Iyi geceler .Daha önce yavru aldığım muhabbet kuşum mavisim 1 yaşındaki oğlu ile aynı kafeste duruyordu .Yavru almayi dusunmuyordum. Yavruluk takılı olmadığı için içim rahattı. kafes dibine yumurtlamis .Ne yapmalıyım? Yavru olursa sakat olur mu ?
Sakat olma ihtimali değildeIyi geceler .Daha önce yavru aldığım muhabbet kuşum mavisim 1 yaşındaki oğlu ile aynı kafeste duruyordu .Yavru almayi dusunmuyordum. Yavruluk takılı olmadığı için içim rahattı. kafes dibine yumurtlamis .Ne yapmalıyım? Yavru olursa sakat olur mu ?
Siz görmeden çiftleştiler ise yumurtalar için yarın müsait olursanız kafesinize göre yuvalık temin ediniz yumurtalar için.Suan yumurta üstüne yatıyor yuvaligim yok elimde .ne yapabilirim?
Yumurta için ise Tedbir amaçlı geceyi çıkarmak için, Kafesinizin tabanına sığacak büyüklükte hafif ortası çukur olan bir kap koyun. Yalnız hem yumurta hemde kuşun içine oturup kuluçkaya yatabileceği şekilde ve altına ise Mısır granülü varsa serpiştiriniz. Yarın ise yavruluğu kuluçkası ile birlikte temin edebilirsinizSuan yumurta üstüne yatıyor yuvaligim yok elimde .ne yapabilirim?
Eğer dişi kuş boş yada dolu yumurta bilemiyoruz neticede ama kuluçkaya yatıyor ise dişi kuş. Erkek onu bekleyecektir. Saldırgan be asabi değilse tabi eşine karşı. Bir sorun teşkil etmez. Lakin dediğim gibi günü kurtarmak amaçlı yumurtayı ve dişiyi sağlama alın siz tedbir olsun. Yarın yuvalığı alırsınız. Tabi yinede gözünüze iliştikçe kontrol edin siz eşleri ve yumurtayı.Peki.Erkegi ayırmıştım onu tekrar kafese koymalimiyim ?
Ayrıca o sizin gözlemlediğiniz anlık olmasın yani kavga etmeden ziyade bazen birbirlerine karşı gagaları ile vurabiliyorlar kızdıkları için. Aşırı değilse tabi.Ciftlesme gözlemlemedim ama erkek yem kusup besliyordu disiyi.Ama tuhaf şekilde disiye vurduğunu rahatsız ettiğine gözlemledim o yüzden 2 gün ince ayırmıştım kuşları. Disi rahat etsin diye .yem bile yedirmiyordu.
Estağfurullah yardımcı olmak mutlu ediyor beniCok sagolun zaman ayırdınız