Muhabbet kuşlarım yavru yapmıyor

Mustafamert

iyikus.com Üyesi
Dişi muhabbet kuşum yaklaşık 1 aydır yuvaya giriyor ilk zamanlarda yuvaya girdiği günlerde talaş koymuştum hepsini tek tek dışarı atmıştı ama şimdi yuvada hiç bir şey yok arada dişi yere inip kafesin altındaki kağıtları kemiriyor ama yuvada hiç kağıt görmedim ve çiftlestiklerinide hiç görmedim yavru yapmaları için ne yapmam lazım?

Dişi muhabbet kuşum yaklaşık 1 aydır yuvaya giriyor ilk zamanlarda yuvaya girdiği günlerde talaş koymuştum hepsini tek tek dışarı atmıştı ama şimdi yuvada hiç bir şey yok arada dişi yere inip kafesin altındaki kağıtları kemiriyor ama yuvada hiç kağıt görmedim ve çiftlestiklerinide hiç görmedim yavru yapmaları için ne yapmam lazım?
Erkek kuşunuz hazır değil gibi yorumlardan anladığım kadarıyla diside sıkıntı yok. Yinede @Muratsani dediği gibi resim atarsanız daha iyi olur iki kusunda cere kısımları görünecek şekilde de ekleyebilirsiniz iyi olur

Oyla 0
Resimde flash falan var mı acaba ikiside dişi görünüyor erkek kuşun ceresini flashsiz daha net cekermisiniz

Oyla 0
Yani daha önce paylaştığınız fotoğraflarda erkek kuşunuz vardı. Bu görselde ışık yanılması olabilir tabi.

Bunlardan ziyade... Bazı kuşlar sığınma yeri olarak yuvalıpı belirleyebiliyor. Stresz korku anında yuvalık onlar için korunaklı bölge olabiliyor.

Haricinde, hazırlık yapması iyi birşey. Aralarında yem kusma, yakın davranışlar, kaşıma vb. durumların aksi yoksa eğer, gerisi zamanla alakalı. Bazen hazırlık aşamasında tüye de girebiliyorlar...Bu da etkiliyor durumu. Telefonunuzdan kuş sesleri açarak destek verebilirsiniz eğer sağlıkla alakalı problemleri yok ise... Multivitamin desteği de verebilirsiniz bu süreçte...

Mama, taze sebze meyvelerle beslenme durumlarını doğal ve etkili şekilde iyileştirebilirsiniz. Kullandığınız nijer gibi tohum oranlarını kısa süreliğine 2 katına çıkarabilirsiniz...

Haricinde ayırma yöntemi gibi bi yöntemde denenebilir...

Oyla 0
aynısı annemlerin kuşunda da var. dişi sürekli yuvaya girip yuvanın tabanını gagalıyormuş ama çiftleşmeden ses seda yok. muhabbet kuşları zor kuşlar ya bana öyle geliyor. eşlerini kolay kolay beğenmiyorlar. biraz da psikopatlar, özellikle dişileri. kuşunuz olacaksa kanarya olsun dostlarım, eş beğendirmesi de kolay çiftleştirmesi de.

Oyla 0
Yani daha önce paylaştığınız fotoğraflarda erkek kuşunuz vardı. Bu görselde ışık yanılması olabilir tabi.

Bunlardan ziyade... Bazı kuşlar sığınma yeri olarak yuvalıpı belirleyebiliyor. Stresz korku anında yuvalık onlar için korunaklı bölge olabiliyor.

Haricinde, hazırlık yapması iyi birşey. Aralarında yem kusma, yakın davranışlar, kaşıma vb. durumların aksi yoksa eğer, gerisi zamanla alakalı. Bazen hazırlık aşamasında tüye de girebiliyorlar...Bu da etkiliyor durumu. Telefonunuzdan kuş sesleri açarak destek verebilirsiniz eğer sağlıkla alakalı problemleri yok ise... Multivitamin desteği de verebilirsiniz bu süreçte...

Mama, taze sebze meyvelerle beslenme durumlarını doğal ve etkili şekilde iyileştirebilirsiniz. Kullandığınız nijer gibi tohum oranlarını kısa süreliğine 2 katına çıkarabilirsiniz...

Haricinde ayırma yöntemi gibi bi yöntemde denenebilir...
Geçenelerde dişi kuş dışardayken folluğun altında bakmıştım ve nerdeyse tamamen tüyle kaplıydı.(dişi kuş şuanda yuvada olduğu için çekemedim çıkınca çekicem)

Moderatörün son düzenlenenleri:
Oyla 0
Kuşunuz kızışma dönemine girmemiş bir erkek...

Kafesinde kalamar kemiği, mineral blok bulundurmalısınız. Kemirme ihtiyaçlarının yanı sıra gagalarını da törpülerler, kaşınırlar vs...

Haricinde multivitamin desteği sunabilirsiniz, ya da taze sebze ve meyveler verebilirsiniz bunun yerine... mama kullanın 3 günde 1. Nijer oranını 2 katına çıkarabilirsiniz...Telefonunuzdan muhabbet sesleri açabilirsiniz...

Oyla 0
Yuvada çok tüy ve kafes malzemesi varsa onları istemediklerinde ya da bir nevi temizlik yaptığında bunu yapıyor.

Oyla 0
Geri