULLANDIK V BU KADAR ARA VERMESİ SONRA BAKTERİ DİRENÇ KAZANIPDA TAM İYİLEŞMEDE SAĞLAMIYOR OLABİLİRMİ YOKSA MEGABAKTERMİ? CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM YARDIMCI OLURSANIZ ÇOKL TEŞEKKÜR EDERİM HAYIRLI RAMAZANLAR

Ekli dosyalar

• ÖNEMLİ 4.jpg
    ÖNEMLİ 4.jpg
    60.4 KB · Görüntüleme: 10
Oyla 0
Öncelikle o ilaç kullanımından sonra 3gün probiyotik 1 gün multivit kullanılması gerekir.Probiyotik için eğer profesyonel yok ise evde mayalanmış yoğurdun suyunu yarım suluğa bir tatlı kaşığı yaparak probiyotik elde edebilirsiniz.Multivit için polivit alabilirsiniz.Zayıflama varsa yem yemiyordur elle besleme takviyesi gerekir

Oyla 0
1ay antibiyotik kullanımı bu canlılara fazlasyıla fazla hatta aşırı aşırı aşırı fazla.Gün içinde dışkı değişimleri nıormaldr.Antibiyotiği kesin.Biran önce elle beslemeye başlayın. Ve yukarda dediklerimi girin

Oyla 0
1ay antibiyotik kullanımı bu canlılara fazlasyıla fazla hatta aşırı aşırı aşırı fazla.Gün içinde dışkı değişimleri nıormaldr.Antibiyotiği kesin.Biran önce elle beslemeye başlayın. Ve yukarda dediklerimi girin
iştahında sıkıntı yok 1 ay kullanmadık antibiyotiği ancak veteriner bir başkattı bir durdurdu o şekilde oldu. antiboytiği kestim ancak dışkıları normal durmamakla birlikte yem çıkmakta arada cevapladığınız için teşekkür ederim

Oyla 0
yemesinde sıkıntı yok ama yedilerinden faydalanamıyormuş gibi geliyor bana. dışkıdada yem çıktığı için , probiyotik elimde var 2 tane aminosol var birde probiyotik kullanmadan başka antibiyotiğe geçmedim zaten sürekli o açıdan destekliyorum ancak kuşumda belirgin bir sindirimle ilgili rahatsızlığı olduğu aşikar

Oyla 0
Her antibiyotik sonrasinda 3 gun probiyotik ve multivitamin kullanilmali arkadasimizin dedigi gibi gecisler siralamali olmali ancak birkus icin 1 ay antibiyotik onerilmesine yorum yapamiyorum. Bu durum yarardan cok zarar diye dusunuyorum ilaca bunyesi alisan kus ileri zamanlarda ilac a tepki vermiyor bu tur ilaclar araliklarla ve gecisli kullanilmali

Oyla 0
ara vermeden kullanılmadı probiyotikte kullanıldı fakat veterinerler gerçekten anlamıyor ve kuşumun ne olduğunu sölemiyorlar bana

Oyla 0
İkisini anlamak için test yaptırmak gerekir. Kullandığınız ürün iyi bir ürün aslında.
Caremycin Kullanımı
Yeni bir ilaç geçmeden kuşun biraz toparlanmasını sağlayın derim. Mega için COXSIDIN gibi ürünler kullanılabilir ama veterinerden temin edebilirsiniz.
Kuşlarda Kuruma Hastalığı ve Tedavi Yöntemleri

*çok ara bir dışkı kuşunuzda ki. Buda bir çok rahatsızlığın olduğunu gösteriyor. Bu nedenle ilaç tek başına yeterli olmamış gibi görünüyor.

Oyla 0
Laboratuvar imkano maleseg yok veterinerlere gittim birden fazla test yapamadıklarını sölediler. İzmir ve istanbulda kuş veterineri varmış ancak şuan 20 yaş küçüğüm ve ailemde bu konuda desteklemediği için birde salgın var çok kötü dönem gidemiyorum. Test yaptırmak çok istiyprum ama malesrf imkanlar yok ve keşke kuşlara test yapabilen bir çok klinik olsa..

Oyla 0
Bursalı üyelerimizin bildiği veterinerler varsa yardımcı olacaklardır. Örneğin karaciğer, böbrek problemlerinde bu tip kireçli dışkılar gözlemlenebilir. Yanlış ilaç kullanımı ve oranlar doğru uygulanmadığında da sorunları çözmek için pek yeterli olmaz.

Oyla 0
Bursalı üyelerimizin bildiği veterinerler varsa yardımcı olacaklardır. Örneğin karaciğer, böbrek problemlerinde bu tip kireçli dışkılar gözlemlenebilir. Yanlış ilaç kullanımı ve oranlar doğru uygulanmadığında da sorunları çözmek için pek yeterli olmaz.
Peki.birde şimdi inşallah bu salgın kontrole alındığında Allah izin verirse istanbylda kuş veterineri var oraya gideceğim ancak şuan gidemem ve artık kafalarına göre ilaç yazan vetlerin ilaçları kullanıp kuşumu daha mı kötü yapıyorum bilmiyorum bile o yüzden en azındsn bu süreçte hastalığı yavaşlatacak hafifletecek önerileriniz var mı yani neler yapabilirim probiyotik kullanıyorum şuanda bunun dışında neler yapılabilir

Oyla 0
Düzenli kafes temizliği, taze iyi yıkanmış sebzeler verebilirsiniz. Örneğin antibiyotik etkileri olan taze kekik gibi. Nane, kekik taze asılarak verilebilir kafese haftada 1-2. Yumurta maması verebilirsiniz ama içerisinde yapay şekerli ürün olmaması lazım. Bu nedenle elinizde hazır bir markanın ürünü yoksa içerisine bebe bisküvisi katmayınız.
Bunun dışında bitki çayları kullanılabilir, bir program dahilinde vitamin takviyesi yapılabilir. Başka yapabileceğiniz bir şey yok şu aşamada.

Oyla 0
Düzenli kafes temizliği, taze iyi yıkanmış sebzeler verebilirsiniz. Örneğin antibiyotik etkileri olan taze kekik gibi. Nane, kekik taze asılarak verilebilir kafese haftada 1-2. Yumurta maması verebilirsiniz ama içerisinde yapay şekerli ürün olmaması lazım. Bu nedenle elinizde hazır bir markanın ürünü yoksa içerisine bebe bisküvisi katmayınız.
Bunun dışında bitki çayları kullanılabilir, bir program dahilinde vitamin takviyesi yapılabilir. Başka yapabileceğiniz bir şey yok şu aşamada.
Anladım teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Oyla 0
Bu arada buraya şunuda eklemek istiyorum kuşumda tıskırmalarda mevcut

Oyla 0
Üşütme ya da solunum yolu sorunları tiksirma sebep oluyor. Ciddi bir durumdur. Burun tıkanıklığı var mi

Oyla 0
Geri