Merhaba kuşum gagasını birbirine vuruyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Deniz37
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Deniz37

iyikus.com Üyesi
Gagasını birbirine çarptırıp ses çıkartıyor ve ağzını açıp dilini falan arada çıkarıyor ve öter gibi değil ötmeye çalışır gibi ses çıkartıyor yavru daha Bi şey olacak diye korkuyorum bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi

ilave olarak; ilaç kullandığınız sürece kafesten kum, gaga taşı, kalamar gibi kalsiyum kaynaklarını çıkarınız. bundan sonra veteriner müdahalesi gereken durumlarda mümkünse kuşlar konusunda daha tecrübeli bir hekim bulmaya çalışın

Oyla 0
ilave olarak; ilaç kullandığınız sürece kafesten kum, gaga taşı, kalamar gibi kalsiyum kaynaklarını çıkarınız. bundan sonra veteriner müdahalesi gereken durumlarda mümkünse kuşlar konusunda daha tecrübeli bir hekim bulmaya çalışın
Hocam bu veteriner tanıdık bir hekimdi kanatlı kuşlarla ilgili bilgi sahibi olduğundan eminim ancak yinede bu sitedeki değerli üyelerin ve tecrübeli yetiştiricilerin fikirlerine daha çok, güveniyorum veterinerin dedikleri işe yaramazsa bir daha götürmeyi düşünmüyorum.
Daha önce bu sorunlarla karşılaşmış ve tecrübe edinmiş insanların bilgilerinin daha faydalı olacağına inanıyorum
Çünkü burada para kazanmak için, değil yardımcı olmak adına yazıyorsunuz
O yüzden tekrardan sizlere teşekkür ederim ?

Oyla 0
Veteriner gözle görüyor ve elle de muayene ediyor. Biz burada sadece resimlere bakarak fikir yürütüyoruz ve ilaç vermeye, yazmaya da yetkimiz yok. Kendi kuşlarımdan kaçını tedavi ettim kendim de bilmiyorum ama başkasına tedavi vermek ağır bir sorumluluk. Hele uzaktan. Veterinerler zaman zaman büyük kuş küçük kuş dozlarını karıştırabiliyor. Teyit almakta yarar var. Dozları bilememeniz çok normal. Bizler de bazen bilemeyiz ama farklı etken maddeler ile bir fikrimiz oluyor.

Kuşunuz çok ciddi nezle olmuş. Ağır mukozası var o küçücük burnunda. Üşütmüş muhtemelen. Bu süreçte size verilen ilaçlar ile tedavisini yapın. Gözlerine de bulaşma riski oluyor bu durumlarda. Takip edin inşallah iyileşecektir. Kafesini eşyalarını hijyen tutmaya özen gösterin. Burnunu sürttüğü yerlerden tekrar mikrop alma ihtimali oluyor. Günlük hijyen temizliği yapmaya çalışın. Varsa diğer kuşlardan ayırın.

Oyla 0
Veteriner gözle görüyor ve elle de muayene ediyor. Biz burada sadece resimlere bakarak fikir yürütüyoruz ve ilaç vermeye, yazmaya da yetkimiz yok. Kendi kuşlarımdan kaçını tedavi ettim kendim de bilmiyorum ama başkasına tedavi vermek ağır bir sorumluluk. Hele uzaktan. Veterinerler zaman zaman büyük kuş küçük kuş dozlarını karıştırabiliyor. Teyit almakta yarar var. Dozları bilememeniz çok normal. Bizler de bazen bilemeyiz ama farklı etken maddeler ile bir fikrimiz oluyor.

Kuşunuz çok ciddi nezle olmuş. Ağır mukozası var o küçücük burnunda. Üşütmüş muhtemelen. Bu süreçte size verilen ilaçlar ile tedavisini yapın. Gözlerine de bulaşma riski oluyor bu durumlarda. Takip edin inşallah iyileşecektir. Kafesini eşyalarını hijyen tutmaya özen gösterin. Burnunu sürttüğü yerlerden tekrar mikrop alma ihtimali oluyor. Günlük hijyen temizliği yapmaya çalışın. Varsa diğer kuşlardan ayırın.
Dediklerinizi yapıcam günlük hijyen yapma konusunda inşallah dediğiniz gibi iyileşir

Oyla 0
Hocam merhabalar şimdi veteriner in vermiş olduğu ilaçları 12 saatte Bir vermeye devam etmekteyim fotoğraf yükleyecem bir kaç tane sanırım burun tıkanıklığı geçmiş ancak ağzıyla videoda ki sesi çıkarmayı artırdı ses çıkartıyor şuan ağzını açıp kapıyor yeme içmede sıkıntı yok dediğiniz gibi kafesini de dezenfekte ettim
Eskisine göre daha çok gözlerini yumuyor kafasını vücuduna sokup gözlerini kapıyor sürekli

Ekli dosyalar

• IMG_20210520_215512.jpg
    IMG_20210520_215512.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 7
  • IMG_20210520_215545.jpg
    IMG_20210520_215545.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 7
Oyla 0
Oyla 0
0.2ml şeklinde veriyor dün akşam 20.00 gibi başladı

hocam ilaçlı sudan enjektörle biraz çekip 0.1 ml kadar içirmeye çalışın. yarın öğleden sonraya kadar iyileşme belirtisi başlamazsa (en azından bu derece kötü olmamalı) hemen doksisiklin etken maddeli antibiyotik başlamak gerekebilir . bu tamamen benim subjektif görüşüm.

Oyla 0
hocam ilaçlı sudan enjektörle biraz çekip 0.1 ml kadar içirmeye çalışın. yarın öğleden sonraya kadar iyileşme belirtisi başlamazsa (en azından bu derece kötü olmamalı) hemen doksisiklin etken maddeli antibiyotik başlamak gerekebilir . bu tamamen benim subjektif görüşüm.
peki enrofloksasin e karşı direnç oluşmaması için kaç gün kullanmalıyız.

Oyla 0
doksimis veya monodoks verilebilir mi? hipradoksi bulunmuyomuş galiba. enrofloksasin ile beraber verilebilir mi bu ilaçlar

iki ilaç beraber verebilir ancak doz ayarlaması zordur. saat geç olduğu için de uyuyor olabilir, siz ilaçlı sudan şırıngayla biraz çekip verin bu gecelik.

Oyla 0
Merhaba kuşun problemiyle alakalı son gelişmeyi yazayım istedim öncelikle veteriner hekimin vermiş olduğu enrocid ve bromixi düzenli bir şekilde kullandım şimdi sadece bromix vermekteyim oda biraz burnu tıkalı olduğu için
Kuş maşallah çok hareketli ve o sesleri videodaki o dil, hareketlerini sadece uyurken yapıyor tamamen düzeldiğin de son durumunu yine buradan paylaşacam

Oyla 0
Geri