Monodoks kapsül ilaç hakkında

Şimal_yıldızı

Forum Sakini
Merhaba, erkek kuşumun solunumla ilgili sorunu var, tahminimce astım, doksisiklin etkenli ilaç kullanmak gerekirmiş, monodoks kullanan oldu mu, yorumları nelerdir, olumlu veya olumsuz gelişme oldu mu?

Forumda kullanan var diye biliyorum. Ben kullanmadığım için yorum yapmak istemem. Etkili olacaktır ama :)

Oyla 0
Oyla 0

Videoyuda ekleyeyim, birini hareketli olduğunu belirtmek için attım, diğeride hastalık belirtisi olan video, sık sık yapıyor bunu
Üstteki videoda az biraz belli oluyor, fakat onu sık sık yapıyor, gagasını açıp sanki burnunu açıyor gibi, gece uyurkende tık tık ses geliyor bazen burundan

Oyla 0
Kuşta solunum sorunu olduğu net. Birde dışkılara bakalım farklı hastalık belirtileri varmı. Ona göre solunum sorununun hangi hastalıktan kaynaklandığını anlamaya çalışalım. Daha sonra monodoksun kullanılıp kullanılmayacağını nasıl kullanılıcağını falan yazarız ;)

Oyla 0
Kuşta solunum sorunu olduğu net. Birde dışkılara bakalım farklı hastalık belirtileri varmı. Ona göre solunum sorununun hangi hastalıktan kaynaklandığını anlamaya çalışalım. Daha sonra monodoksun kullanılıp kullanılmayacağını nasıl kullanılıcağını falan yazarız ;)
Çok teşekkür ederim, solunum sorunları kuş nezle grip soğuk algınlığı gibi bir hastalığa yakalanınca umursanmazda mı ortaya çıkar, pet shopta hasta olmuşta umursanmamış acaba

Oyla 0
Ek olarak su içince yutuyor ama gagasını kapatmak yerine ses çıkarıyor ve gagasını açıp kapatıp sanki hala ağzında su varmışta yutuyor gibi yapıyor

Oyla 0
Çok teşekkür ederim, solunum sorunları kuş nezle grip soğuk algınlığı gibi bir hastalığa yakalanınca umursanmazda mı ortaya çıkar, pet shopta hasta olmuşta umursanmamış acaba

Solunum sorununun birçok farklı sebebi var. Bakteriyel enfeksiyonlar, aspergillosis gibi mantar enfeksiyonları, hava kesesi parazitleri, protozalar hepside solunum sorununa sebebp olabiliyor.. Tek bir hastalık etkeni değil yani. Solunumu etkileyen hastalığı ortaya çıakrmak lazım...

Oyla 0
İlk yaptığı dışkı bu şekilde, çift kuşlar o yüzden başladında duruyorum hangisini hangisi yapıyor diye
İkinci dışkı bu şekilde, ek olarak eşinin dışkı fotoğrafı gerekir mi, kuş ilk geldiğinde de vardı solunum sıkıntısı fakat isterseniz atabilirim

Ekli dosyalar

• IMG_20210719_235242.jpg
    IMG_20210719_235242.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 6
Oyla 0
Geri