Muhabbet kuşu ayak problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 893893
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

893893

iyikus.com Üyesi
Merhaba muhabbet kuşumum ayakları sanki çürümüş gibi kullanamıyor bir yüzeye tutunamıyor çok masum bir yavru onu iyileştirmek istiyorum fotoğraftaki gibi ne yapabilirim IMG_20201123_235135.jpg

Acilen veterinere götürmeniz gerekiyor. Doku ölümleri başlamış. Bu durum kuşunuzun ayaklarını kaybetmesine kadar bile gidebilir.

En azından doku ölümü gerçekleşmemiş bölgeler için tedavi alabilirsiniz. Ölü dokular için malesef yapılacak birşey yok, kesilme durumu var.

Çok geçmiş olsun, neden bu kadar geç kaldınız?

Oyla 0
Acilen veterinere götürmeniz gerekiyor. Doku ölümleri başlamış. Bu durum kuşunuzun ayaklarını kaybetmesine kadar bile gidebilir.

En azından doku ölümü gerçekleşmemiş bölgeler için tedavi alabilirsiniz. Ölü dokular için malesef yapılacak birşey yok, kesilme durumu var.

Çok geçmiş olsun, neden bu kadar geç kaldınız?
Ben de aslında kesmeyi düşündüm ama hepsini kesmem ölür kanama durmaz ise kuş zaten canı yok çok hafif. Kuş annemdeydi 1 hafta oldu alalı sürekli uyku halinde yem yiyip uyuyor sürekli. Full bakım seti vitamin mamalarını aldım ama fayda edeceğini sanmıyorum. Bulunduğum bölgede maalesef veteriner yok. İyileşeceğini sanmıyorum kesilmesi gerekli ve ona özel yaşam alanı gerekli sanırım.

Oyla 0
Yozgatta götürebileceğiniz bir kaç veteriner mevcut. Durumu izah edin mutlaka yardımcı olacaklardır. Sizin kesmeniz durumu daha kötüleştirecektir. Çok geçmiş olsun

Oyla 0
Ben de aslında kesmeyi düşündüm ama hepsini kesmem ölür kanama durmaz ise kuş zaten canı yok çok hafif. Kuş annemdeydi 1 hafta oldu alalı sürekli uyku halinde yem yiyip uyuyor sürekli. Full bakım seti vitamin mamalarını aldım ama fayda edeceğini sanmıyorum. Bulunduğum bölgede maalesef veteriner yok. İyileşeceğini sanmıyorum kesilmesi gerekli ve ona özel yaşam alanı gerekli sanırım.

Siz kesemezsiniz! Veteriner şart. Birde kuşun dışkılarının resmini eklermisiniz..

Oyla 0
Veteriner bulana kadar günde 3 kere ayaklarını batikonla temizleyin ve hirudoid forte jel sürün...

Oyla 0
Öncelikle, veteriner öncesi ve sonrası için kuşunuzun kafesini sterilize edin lütfen. Tüm besin materyallerini deterjanla yıkayıp çok iyi durulayın. Parmaklarına bu süreçte 12 saatte bir batikonla temizleyin.

Veteriner kanatlılardan anlamıyor olsa bile bu işlemi gerçekleştirebilecek düzeydedir. Bu işlemleri öğrenim sürelerinde öğreniyorlar.

Oyla 0
@Doğanay Y. bu çürümeler sence neyden kaynaklanıyor olabilir? Acaba mantar ile bağlantısı varmı? Yani durup dururken bir kuşun parmakları neden çürümeye başlar anlamış değilim...

Oyla 0
Öncelikle, bulunduğunuz bölgede ki veterinerleri googledan bulup telefonla arayabilirsiniz. Böylelikle durumdan bahsettiğinizde hangisi bu duruma daha yatkınsa onunla randevu oluşturabilirsiniz.

Gelişmeleri lütfen bizimle paylaşmayı unutmayın. Çok üzücü ve vahim bir tablo. Tekrardan çok geçmiş olsun.

Oyla 0
Siz kesemezsiniz! Veteriner şart. Birde kuşun dışkılarının resmini eklermisiniz..

Yaklaşık 6 7 senedir muhabbet kuşu besledim bi çok hastalığı gördüm müdehale ettim ama çürüme gibi bişi görmedim mantar olup ilerlediğini düşünüyorum. Daha önce başka bir kuşum balkona biraz güneşlenmesi için bırakmıştım o sırada kapı çaldı bi anda çırpınma sesleri duydum bi baktım ki bit karga kefesteki kuşumun ayaklarını ısırmıştı hemen aldım kafes kanlar iöindeydi inceledim sadece parmağını ısırmışmıştı o halde bile bu kadar kan çıktı hemen vazelin sürdüm kanı durdu. Ama velakin kesimden sonra kanı durdurmak çok güç olur kuşun genel durumu zaten iyi değil. Dışkısını sormuşsunuz çoğu zaman ishal gibi suyuna ilaç kattım

Oyla 0
Öncelikle, veteriner öncesi ve sonrası için kuşunuzun kafesini sterilize edin lütfen. Tüm besin materyallerini deterjanla yıkayıp çok iyi durulayın. Parmaklarına bu süreçte 12 saatte bir batikonla temizleyin.

Veteriner kanatlılardan anlamıyor olsa bile bu işlemi gerçekleştirebilecek düzeydedir. Bu işlemleri öğrenim sürelerinde öğreniyorlar.

Muhabbet kuşu için veteriner çok da bişi yapmıyor hatta yapmıyor. Google den araştırınca genelde petşhoplar veteriner olarak çıkıyor. Daha öncr başka sebeolerden gittim. Her defasımda hastalıklara suyuna toz antibiyotik tedavisi verdi. Temizlik konusunda da ben kuşlarımı düzenli olarak banyosunu yaptırırım banyo spteyimde mevcut ara ara bit sireke ilacı da kullanırım kafese havlu peçete sererim. Temizlerken kuşu çıkarıp kafesi yıkarım. Bu kuş bir çoğaltım merkezinden yavru alındı ve ben inceleyemeden evime döndüm şu an da tırnakları ilerlemiş bakımı da yapılmamış hiç. Muhtemelen aldığımızda hastalık mevcuttu zamanla ilerlemiş

Oyla 0
Boğazlıyan'dan bazı veterinerler:

Kolat Veteriner Kliniği - 0354 645 31 04

Pelikan Veteriner Kliniği - 0533 204 25 42

Veteriner Kliniği - 0354 645 10 09

Eğer hiçbirşey yapmayacak ya da yapamayacaklarsa tekrar yazın buradan, ne yapacağımızı istişare ederiz.

Ama lütfen önceliğimiz veteriner olsun. Yazık kuzuya.

Oyla 0
Boğazlıyan'dan bazı veterinerler:

Kolat Veteriner Kliniği - 0354 645 31 04

Pelikan Veteriner Kliniği - 0533 204 25 42

Veteriner Kliniği - 0354 645 10 09

Eğer hiçbirşey yapmayacak ya da yapamayacaklarsa tekrar yazın buradan, ne yapacağımızı istişare ederiz.

Ama lütfen önceliğimiz veteriner olsun. Yazık kuzuya.
Bunları biliyorum siz googledan dükkan fotoların ada baktınız mı bunlar ziraatçiler burdaki tarımla uğraşırlar ve burda çok sayıda inek besleniyor bu veterinerler genelde büyük başla ilgileniyor. Ama yine de teşekkür ederim yarın bir arar sorarım bakşa birilerine yönlendirebilirler belki. Olmazsa tekrar yazarım size çünkü ilerliyor ayağı. Omadı diğer arkadaşın dediği ilaçları alırım.

Oyla 0
Bunları biliyorum siz googledan dükkan fotoların ada baktınız mı bunlar ziraatçiler burdaki tarımla uğraşırlar ve burda çok sayıda inek besleniyor bu veterinerler genelde büyük başla ilgileniyor. Ama yine de teşekkür ederim yarın bir arar sorarım bakşa birilerine yönlendirebilirler belki. Olmazsa tekrar yazarım size çünkü ilerliyor ayağı. Omadı diğer arkadaşın dediği ilaçları alırım.
Sizi de anlıyorum. Bu tür bölgelerde dediğiniz gibi işliyor durum. Fakat bu tür müdahaleleri de yapabilirler heralde diye düşünüyorum. Eğer sonuç alamaz isek veterinerlerden. Kendi başımızın çaresine bakacağız ne yazık ki.

Muhtemelen etkili bir antibiyotik ve batikon tedavisi başlatacaktır veteriner, kesim sonrası. Elbette sorunun kaynağını bilmek, tedavi aşamasına yön verecek fakat, bu bilgiye de erişemeyecek gibiyiz. Oksitetrasiklin etken maddeli bir ilaç sorunumuza yardımcı olabilir...

Yarın erkenden konuyu araştırın isterseniz. Ona göre yazarsınız tekrardan.

Oyla 0
İsterseniz sizin icin benim tanidigim bir veteriner var sorabilirim muhabbet kuslarinada bakiyor benim kusumunda bacagi şismisti rotgen cekti hatta bacagi kirilmis ama kaynama yapmis snra cok şukur iyi simdi vitamin verdi hatta strese girmesn diye

Oyla 1
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri