Misafir kuşta bit

Harlequin

Forum Sakini
Merhabalar.
Bir akrabamız yolculuk dolayısıyla muhabbet kuşunu bize bıraktı. Bugün farkettim ki küçük 2-3 tane siyah bit vardı, hemen tülünü çöpe attım. Kafesini yıkadım. İlk amacım bu kuşu kurtarmak. Ama aklıma takılan farklı şeyler de var;
Bambu ile aynı odadaydı ama aralarında mesafe vardı. Bambu'ya da geçmiş midir?
Paşa farklı bir odada Paşa'ya da geçmiş midir?(Paşa'ya iki ayda bir dış parazit damlası yapılıyor ensesine)
Çok korktuğum bir durum ilk defa karşılaşıyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Hemen bu spreyden aldım. Başka yapmam gereken ne var acaba?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210912_172313_com.dmall.mfandroid_edit_172477336400764.jpg
    Screenshot_20210912_172313_com.dmall.mfandroid_edit_172477336400764.jpg
    130.1 KB · Görüntüleme: 7
Spreyleri genelde tavsiye etmiyoruz ama ardap en kalitelisi ve etkilisi olduğu için dikkatlice kullanılabilir. Spreyi sıkarken 20-30 cm uzaktan sıkın. Ve kuşun yüzüne kesinlikle gelmesin. İki kişi yaparsanız daha rahat sıkarsınız. Bir kişi kuşu kafasını koruyacak şekilde tutup kanatlarını açar, diğer bir kişide uzaktan püskürtür...

Bundan daha kolayı ve daha etkiliside vilmectin kullanmak. Kuşun ensesine deriye temas edicek şekilde bir damla vilmectin damlatın. Bir iki dakika ilacın deriden emilmesini bekleyip kuşu bırakın. İşlem bu kadar..

Ayrıca bu kadar panik yapmanızada gerek yok :) Kuşlar bir birleriyle temas etmediyse diğer kuşlarınıza geçmez merak etmeyin ;)

Spreyleri genelde tavsiye etmiyoruz ama ardap en kalitelisi ve etkilisi olduğu için dikkatlice kullanılabilir. Spreyi sıkarken 20-30 cm uzaktan sıkın. Ve kuşun yüzüne kesinlikle gelmesin. İki kişi yaparsanız daha rahat sıkarsınız. Bir kişi kuşu kafasını koruyacak şekilde tutup kanatlarını açar, diğer bir kişide uzaktan püskürtür...

Bundan daha kolayı ve daha etkiliside vilmectin kullanmak. Kuşun ensesine deriye temas edicek şekilde bir damla vilmectin damlatın. Bir iki dakika ilacın deriden emilmesini bekleyip kuşu bırakın. İşlem bu kadar..

Ayrıca bu kadar panik yapmanızada gerek yok :) Kuşlar bir birleriyle temas etmediyse diğer kuşlarınıza geçmez merak etmeyin ;)
Bit olduğunu görünce istemsiz çok tedirgin oldum. Bitler yürüyüp Bambu ve Paşa'ya gider mi diye düşündüm. ? Teşekkür ederim.
Paşa’ya iki ayda bir dış parazit damlası yapıyor veteriner. Bu damla vilmectin ile aynı mıdır?

Bit olduğunu görünce istemsiz çok tedirgin oldum. Bitler yürüyüp Bambu ve Paşa'ya gider mi diye düşündüm. ? Teşekkür ederim.
Paşa’ya iki ayda bir dış parazit damlası yapıyor veteriner. Bu damla vilmectin ile aynı mıdır?

Muhtemelen aynı :)

Bitler kisa sürede çok yol katediyorlar. Bu nedenle ilaclama tüm kuşlara yapılmalı. Siyah bitlere vilmectin çok etkilidir

Bitler kisa sürede çok yol katediyorlar. Bu nedenle ilaclama tüm kuşlara yapılmalı. Siyah bitlere vilmectin çok etkilidir
Şimdi evdeki tüm kafesleri deterjanlı suyla güzelce yıkadım. O spreyi dip bucak her yere sıktım. Kuşların kanat altına sıktım. Yarın ilk işim vilmectin alıp enselerine damlatmak olacak. Teşekkür ederim.

Merhabalar ?
Ben dün evdeki tüm kuşların ensesine vilmectin damlattım. Benim kuşlarda bir sıkıntı yok. Misafir minik kuşun ikinci doz vilmectin'e ihtiyacı olur mu acaba? Veteriner ile görüştüm tek doz yeterli dedi ama bazı yerlerde de iki doz olması gerektiği yazıyor. Bilemedim. Sizin de fikrinizi almak istedim. Bir an önce kurtulsun bu dertten minik kuzum.

Tek doz yeterli kesinlikle ancak gerek görürsen 10-12 gün sonra 1 kez daha uygulayabilirsin. Kesin bilgidir tek dozun yeterli olması. Eskiden öyle kullanıyorduk ancak araştırmalar sonrası tek doz uygun görünüyor.

Tek doz yeterli kesinlikle ancak gerek görürsen 10-12 gün sonra 1 kez daha uygulayabilirsin. Kesin bilgidir tek dozun yeterli olması. Eskiden öyle kullanıyorduk ancak araştırmalar sonrası tek doz uygun görünüyor.
Tamamdır çok teşekkür ederim. Dayıma da sordum ben hiç bit olayı yaşamadım ama tek doz yeter bence dedi. O zaman pek güvenemedim:D

Geri