Muhabbet Kuşlarımız Hasta Yardımcı Olur musunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hobici
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hobici

Forum Sakini
Selamlar,
Değerli Hocalar Muhabbet kuşlarımız hasta sanırım. Yardımcı olur musunuz...
Genel olarak gözlemlediğimiz belirtiler; İkisinin de kuyrukları aşağı yukarı hareket ediyor. Arada da hırıltı sesi duyuyoruz. Özellikle Boncuk(erkek olan sarı) sağ burun deliği son zamanlarda açık olsa da uzun zamandır kapalı. Maviş(Dişi olan mavi) de de dışkıları genel olarak iyi olmasına rağmen solunum hırıltı gibi problemler var. Arada da olsa onunda burun delikleri tıkanıyor. İkisinde de ortak olarak sürekli gaga açıp kapama yapıyorlar. Hızlı hızlı açıp kapıyorlar hani sanki iç çeker gibi nefeste alıyorlar. Boncuk ise daha önce ciddi hastalanmıştı. Felç gibi birşey geçirmişti. Veterinere götürdük iyileşmişti. Daha sonra tekrar benzer şekilde hastalandı. Hata yaptım başka veterinere götürdük. Siz uyarmanıza rağmen çaresiz kaldım iğne yaptılar. Baytril 2,5 Nilverm birde ismini hatırlamadığım bir ilaç daha 5 gün boyunca iğne oldu. Hem Boncuktan hem de sizden özür dilerim. İğne sonrasında hafif toparlamaya başladıysa da tam olarak iyileşmedi. Uzun süre neredeyse tamamen sıvı dışkıladı. Bir daha ilaç kullanmadan biraz toparlasın istedik. Şuan daha iyi dışkısı bazen iyi bazen sıvı. Boncukta eskiye nazaran iyi olsa da sinir sistemini etkileyen bir enfeksiyon var. @Malkoçoğlu abi de bir önceki konuda öyle demişti. Şimdi nasıl bir yol izlemeliyiz. Şuanki bariz belirtiler solunum sorunları gagayı sürekli ve hızlı açıp kapama bunu yaparken iç çeker gibi nefes alma. Dışkıda bozukluk bir de Boncukta azda olsa sinir sistemini etkileyen enfeksiyon gibi birşey var sanırım. Video ve fotoğrafları ekliyoruz. Nasıl yapmalıyız önce hangi ilacı kullanmalıyız. Yardımcı olursanız seviniriz...

0cdc9913-7aed-4b53-b5ab-6baf27b64c3f.JPG0cdc9913-7aed-4b53-b5ab-6baf27b64c3f.JPG0d501f41-58cb-40ce-a6d5-8489d497fbb9.JPGa617aa20-4ab8-43f9-a66b-75fea677d289.JPGa617aa20-4ab8-43f9-a66b-75fea677d289.JPGa617aa20-4ab8-43f9-a66b-75fea677d289.JPGc429ca00-adfd-46d5-adf4-294ef89c324b.JPGee9cb221-16fd-451e-999d-f5c767e04e5b.JPG

Son düzenleme:
Streptokok geldi benim aklima anlattiklarinizdan. Diski tahlili sart deneme yanilma yapilacak bir hastalik olmayabilir bence. 3 aya kadar antibiyotik kullanmaniz gerekebilir eger oyleyse. Dogrudan diski analizi yaptirmanizi tavsiye ederim.

Önceki açtığınız konunun linkini atın bir bakalım.. Ben kuşun geçmişini hatırlamıyorum.. Birde video çekip atın...

Önceki açtığınız konunun linkini atın bir bakalım.. Ben kuşun geçmişini hatırlamıyorum.. Birde video çekip atın...

Abi konu bu özet olması açısından konuda 2 video:

Video1
Video2

Şuanki Hali:
Video

Streptokok geldi benim aklima anlattiklarinizdan. Diski tahlili sart deneme yanilma yapilacak bir hastalik olmayabilir bence. 3 aya kadar antibiyotik kullanmaniz gerekebilir eger oyleyse. Dogrudan diski analizi yaptirmanizi tavsiye ederim.
Hocam sağolun. Peki dışkı tahlili yaptırmadan birşeyler yapılabilinirmi...

Bazı hastalıklarda da kuyruk atma görülebilir. Her zaman solunum problemine götürmez ki bence kuşlar (videoları izledim) öyle değil gibiler. Dışkılar fena değil, tüy döneminden kaynaklı biraz boyuyor olabilir ek olarak kuyrukta sallaması bu süreçten gerçekleşiyor olabilir. Sadece ses durumu biraz yönlendirme konusunda yardımcı olabiliyor şu aşamada. Kuşu çok yıpratmayacak, vitaform gibi bir ürün ile başlamanızı tavsiye edeyim. Düzelme sağlar gibi olursa daha kuvvetli bir ürünle sürece müdahale edebilirsiniz.

Bazı hastalıklarda da kuyruk atma görülebilir. Her zaman solunum problemine götürmez ki bence kuşlar (videoları izledim) öyle değil gibiler. Dışkılar fena değil, tüy döneminden kaynaklı biraz boyuyor olabilir ek olarak kuyrukta sallaması bu süreçten gerçekleşiyor olabilir. Sadece ses durumu biraz yönlendirme konusunda yardımcı olabiliyor şu aşamada. Kuşu çok yıpratmayacak, vitaform gibi bir ürün ile başlamanızı tavsiye edeyim. Düzelme sağlar gibi olursa daha kuvvetli bir ürünle sürece müdahale edebilirsiniz.
Saolasın abi... Abi dışkının formundan ziyade boyaması çok fazla bu beslenme eksikliğinden olabilir demiştiniz ağırlıklı olarak yem yiyorlar. Boyaması bundan kaynaklı olabilirmi. Bariz solunum sorunları var videoda denk gelmedi ama aşırı değil sadece arada hırıltı duyuluyor ikisinde de. vitformu deneyelimmi yada doksisiklin gibi birşeymi kullanalım...

evet hocam. Doksisiklin bulamazsanız vitaform bile belki tedavi edebilir. Çok ağır solunum problemleri yok gibi

Kardeşim kusura bakmada diğer konuda da sana herkes bir şeyler önermiş sen hiç birini yapmamışsın ve üstünden bir sene geçmiş!! Bir sene sonra tekrar aynı sorunlarla ilgili tekrar konu açıyorsun... Kuşlar yarı hasta bir sene geçirmiş.. Benim önericeğim birşey yok bu saatten sonra...

evet hocam. Doksisiklin bulamazsanız vitaform bile belki tedavi edebilir. Çok ağır solunum problemleri yok gibi
Saolasın abi... Doksimisi sipariş ediyoruz...

Kardeşim kusura bakmada diğer konuda da sana herkes bir şeyler önermiş sen hiç birini yapmamışsın ve üstünden bir sene geçmiş!! Bir sene sonra tekrar aynı sorunlarla ilgili tekrar konu açıyorsun... Kuşlar yarı hasta bir sene geçirmiş.. Benim önericeğim birşey yok bu saatten sonra...
Haklısın abi... Ancak kuşun durumu ağırdı. İlaçları sordum çoğu yer yok dedi. Augmentin içinde reçete istediler. Sağlık Ocağına gittik yasak olduğunu yazamayacaklarını söylediler. Mecburen veterinere götürdük. Orda da ilaç vermediklerini veterinerde yapacaklarını söylediler mecbur kaldık iğne yaptılar 5 gün süreyle Baytril 2,5 Nilverm diğer ilaç ismini hatırlamıyorum. Kuş akut evreyi atlatınca toparlanmasını bekledim. Doğru mu yaptım bilmiyorum. Şuan en azından acil bir durum yok gibi daha iyiler. Nerdeyse yavruları olacak:) Şimdi düzgün bir tedavi uygulayalım dedik. Bu sebeble yazdık abi. Yardımcı olursanız seviniriz. İlaçları yine çevre veterinerden bulamadık. Önerdiğiniz Altay Ecza deposunu aradık. İlaçları kargoluyolarmış. Doksimis sipariş edeceğiz. Başka hangi ilaçları almamız gerekebilir...
1332b3ed-a428-40a9-ab4b-e3862a2ccfe3.JPG

Bu Boncuk(sarı erkek olan) 'un şuanki dışkısı genel olarak dışkı formu bu şekilde. Fikir vermesi açısından söylüyoruz o dönemde sadece sıvı dışkılıyordu. Maviş(Mavi Dişi olan) dışkı formu daha toplu ve iyi ancak ikisinde de en belirgin solunum problemi olması...

@Doğanay Y. @Malkoçoğlu @neanderthalensis

...

Geri