Suyun kaynamasını beklerken bende kaynadım resmen

O kısmı keseydin ya

Normal çay gibi demleniyormuş demekki, suyla beraber kaynatılmıyormuş öğrendiğimiz iyi oldu.
Yalnız faydalarından pek bahsetmemişsin, o kısmada ben katkıda bulunayım;
➥ Kekiğin besin değeri çok yüksektir. Bir çok vitamin ve mineral içeren bu şifalı bitki; potasyum, magnezyum, demir, selenyum ve kalsiyum açısından son derece zengindir. Bol miktarda C, A, K, E vitaminleri içeren kekik ayrıca harika bir beta-karoten, folik asit ve B-kompleks vitaminleri kaynağıdır.
➥ Kansere karşı koruyucudur. Kanser hücrelerinin daha geniş alanlara yayılmasını engeller. Bileşenlerinde bulunan ursolik asit, oleanolik asit, lutein, beta-sitosterol ve karvakrol sayesinde kanser hücrelerinin oluşumunu durdurur.
➥ İltihabı önler. Pek çok iltihap oluşumunu baskılar.
➥ A ve C vitaminleri açısından eşsiz bir kaynak olarak, bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle soğuk havalarda kuşların solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanmasını önler. İnflamatuar etkileri sayesinde hastalıklara karşı korur.
➥ Sindirim sistemi sorunlarını giderir. Toksinlerin ve zararlı maddelerin yok edilmesine katkıda bulunur, sindirim sistemi için çok faydalıdır. Düzenli olarak tüketilen kekiğin çayı, hazımsızlık, gaz, şişkinlik gibi mide-bağırsak şikayetlerini azaltır. Ayrıca bağırsak kramplarını hafifletir.
➥ Antiseptik, antibakteriyel ve antiparaziter etkisi vardır.
➥ Düzenli olarak az miktarda kekik kullanmak; astım, soğuk algınlığı, kanser, tümör gibi hastalıkların gelişmesini engeller...