Minik papaganimin hareketleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ruyaC.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ruyaC.

iyikus.com Üyesi
Arkadaslar merhaba. 1 bucuk 2 aylik oldugu soylenen bi gri sultan aldim dun. Kafeste durmak istemiyor daha bebek oldugu icin kiyamiyoruz bizde surekli cikariyoruz. Yem cok yemedi bende yumurta mamasi yaptim koydum biraz onu kemirmeye basladi. Sorum su ki omzumda ustumdeyken kafasini sık sık agzima dogru dayiyo gagasiyla minicik bebek kus sesleri cikararak agzimi gagaliyor acitmadan. Bu acaba annesini aradigindan midir ne yapmam gerekir? Ozel olarak yapabilecegim bir sey var mi?

Genelde bu davranışı sergilemiyor sultanlar. İlgi duyuyor olabilir :) Kimi kuş dudak, kimisi kulak ve küpe bazıları da saç takık olabiliyor :)

Tekrardan yazmak istiyorum. Benim minik oglus surekli agizdan beslenmek istiyor. Yavru kuslarin annelerine yaptigi hareketi yapiyor yuzume yaklasinca ve o bebek seslerini cikarip bagiriyor agzini aciyor. Ne yapabilirim 😔

Tekrardan yazmak istiyorum. Benim minik oglus surekli agizdan beslenmek istiyor. Yavru kuslarin annelerine yaptigi hareketi yapiyor yuzume yaklasinca ve o bebek seslerini cikarip bagiriyor agzini aciyor. Ne yapabilirim 😔
Bazı yavru Papağanlar üreme yaşına gelsede elle beslenmek ister 😂
Arkadaşımın 25 tane papağanı vardı a21 maması ile besliyordu uzun bir süre mamayı istediler 😐 zor birakirmisti simarmaya müsait kuşlar
Yem yiyor ise belli bir süre sonra o huyundan vazgececektir
Siz oyoe yaptığı Zaman ilgilenmeyin☺️ ümidi kesince anlayacaktır

Bazı yavru Papağanlar üreme yaşına gelsede elle beslenmek ister 😂
Arkadaşımın 25 tane papağanı vardı a21 maması ile besliyordu uzun bir süre mamayı istediler 😐 zor birakirmisti simarmaya müsait kuşlar
Yem yiyor ise belli bir süre sonra o huyundan vazgececektir
Siz oyoe yaptığı Zaman ilgilenmeyin☺️ ümidi kesince anlayacaktır
Ay onu o halde gorunce icim sizliyor dayanamiyorum oyle tatliki cikardigi seste. 🤭 bizimki biraz simarik ve ilgi delisi olcak sanirim belli oldu 🙈 tesekkur ederim dediginiz gibi yapayim o halde alismamasi icin. 🙏

Papağan deneyimim olsun istiyorum ama korkuyorum da😂baş edemem diye
Ben hicbisey bilmeden aldim. Iste sizlere soruyorum burda en ufak seyi bile 🙈 Evde kendimize bi dost istiyoduk ama boyle elimizle sevebilecegimiz. Kedi kopek istemiyorum e muhabbet kuslari sevdirmiyo ozaman papagan alalim dedik oylece basladi macera 🤭

Ben hicbisey bilmeden aldim. Iste sizlere soruyorum burda en ufak seyi bile 🙈 Evde kendimize bi dost istiyoduk ama boyle elimizle sevebilecegimiz. Kedi kopek istemiyorum e muhabbet kuslari sevdirmiyo ozaman papagan alalim dedik oylece basladi macera 🤭
Yeni yeme düşmüş muhabbet kuşu da çok güzel sevdirir
Ben sahiplendirdiklerim aylar gecmesine rağmen beni unutmadı ☺️
Anacığıni tanıyor musun sen diyorum
Biri konuşuyor diğeri ise taklid yapıyor 😁
Başka ailelerdeler ama gözlem altındalar 😄
Bu seferde 6 tane yavru geliyor onları kime vericem hiç bir fikrim yok 😃

Yeni yeme düşmüş muhabbet kuşu da çok güzel sevdirir
Ben sahiplendirdiklerim aylar gecmesine rağmen beni unutmadı ☺️
Anacığıni tanıyor musun sen diyorum
Biri konuşuyor diğeri ise taklid yapıyor 😁
Başka ailelerdeler ama gözlem altındalar 😄
Bu seferde 6 tane yavru geliyor onları kime vericem hiç bir fikrim yok 😃
Masallah 💜 evet cok guzel oluyor 10 sene besledim bende omzumda disari cikiyoduk balkonda birlikte cay iciyoduk 🤭 yavrular insallah cok guzel yerlere gider 🙏🐤

elle besleme maması alıp ya da kendiniz hazırlayıp
kaşıkla sunabilirsiniz.

Bu arada oglum tuylerini duzelttigi zaman bulundugu yerde hep boyle kepek gibi seyler oluyor nedir bu ne yapmam gerekir?

Ekli dosyalar

• 16726729674404848503169095195026.jpg
    16726729674404848503169095195026.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 1
Bu arada oglum tuylerini duzelttigi zaman bulundugu yerde hep boyle kepek gibi seyler oluyor nedir bu ne yapmam gerekir?
bunlar tüy kapsüllerinin parçaları. Tüy dönemlerinde özellikle sıklıkla gözlemlenir. Banyo ve bu süreçte b kompleks vitamin katkılarını öneririm.

Bu durumda güzel bir banyo işi çözecektir
Bu kepekler sürekli olur sorun olacak bir şey değil
Aslinda bugun ispanak yikarken yanimdaydi ve bi kac defa suyun altina girme denemesi yapmaya kalkti ben yaptirmadim acikcasi usur diye. Kurutmaya kalksam nasil kurutcam daha minik ya usumesinden korkuyorum

Geri