Muhabbet kuşlarım kafes tabanındaki kağıtları kemiriyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan birds388
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

birds388

Forum Sakini
İyi günler merhaba
Dişi kuşum 7 8 yaşlarında solunum sıkıntısı var yaklaşık 1.5 yıldır ilaç kullandım ama geçmedi bu şekilde idare ediyoruz sorun şu ki kafesin tabanına tel koymama ragmen bir şekilde kağıtları küçük küçük kemirip aynı yere atıyor erkek kuşumda yapıyor ama daha az
kafeste herşeyleri var kalamar kemiği iplikli oyuncak kum gaga taşı onlara bakmıyorlar bile
Kemir mesin diye dışarı salıyorum bu seferde kuytu bir köşe buluyor orada biseyler yapıyor kemirmeye çalışıyor erkek kus bu süreçte bunları yapmıyor
Yani bu durum bir aydır var ve yuvalık taksam hem yaşlı hem hasta bu hareketleri neden yapıyor olabilir nefes nefese kalmasına rağmen bu hareketleri yapıyor kendini yoruyor bu arada kuşum bu zamana kadar hiç yumurta yapmadı (not:kuytu köşe dedigim mesela yastık dikili dururkan arasinda oluşan küçük boşluk oralara giriyor kemiriyor)
Sizce mineral eksikliği falan mı yoksa yuvalık mı takmaliyim

Yuva kurma isteği diye düşünüyorum
Ciflesme oluyor mu ? Eşler mi?
Erkek kus boyle gozlerinin irisini küçültüp kafasını sürekli oynatarak değişik ötüp bazen dişi kuşa besliyor ama dişi kuş çok karşılık vermiyor bazen veriyor birde erkek kuş sürekli dişi kuşun kuyruğunu çekiyor dişi kuşta çok kızıyor ama hiç kavga etmiyorlar suanda bile kemiriyor kağıtları bide garip bi ses çıkarıyor kemirirken benim kuşlarım hic yavrulamadigi için kızgınlık belirtilerini bilmiyorum

Erkek kus boyle gozlerinin irisini küçültüp kafasını sürekli oynatarak değişik ötüp bazen dişi kuşa besliyor ama dişi kuş çok karşılık vermiyor bazen veriyor birde erkek kuş sürekli dişi kuşun kuyruğunu çekiyor dişi kuşta çok kızıyor ama hiç kavga etmiyorlar suanda bile kemiriyor kağıtları bide garip bi ses çıkarıyor kemirirken benim kuşlarım hic yavrulamadigi için kızgınlık belirtilerini bilmiyorum
Anladım kızışma belirtileri bunlar yuvalık yakın üreme olmasa bile yuvalıkta vakit geçirir yuvaligi kemirir

Anladım kızışma belirtileri bunlar yuvalık yakın üreme olmasa bile yuvalıkta vakit geçirir yuvaligi kemirir
Evet daha once taktigimda yuvaliğın yuvarlak giriş kısmını kemire kemire büyütmüştü ozaman takıyorum yuvalığı teşekkür ederim yardımlarınız için:)
Aslında bir sorum daha var gaga taşı taktigimda bir günde bitiriyorlar surekli almasına alırım da solunum sıkıntısına toz zarar veriyor bence daha sert bi gaga taşı arıyorum bildiğiniz bir marka var mı yani çabuk ufalanmayan olsa iyi olacak

Gaga taşını oyuzden bu süreçte kullanmadım bir ay olmustur kalamar var kafeste kum taşı var yuvarlak birde ayrı yeten karışık kokulu bi kum aldim mamalikla koydum onuda seviyorlar gaga taşı gerekli mi yinede

Evet daha once taktigimda yuvaliğın yuvarlak giriş kısmını kemire kemire büyütmüştü ozaman takıyorum yuvalığı teşekkür ederim yardımlarınız için:)
Aslında bir sorum daha var gaga taşı taktigimda bir günde bitiriyorlar surekli almasına alırım da solunum sıkıntısına toz zarar veriyor bence daha sert bi gaga taşı arıyorum bildiğiniz bir marka var mı yani çabuk ufalanmayan olsa iyi olacak
Ben toplu almıştım bir saniye hemen ismini bulup yazicam çok sert baya zorlanıyorlar benim kuşlarım ☺️

Ekli dosyalar

• IMG-20221011-WA0005.jpg
    IMG-20221011-WA0005.jpg
    133.5 KB · Görüntüleme: 3
Böyle durumlarda çayır otu diye satılan uzun tavşan altlarına serilen otlardan ya da türevi bir ürüne yönlendirmek gerekiyor. Ek olarak kemirmesi için rendelenmemiş tüm havuç asmak, ahşap parçaları asmak da iş görür. Yaşından dolayı yuvalık öneremiyorum maalesef

Böyle durumlarda çayır otu diye satılan uzun tavşan altlarına serilen otlardan ya da türevi bir ürüne yönlendirmek gerekiyor. Ek olarak kemirmesi için rendelenmemiş tüm havuç asmak, ahşap parçaları asmak da iş görür. Yaşından dolayı yuvalık öneremiyorum maalesef
Hocam bende vakit geçirmesi için yuvalık olabilir dedim ama yumurta yapma ihtimali var mı bu durumda ?

Yumurta yapacağını sanmıyorum hocam çünkü 6 yıldır kuş bende hiç yumurta yapmadı gerçi bu kağıt kemirme huyu ilk oldu bilemiyorumda özel muhabbet kuşları için kemirecegi tel tel oyuncak seklinde bi ip aldim ilk baslarda cok oyalaniyordu onunla şimdi bıraktı daha cok yeme isteginden ziyade hunharca kemirme istegi var yemi bile agzinda çatır çatır yaptırıyor gaga tasini yarım gunde un ufak ediyor takınca sert biseyler arıyor sanki

Ahşap parçaları, tam havuç (kemirmesi için + yiyecektir de), bulunabilirse çayır otu gibi ürünler kullanınız. İpler küçük çaplı yardımcı olur sadece
getreide-kuru-kemirgen-cayir-otu-350g-yemler-getreide-13817-11-B-800x600.png
bu tip bir ürünü kast ediyorum. Markası fark etmez, Komple kafes tabanına seriyorsunuz ve kuş bunu kemirmekle zaman geçiriyor, aynı zamanda rahatlıyor.
ddd.jpg

Son düzenleme:
Ahşap parçaları, tam havuç (kemirmesi için + yiyecektir de), bulunabilirse çayır otu gibi ürünler kullanınız. İpler küçük çaplı yardımcı olur sadece
Ekli dosyayı görüntüle 26251
bu tip bir ürünü kast ediyorum. Markası fark etmez, Komple kafes tabanına seriyorsunuz ve kuş bunu kemirmekle zaman geçiriyor, aynı zamanda rahatlıyor.
Ekli dosyayı görüntüle 26252
Tamamdır hocam teşekkür ederim temin edeceğim bu ürünü

Bu durumda ben olsam en büyüklerinden bir yuvalık takarım.. Büyük boy olması önemli hem içerisi daha havadar olur, hemde kuş rahat hareket eder.. Ekstra hava delikleride açarım tabiki.. Yuvanın içine talaş, mısır granülü ve doğanayın önerdiği otlardanda olabilir koyarım.. Ben yaşına takılmıyorum benimde 8-9 yaşına kadar hiç yumurtlamamış yuvalık görmemiş kuşum vardı.. Birden kızgınlık yumurtası yapmaya başlamıştı yuvalık takmıştım baya vakit geçiriyordu yuvalıkta :)

Bu durumda ben olsam en büyüklerinden bir yuvalık takarım.. Büyük boy olması önemli hem içerisi daha havadar olur, hemde kuş rahat hareket eder.. Ekstra hava delikleride açarım tabiki.. Yuvanın içine talaş, mısır granülü ve doğanayın önerdiği otlardanda olabilir koyarım.. Ben yaşına takılmıyorum benimde 8-9 yaşına kadar hiç yumurtlamamış yuvalık görmemiş kuşum vardı.. Birden kızgınlık yumurtası yapmaya başlamıştı yuvalık takmıştım baya vakit geçiriyordu yuvalıkta :)
Aslında yumurtası olsun çok istiyorum ama solunum sıkıntısı ile birleşince zorlanır diye korkuyorum önerilerinizi dikkatle alacağım teşekkürler

Geri