4 gun önce bir muhabbetkuşu aldım gayet sağlıklı görünüyordu eve geldik iki gundur ishal ve halsiz posuruk uyuyor halbuki yavru. Yardım edin lütfen. İlaç alabileceğim yer yok. Evde ne yapabilirm
merhaba yaklaşık 4 aylık gibi.Kaç aylık bu kuş ? Daldarı yemiyor. Normal yem bile yemiyor yemin içindeki nijerleri ayırıyor. Yemler hep eşeliyor döküyor aspur aldım onuda eşeliyor anlamadım ne oldu.
Ne olabilir ki iki günde 4 gün önce aldım canavar gibiydi.hangi ilacları öneriyoraunuz? Londrada yaşıyorum ben.petlere ilaç sordum hiç ilaç yok.merhaba yaklaşık 4 aylık gibi.
Kuşun dışkıları ne yazık ki oldukça kötü. Temin edeceğiniz ilaçlar veteriner kaynaklı olacağından mutlaka kontrole götürmelisiniz.
Okudum kafesim cok büyüktür iki günde bir temizliğini yaparken mısır geldiğinden beri hergun yapar oldum.almadan önce on dakika izledim en hareketli kuş oydu. Poposuna ayaklarına gözlerine gagasına baktım tertemizdi. Eve geldik iki gün gayet iyiydi bu son iki gün kötüleşti anlamadım.Kuşunuz yavru gördüğüm kadarıyla.
Ayrıca, Doğanay hocanın söylediklerine ilaveten;
Aşağıda ki konuyu da inceleyiniz lütfen
Eve Yeni Gelen Muhabbet Kuşu Ve İhtiyaçları
Evinize türlü gerekçelerle yeni bir aile üyesi almak isteyebilirsiniz. Bu hangi tür hayvan olursa olsun, hepsinin farklı ve temel olabilecek ihtiyaçları vardır. Örneğin "Eve Yeni Gelecek Muhabbet Kuşu" Soluğu herhangi bir petshopta almadan önce, yakın çevrenizde bu konuda deneyimli birisinden...iyikus.com
Hocam imkanım yok burda. Ne yapabilirim evde ? Elimde sadece bactrim şurup var türkiyeden getrdiğim işe yararmıkoksidyoz, ecoli türevi hastalıklarda bu tarz dışkılar olabiliyor lakin bu hastalıklar dışkı yorumlamayla net anlaşılamayacağından testler gerekiyor.
Anlamadım ölürmüBu kus 4 5 aylik fazlasini görmez
HAYIR YAŞ OLARAK.Anlamadım ölürmü
Hocam sorcam sorcam diyorum unutuyorum,bu Divitsol’u önerme sebebiniz nedir? Pektin içermesi mi?Şimdi öncelikle kuşunuzu kafesinde muhafaza edin ve sıcak ortamda dursun. Size ve evinize çok yeni ve doğal olarak hemen alışamaz. Kızıl dal darı mutlaka yer. Bulundurun. Divitsol premiks suyuna katın ama suyu yerde olsun. Oradan içsin. İçmez ise siz bir kaç damlar ağızdan vermelisiniz. Bu arada kabarma, öksürme, hapşırma ve halsizlik durumlarını da takip edin ve ilk fırsatta veteriner kuşunuzu görsün. Bu dışkı resimlerini de veterinere gösterin.
Hocam sorcam sorcam diyorum unutuyorum,bu Divitsol’u önerme sebebiniz nedir? Pektin içermesi mi?cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim fakat burda bulamiyorum hic kuslar icin ishalnilaci 25 mil uzaga bile gittim kus satan pet shoplara ama yok. Kus ureticisine sordum bilmiyorumki yesillik verme diyor ! Kus daha dort gun once geldi zaten ne yesilligi ? Birseyden haberleri yok bunlara yasayan bizimlenhasta olan olen gitsin modundalar. Anlamadim gitti o yuzden. Kusdan soguttular insani keske almasaydim diyorum hicbirini
Inanin bende bunlari yasayacagi tahmin etmiyordum kus sahiplenmeye karar verdigimde. Kac tane kus satan petshop gezdim en uzak 25 mil gittim dusunun yok kimsede . Ishal icin diyoruz suratimiza bakiyorlar bos bos. Yesillik vermeyin demekle kaliyorlar zaten vermiyorum.insan ilaclarini doktor yazmadam alamiyoruz turkiyedeki gibi.bir aydir basima agrilar girsi uykularim kaciyor. Bir canimi kaybettim zaten sebebini dahi bilmiyorum. Simdide buHavvanur hanım Londra da yaşıyorsunuz bu nasıl bir yokluk? Bir kez daha güzel ülkemin kıymetini anladım Zeytinburnunda bile iki sokak ötemde veteriner var ilaç herşey var, 3 sokak ötemde petshop var herşey var, internette istemediğiniz kadar ürün ilaç var 2 günde kargoyla geliyor Siz Londra da baya yokluk çekiyorsunuz anladığım kadarıyla neyse...
Elinizdeki bactrim şurubu kullanın faydası olucaktır. Tam dolu suluğa 6 damla ekleyin ve 3 gün kullanın. İlaçlı suyu 6 saatte bir mutlaka tazeleyin.. Üçüncü günün akşamı tekrar yazın. Kuşun genel durumunu ve dışkılarının resmini ekleyin ok.
Inanin bende bunlari yasayacagi tahmin etmiyordum kus sahiplenmeye karar verdigimde. Kac tane kus satan petshop gezdim en uzak 25 mil gittim dusunun yok kimsede . Ishal icin diyoruz suratimiza bakiyorlar bos bos. Yesillik vermeyin demekle kaliyorlar zaten vermiyorum.insan ilaclarini doktor yazmadam alamiyoruz turkiyedeki gibi.bir aydir basima agrilar girsi uykularim kaciyor. Bir canimi kaybettim zaten sebebini dahi bilmiyorum. Simdide bu
Normal sulukdan icmiyor su bile minik bardak gibi yemlik var onu koydum ondan iciyor. Yada ben veriyorum arada susuz kalmasin diye. Ilaci siringayla versem nasil vermeliyim. Sicak su torbasi koydum kafesin ustune sardim kusuHavvanur hanım Londra da yaşıyorsunuz bu nasıl bir yokluk? Bir kez daha güzel ülkemin kıymetini anladım Zeytinburnunda bile iki sokak ötemde veteriner var ilaç herşey var, 3 sokak ötemde petshop var herşey var, internette istemediğiniz kadar ürün ilaç var 2 günde kargoyla geliyor Siz Londra da baya yokluk çekiyorsunuz anladığım kadarıyla neyse...
Elinizdeki bactrim şurubu kullanın faydası olucaktır. Tam dolu suluğa 6 damla ekleyin ve 3 gün kullanın. İlaçlı suyu 6 saatte bir mutlaka tazeleyin.. Üçüncü günün akşamı tekrar yazın. Kuşun genel durumunu ve dışkılarının resmini ekleyin ok.
Normal sulukdan icmiyor su bile minik bardak gibi yemlik var onu koydum ondan iciyor. Yada ben veriyorum arada susuz kalmasin diye. Ilaci siringayla versem nasil vermeliyim. Sicak su torbasi koydum kafesin ustune sardim kusu
Tamamdir deneyeyim ama icmiyor sulukla . Yardimlariniz icin cok tesekkurlerİlacı şırıngayla falan vermeyin. Suyuna ekleyin kendi içsin. Ölçü olarak bir çay bardağı suya 6 damla eklenicek ok.