Mikostatin kullanalım mı?

Kuş Anasıı

Veteran
İlk yavrularımızdan (artık yavru değiller 2.5 aylık oldular) birinin dışkıları birkaç gündür bu şekilde. Dişi olanın (sağdaki) sanırım çünkü kabarma vs de görüyorum. Enerjisi yerinde. Mikostatin kullanmam gerekir mi?

Ekli dosyalar

• 7F46BA7B-04FD-4A7A-83E5-B74695E34838.jpeg
    7F46BA7B-04FD-4A7A-83E5-B74695E34838.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 24
  • 4F44A774-4DCC-4EBB-B4A6-32FF8E58A3AE.jpeg
    4F44A774-4DCC-4EBB-B4A6-32FF8E58A3AE.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:
5 gün yeterli olacaktır. Ağızdan 1 damla sabah akşam ya da suluğu ikikez tazelemek koşuluyla 8 damla civarı. 3. gün düzelmiş olması gerekir.

Komşumuzun jumbo muhabbet kuşları var, dışkısı bu şekildeymiş. Yeni konu açmak istemedim bu konuyla benzer olduğu için. Ne yapmasını önerirsiniz? Bende elektrolit var sıvı kaybettiği için ilk müdahale olarak onu verdik

Ekli dosyalar

• E6899A95-D454-4887-93E0-E737A2B69B11.jpeg
    E6899A95-D454-4887-93E0-E737A2B69B11.jpeg
    68.4 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
Komşumuzun jumbo muhabbet kuşları var, dışkısı bu şekildeymiş. Yeni konu açmak istemedim bu konuyla benzer olduğu için. Ne yapmasını önerirsiniz? Bende elektrolit var sıvı kaybettiği için ilk müdahale olarak onu verdik
Bu tip bir dışkı bozulan kursak mayasıyla alakalı oluyor genelde. Beslenme bozukluğu ya da kursak enfeksiyonlarından kaynaklı olabilir.

elinizde hangi ürün varsa fungostatin, mikostatin, triflucan, flagy hepsi iş görür. İlaç yerine kekikli çaylarda hızla toparlamasına katkı sağlar geçici olarak. Emin olunması gereken durum kaç gündür böyle. 1 günlük bir dışkı ise ilaç düşünülmemeli öncelikle. Bildiğiniz gibi flora kuvvetlendirmek gerekiyor.

elinizde hangi ürün varsa fungostatin, mikostatin, triflucan, flagy hepsi iş görür. İlaç yerine kekikli çaylarda hızla toparlamasına katkı sağlar geçici olarak. Emin olunması gereken durum kaç gündür böyle. 1 günlük bir dışkı ise ilaç düşünülmemeli öncelikle. Bildiğiniz gibi flora kuvvetlendirmek gerekiyor.
Tamamdır teşekkür ederiz ??

35 günlük yavrum her dışkı yaptığında sıvı da dışkılıyor. Dışkısı sıvı değil yani sürekli ikisini birlikte yapıyor. Çok durgun ve halsiz, uyukluyor, kuyruğu biraz aşağıda. Normalde kıpır kıpır olması lazım bu dönemde. Kardeşi öyle değil. Bir problem var mıdır? Uçmayı yeni öğrendiği için duvarlara tosluyor onla alakalı olabilir mi

Dışkıyla + idrar atması kabul edilebilir. Düzene oturacaktır zamanla. Çarpma kaynaklı sorunlar biliyorsunuz çok nadir gözlemlense de ihtimal daima verilmeli. Dal darısı var mıydı? Tam yem geçiş evresinde güçlük yaşıyabiliyorlar ve hasta gibi görünebiliyorlar :(

Dışkıyla + idrar atması kabul edilebilir. Düzene oturacaktır zamanla. Çarpma kaynaklı sorunlar biliyorsunuz çok nadir gözlemlense de ihtimal daima verilmeli. Dal darısı var mıydı? Tam yem geçiş evresinde güçlük yaşıyabiliyorlar ve hasta gibi görünebiliyorlar :(
Var var evet kafese koyuyorum her gün. Suyun da yerini buldu içiyor onu gözlemledim. Ama hiç sesi de çıkmıyor, çok durgun korktum bende. Diğeri kadar atik olmadığı için onu anne babayla bıraktım arada besliyorlar hala ? Dışkıyla idrarı her seferinde birlikte yapması garip geldi sormak istedim

yem yesin de toparlayacaktır diye düşünüyorum. Ekstradan b kompleks biraz yoğun verilmeli bu bebişlere. Gerekirse ağızdan, su ile seyreltilmiş 1-2 damla verilebilir.

yem yesin de toparlayacaktır diye düşünüyorum. Ekstradan b kompleks biraz yoğun verilmeli bu bebişlere. Gerekirse ağızdan, su ile seyreltilmiş 1-2 damla verilebilir.
Onu da soracaktım hatırlattığınız için teşekkürler. Tüyleri bayağı yolunmuş durumda ağızdan b kompleks vitamin verebilir miyim diye. Sabah vereyim. 2 günde bir versem uygun olur mu?

Normalde kafes dibinde peçete kullanmıyorum artık. Bugün Badem gözüme biraz durgun geldi peçete koyup dışkılarına bakayım dedim. Sabahtan beri sürekli bu şekilde sulu dışkıları. Tollyamin forte eklemiştim sularına, tazeleyip elektrolit mi versem?

Ekli dosyalar

• CF3DEAD8-510A-4AB5-A325-36FF6D278AA1.jpeg
    CF3DEAD8-510A-4AB5-A325-36FF6D278AA1.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 6
Şimdilik sorun yok diyelim. Ara ara sulu dışkı kabul edilebilir. Probiyotik ya da elektrolit vermek doğru olur ancak toplyamin içeriğinden kaynaklı gerek yok

Geri