Muhabbet kuşları sahiplerini tanır mı?ve Sizce ne kadar zekiler?

Tunahan A.

iyikus.com Üyesi
Merhabalar şu ana kadar beslediğim kuşların tümü cana yakın ve herkesin eline koluna giden kuşlardı.Sizce bu sahiplerini tanıyamadıklarının bir göstergesi mi?
Yada sandığımız kadar zeki kuşlar değiller mi?

Genel anlamda bağlı değiller büyük papağanlar kadar. Sadece ilgiyle doğru orantılı, hoşa giden davranış sergiliyor gibiler. Kisa süre de unutuyorlar ya da küsüyorlar

Merhabalar şu ana kadar beslediğim kuşların tümü cana yakın ve herkesin eline koluna giden kuşlardı.Sizce bu sahiplerini tanıyamadıklarının bir göstergesi mi?
Yada sandığımız kadar zeki kuşlar değiller mi?
Her kuş için geçerli midir bilmiyorum ama benim muhabbet kuşlarım beni ve sesimi tanıyor. 10 gün ayrı kaldığımız dönemde beni unutmamışlardı ve başkasına emanet ettiğim için küsmüşlerdi. 2 gün sonra eskiye döndük. Benim sesime verdikleri tepkiyi evdekilere vermiyorlar mesela ? Diğer odadan çağırdım an gelirler ama başka biri çağırınca gitmezler. Ben odaya girince kafesten çıkmak için türlü oyunlar yapıyorlar ama başkalarına yapmıyorlar bunu

Son düzenleme:
Benim kız kafes dışındayken herkese gider. Ama ben ve oğlum yan yanaysak oğlumu tercih ediyor ?
Elimize aldığımızda asla bağırmaz sevdirir kendini bize ama veterinere gittiğimizde veteriner daha eline alır almaz avaz avaz bağırmaya başladı, yıktı ortalığı.
Neden o kadar çok bağırdı dedim, tanımadığı için yabancı birinin onu eline almasından hoşlanmadı dedi. ?

benim erkek kuşum geleceğim saati biliyor, apartmanın dış kapı sesinden daha daire kapısını çalmadan başlıyor ötmeye. eşiyle yalnız bıraktığım zamanlarda oldu. Döndüğümde hemen tanıyor ve sevinç çığlığı var cikk diye. her zaman çıkartmıyor eşi yokken salıncağı takarken çıkarırdı. bir buçuk yıldır bende 1 aylıkken almıştım. korkum dişi alırsam konuşmayı unutur mu, bana olan ilgisi azalır mıydı. tabii ilgi azalması var ama kafes dışına salınca eskisinden bana karşı daha ilgili ve konuşmayı unutmadı. Dişi kuşun bir çeşit ötüşünü de kopyaladı. gerçekten taklit seste inanılmaz başarılar.

benim erkek kuşum geleceğim saati biliyor, apartmanın dış kapı sesinden daha daire kapısını çalmadan başlıyor ötmeye. eşiyle yalnız bıraktığım zamanlarda oldu. Döndüğümde hemen tanıyor ve sevinç çığlığı var cikk diye. her zaman çıkartmıyor eşi yokken salıncağı takarken çıkarırdı. bir buçuk yıldır bende 1 aylıkken almıştım. korkum dişi alırsam konuşmayı unutur mu, bana olan ilgisi azalır mıydı. tabii ilgi azalması var ama kafes dışına salınca eskisinden bana karşı daha ilgili ve konuşmayı unutmadı. Dişi kuşun bir çeşit ötüşünü de kopyaladı. gerçekten taklit seste inanılmaz başarılar.
konuşmayı öğrenen daha doğrusu taklit ettiği kelimeleri genelde unutmuyorlar :D Eğer kalıcı öğrenmişse ve size karşı en tanımlayıcı kelimesi neyse onu söylemeyi seviyorlar. Benim kuşta öyle :) Eşlememe rağmen yıllardır beni her gördüğünde aşkuşumla başlar

Sandığımızdan daha zekiler o zaman?

Geri