Sanırım çoğu kişi kuşlarda görülen mikotik hastaliklardan mağdur, ben de kendimce bir araştirma içine girdim sizinle paylaşmak istedim Araştirdiktan sonra ilk iş kendi yemimin(sade akdari) resmini yakindan çektim ve yemde kabuğu çatlak olanlar, deforme olanlar, renk değiştirenler fark ettim.
Tüy dökülmesi ve kaşıntı sebebiyle x kuşta;
*Ağız ve kanat örneklerinde, 25°C de üreyen koloni Rhizopus sp.
*Ağız örneklerinde, 37°C de üreyen koloni Scopulariopis sp.
*Kanat örneklerinde, 37°C de üreyen koloni, Aspergilus flavus rastlanmış.
-En sık görülen granülamatöz mantar üremesine bağlı nefes borusundaki tıkanıklık nedeniyle solunum güçlüğü,
Boşluklu yapıya sahip olan hava keseleri mantarların yayılışını kolaylaştirmakta, hava keseleri akciğere bağlantılı olduğu için alt solunum yolunu etkileyerek tüm vücuda yayılmasına imkan vermektedir. (Alıntı)
Mikotik hastaliklari daha iyi tanimak, önlem almak, sorun karşısında eğer yemimizden emin olursak yukardaki belirtilerden kuşumuzda mantariyel hastalik dışındaki ihtimalleri değerlendirme açısından bize faydalı olabileceğini düşünüyorum. Son olarak en son aldığım yemimin resmini paylaşıyorum, siz neler göreceksiniz
Tüy dökülmesi ve kaşıntı sebebiyle x kuşta;
*Ağız ve kanat örneklerinde, 25°C de üreyen koloni Rhizopus sp.
*Ağız örneklerinde, 37°C de üreyen koloni Scopulariopis sp.
*Kanat örneklerinde, 37°C de üreyen koloni, Aspergilus flavus rastlanmış.
-En sık görülen granülamatöz mantar üremesine bağlı nefes borusundaki tıkanıklık nedeniyle solunum güçlüğü,
Boşluklu yapıya sahip olan hava keseleri mantarların yayılışını kolaylaştirmakta, hava keseleri akciğere bağlantılı olduğu için alt solunum yolunu etkileyerek tüm vücuda yayılmasına imkan vermektedir. (Alıntı)
Mikotik hastaliklari daha iyi tanimak, önlem almak, sorun karşısında eğer yemimizden emin olursak yukardaki belirtilerden kuşumuzda mantariyel hastalik dışındaki ihtimalleri değerlendirme açısından bize faydalı olabileceğini düşünüyorum. Son olarak en son aldığım yemimin resmini paylaşıyorum, siz neler göreceksiniz