Muhabbet kuşlarım yavru yapmıyor

Mustafamert

iyikus.com Üyesi
Dişi muhabbet kuşum yaklaşık 1 aydır yuvaya giriyor ilk zamanlarda yuvaya girdiği günlerde talaş koymuştum hepsini tek tek dışarı atmıştı ama şimdi yuvada hiç bir şey yok arada dişi yere inip kafesin altındaki kağıtları kemiriyor ama yuvada hiç kağıt görmedim ve çiftlestiklerinide hiç görmedim yavru yapmaları için ne yapmam lazım?

Kuşunuz kızışma dönemine girmemiş bir erkek...

Kafesinde kalamar kemiği, mineral blok bulundurmalısınız. Kemirme ihtiyaçlarının yanı sıra gagalarını da törpülerler, kaşınırlar vs...

Haricinde multivitamin desteği sunabilirsiniz, ya da taze sebze ve meyveler verebilirsiniz bunun yerine... mama kullanın 3 günde 1. Nijer oranını 2 katına çıkarabilirsiniz...Telefonunuzdan muhabbet sesleri açabilirsiniz...
Kafeste hepsi var.Dediklerinizide dişi yuvaya girmeye başladığından itibaren yapıyorum ama genede çiftleşmiyorlar.

Oyla 0
ben kendimce size yapmanız gerekeni söyleyeyim, 1 ay daha bekleyin, bu süreçte hiç bir şey yapmayın. yuvaya bakmayın, içine hicbirşey koymayın, kafesin yerini değiştirmeyin, kuşları rahatsız etmeyin, dışarı salmayın. sadece yukarıda yazılan beslenme, vitamin vb. tavsiyelerini yapın ve bekleyin

Oyla 0
Oyla 0
Folluğun içinde şuan birşey yok maalesef dişi olan içinde çırpınıp folluğun altına atıyor.

Oyla 0
ben kendimce size yapmanız gerekeni söyleyeyim, 1 ay daha bekleyin, bu süreçte hiç bir şey yapmayın. yuvaya bakmayın, içine hicbirşey koymayın, kafesin yerini değiştirmeyin, kuşları rahatsız etmeyin, dışarı salmayın. sadece yukarıda yazılan beslenme, vitamin vb. tavsiyelerini yapın ve bekleyin
Herşeyi yaptım ama gene birşey yok. Erkek yaklaştığında dişi bazen gagalıyor ve artık dişi yuvayada girmiyor sadece erkek girip içinde ötüyo.Şimdi ne yapmalıyım bi tavsiyeniz varmıdır.

Oyla 0
Geri